Ουκρανία – Βόρεια Μακεδονία 2-1. Παραμένουν στη μάχη της πρόκρισης

Ουκρανία - Βόρεια Μακεδονία 2-1. Παραμένουν στη μάχη της πρόκρισης

Ο δεύτερος αντίπαλος των Ουκρανών στο Euro 2020 ήταν η ομάδα της Βόρειας Μακεδονίας, η οποία υπέστη στον πρώτο γύρο ήττα από την Αυστρία, οπότε χρειαζόταν απεγνωσμένα βαθμούς για να πιάσει την ευκαιρία να συμμετάσχει στην φάση των «8».

Στην αρχή της συνάντησης το παιχνίδι έλαβε χώρα κυρίως στο κέντρο του γηπέδου, με τις ομάδες να αγωνίζονται για την κατοχή της μπάλας. Πολύ γρήγορα, το πλεονέκτημα των Ουκρανών άρχισε να εμφανίζεται, αφού μέχρι το 9ο λεπτό είχαν ολοκληρώσει τέσσερις επιθέσεις με επικίνδυνα σουτ. Στο 11ο λεπτό, ο Γιάρεμκουκ βρέθηκε σχεδόν μόνος του με τον Ντιμιτρίβσκι, αλλά αντί να σουτάρει, προτίμησε να πασάρει στον Μαλινόφσκι με τον αμυντικό της Β. Μακεδονίας να τον προλαβαίνει και να σώζει.

Η ομάδα της Βόρειας Μακεδονίας χρειάστηκε ένα τέταρτο της ώρας για να δημιουργήσει κάτι σημαντικό μπροστά, θέτοντας μικρούς κινδύνους στην άμυνα των Ουκρανών. Οι Ουκρανοί σε όλο το πρώτο ημίχρονο κυριαρχούσαν στις πτέρυγες κυρίως με τον Γιαρμολένκο και στο 29’ ο αρχηγός της ομάδας του σημείωσε το 42ο του γκολ σε 96 αγώνες με την εθνική του ομάδα μετά από ένα κόρνερ. Όπως και στον αγώνα με την Ολλανδία, ο Γιάρεμκουκ σκόραρε λίγα λεπτά μετά τον Γιάρμολενκο. Ο Ρόμαν βρέθηκε ένας προς έναν με τον τερματοφύλακα με τον ίδιο τρόπο που τροφοδότησε προηγουμένως τον Γιάρμολενκο. Λίγο πριν το ημίχρονο οι Βορειομακεδόνες είχαν την μεγαλύτερη τους φάση με τον Πάντεφ να σκοράρει αλλά το γκολ του να ακυρώνεται μετά από υπόδειξη οφσάιντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα των Βαλκανίων έλεγξε την μπάλα πολύ καλύτερα, και οι Ουκρανοί έπρεπε να εργαστούν σκληρά στην άμυνα.. Ως αποτέλεσμα, με τη βοήθεια του VAR, ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι την ανατροπή του Πάντεφ. Ο Εζγκιάν Αλιόσκι εκτέλεσε αλλά ο Ντιμιτριέβσκι του είπε όχι. Ωστόσο, στην επαναφορά ο Αλιόσκι κατάφερε να σκοράρει. Από κει και πέρα οι δύο ομάδες απειλούσαν συνεχώς η μία την άλλη. Στο 84’ ο Αργεντίνος διαιτητής καταλόγισε άλλο ένα πέναλτι, αυτή τη φορά για «χέρι» του Αβραμόφσκι, ο τερματοφύλακας της Βόρειας Μακεδονίας όμως απέκρουσε και το σκορ παρέμεινε 2-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ουκρανία: Μπούστσαν, Καραβάεφ, Ζαμπάρνι, Ματβιένκο, Μικολένκο, Σαπαρένκο (77′ Σίντουρτσουκ), Στεπανένκο, Ζιντσένκο, Γιαρμολένκο (69′ Τσιγκάνκοφ), Γιάρεμτσουκ (69′ Μπεσέντιν), Μαλινόβσκι (90′ + 2′ Σόμπολ)

Βόρεια Μακεδονία: Ντιμιτρίεφσκι, Ριστόβσκι, Μούσλιου, Βελκόφσκι (85′ Τριχκόφσκι), Αλιόσκι, Νικόλοφ (46′ Τραϊκόφσκι), Αντέμι (85′ Ριστέβσκι), Μπάρντι (77′ Αβραμόφσκι), Ελμάς, Πάντεφ, Σπιρόφσκι (46′ Τσουρλίνοφ)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις