Preview. Ιταλία – Ουαλία

Ιταλία - Ουαλία

Σχεδόν τυπική αναμέτρηση το Ιταλία – Ουαλία, καθώς οι γηπεδούχοι με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια βρίσκονται ήδη στην επόμενη φάση, ενώ η Ουαλία μόνο με απίθανο τρόπο μπορεί να τερματίσει στην τρίτη θέση και κάτω από τη Ελβετία.

📅 Κυριακή 20 Ιουνίου 2021 ⌚ 19:00

🏟️ Γήπεδο: «Ολίμπικο», Ρώμη

🚹 Προσέλευση: Ως 22% (χωρητικότητα: 70.634)

🇪🇺 Όμιλος: 1ος. Δείτε το πανόραμα Euro 2020

⚽ Αγώνας: Ιταλία – Ουαλία 

🤷‍♂️ Διαιτητής: Οβίντιου Χατσεγκάν (Ρουμανία)

💰 Αποδόσεις: 1.53 – 3.85 – 7.30

📺 Μετάδοση: ANT1

🇮🇹 Με έξοχη εμφάνιση επικράτησε και της Ελβετίας με 3-0 και προκρίθηκε στους «16», πλέον θέλει να μάθει τη θέση της στον όμιλο και τον αντίπαλο στην επόμενη φάση. Με νίκη ή ισοπαλία είναι πρώτη, με ήττα τερματίζει δεύτερη και πιθανώς το δεύτερο ενδεχόμενο να είναι πιο ευνοϊκό αφού θα αποφύγει το Βέλγιο σε πιθανό «σταύρωμα» στα προημιτελικά. Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι πάντως αφήνει στο πλάι τις θεωρίες συνομωσίας και τονίζει πως η Σκουάντρα Ατζούρα θα παίξει μόνον για τη νίκη, για να διευρύνει τις επιδόσεις της. Μετρά 10 σερί νίκες χωρίς να δεχτεί γκολ ενώ έχει σκοράρει 31 φορές σε αυτά τα ματς ενώ συνολικά έχει 29 αγώνες χωρίς ήττα (24-5-0). Στο αγωνιστικό κομμάτι μετά τον δεξιό μπακ Φλορέντσι τέθηκε νοκ-άουτ και ο αρχηγός Κιελίνι, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι ετοιμάζει ένα καλό ροτέισον στην ενδεκάδα.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Ντοναρούμα – Ντι Λορέντζο, Μπονούτσι, Ατσέρμπι, Εμερσον – Κριστάντε, Ζορζίνιο, Βεράτι – Μπεράρντι, Μπελότι, Κιέζα.

🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 Έχοντας ουσιαστικά εξασφαλίσει την πρόκριση, καθώς είναι σχεδόν απίθανο να μείνει εκτός συνέχειας με τέσσερις βαθμούς, η Ουαλία ταξιδεύει στη Ρώμη για να παίξει την πρωτιά του ομίλου κόντρα στους Ιταλούς. Ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός δε θα περίμενε τέτοια πορεία πριν την έναρξη της διοργάνωσης, όμως το σύνολο του Πέιτζ διέψευσε τους πάντες. Μεγάλο «διπλό» με 0-2 στο Μπακού επί της Τουρκίας, σε ένα ματς που άξιζε να πετύχει άλλα τόσα γκολ. Ράμσεϊ και Μπέιλ άφησαν πίσω τους την κακή πρεμιέρα, και ήταν αυτοί που ξεχώρισαν, ο πρώτος με γκολ ο δεύτερος με ασίστ ενώ αστόχησε σε εκτέλεση πέναλντι. Το σκορ έκλεισε ο Ρόμπερτς στις καθυστερήσεις. Στα της ενδεκάδας, μάλλον ο Πέιτζ θα προτιμήσει το πιο αμυντικογενές 3-4-3 αφού το επίπεδο δυσκολίας ανεβαίνει.

Πιθανή ενδεκάδα (3-4-3): Γουόρντ – Μέπαμ, Ρόντον, Ντέιβις – Ρόμπερτς, Άλεν, Ράμσεϊ, Μόρελ – Μπέιλ, Τζέιμς, Μουρ.

Ήξερες ότι…

  • Ιταλοί και Ουαλοί αναμετρώνται για πρώτη φορά σε οποιαδήποτε τελική φάση. Έχουν δώσει άλλα 6 ματς, όλα γα προκριματικά (Μουντιάλ και Euro), με απολογισμό 5-0-1 για τους «ατζούρι». Μόνη τους ήττα με 2-1 στο Κάρντιφ το 2002 με γκολ από Ντέιβις και Μπέλαμι, είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Αλεσάντρο ντελ Πιέρο.
Euro 2020, όλα με ένα κλικ!
Αφιέρωμα, 24 ομάδεςΠανόραμαΜποζιονέλος
ΠρογνωστικάΜακροχρόνιαEuro 2020 news
Stories και retro1960-2016, η ιστορίαΜεταδόσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις