Αμυντικό ρεκόρ για την Ιταλία, μπήκε σε κλειστό κλαμπ

Euro 2020

Η Ιταλία έγραψε ιστορία στην 2η αγωνιστική του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος απέναντι στην Ελβετία. Το τελικό 3-0 έφερε πολλά χαμόγελα στους Ιταλούς φιλάθλους, καθώς η Εθνική τους πήρε ήδη το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Μάλιστα, μετράει 2/2, μετρώντας έξι γκολ ενεργητικό και… κανένα παθητικό.

Με αυτό το ρεκόρ, η Ιταλία μπήκε σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ… Από το 1980 που καθιερώθηκαν οι όμιλοι έως και σήμερα, ελάχιστες είναι οι ομάδες που έχουν καταφέρει στις πρώτες δύο αγωνιστικές να πετύχουν το απόλυτο με μηδέν παθητικό. Παράλληλα, η «σκουάντρα ατζούρα» έγινε η πρώτη ομάδα που και στα δυο πρώτα παιχνίδια έχει σημειώσει τρία ή και περισσότερα γκολ.

Η Ιταλία έγινε η 8η ομάδα στην Ιστορία του Euro που κατάφερε να κάνει το 2Χ2 χωρίς να δεχτεί γκολ. Η πρώτη φορά είχε γίνει το 1984 με την Γαλλία.

Παράλληλα στην τελευταία αγωνιστική οι «ατζούρι» θα επιδιώξουν απέναντι στην Ουαλία να διατηρήσουν το μηδέν παθητικό. Μέχρι στιγμής μόνο η Γερμανία έχει καταφέρει να ολοκληρώσει τον όμιλο χωρίς να δεχτεί γκολ και μάλιστα το έχει κάνει δύο φορές. Το 2016 η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ, είχε δύο νίκες και μία ισοπαλία με ρεκόρ γκολ 3-0, ενώ το 1996 με δύο νίκες, μια ισοπαλία και ρεκόρ 5-0.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις