Euro 2020: Ο Κρίστιαν Έρικσεν βάζει βηματοδότη μετά την ανακοπή στο γήπεδο

Euro 2020: Ο Κρίστιαν Έρικσεν βάζει βηματοδότη μετά την ανακοπή στο γήπεδο

Ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του Κρίστιαν Έρικσεν εξέδωσε πριν λίγη ώρα η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Δανίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Δανός χαφ αναμένεται να βάλει βηματοδότη, έπειτα από την καρδιακή ανακοπή που υπέστη στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του αγώνα της Δανίας με τη Φινλανδία για το Euro 2020.

Ο γιατρός της εθνικής ομάδας, Μόρτεν Μπόεσεν, έπειτα από επαφές με καρδιολόγους στο Rigshospitalet και τον Έρικσεν, κατέληξαν στο συμπέρασμα:

«Έπειτα από τις εξετάσεις τις οποίες έκανε ο Κρίστιαν, αποφασίστηκε να του τοποθετηθεί βηματοδότης που κρίνεται απαραίτητος λόγω και της αρρυθμίας που παρουσιάζει.

Ο Κρίστιαν αποδέχθηκε αυτή την λύση και όλοι οι γιατροί συμφωνούν σε αυτό. Θα θέλαμε να συνεχίσετε να σέβεστε τις ιδιωτικές στιγμές του Έρικσεν και της οικογένειάς του», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Τα πρώτα λόγια του Έρικσεν λίγα λεπτά μετά την ανακοπή: «Είμαι πίσω μαζί σας… Είμαι μόλις 29 ετών γα@@το»

Στο μεταξύ, τις πρώτες συγκλονιστικές στιγμές του Κρίστιαν Έρικσεν, λίγα μόλις λεπτά μετά την ανακοπή, περιέγραψε ο Γερμανός γιατρός της UEFA Γενς Κλάινφλεντ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Funke», ο Γερμανός γιατρός μίλησε για τη στιγμή που ο άσος της Ίντερ επέστρεψε στη ζωή.

«Μετά από λίγα λεπτά καρδιακού μασάζ, ο Ερικσεν επέστρεψε στην ζωή με την βοήθεια ενός απινιδωτή. Περίπου τριάντα δευτερόλεπτα αργότερα, ο παίκτης άνοιξε τα μάτια του και ήμουν σε θέση να του μιλήσω απευθείας. Ήταν μια πολύ συγκινητική στιγμή γιατί σε τέτοιου είδους καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, στην καθημερινή ζωή, οι πιθανότητες επιτυχίας είναι πολύ χαμηλότερες», δήλωσε αρχικά ο Γενς Κλάινφλεντ

Ο Γερμανός ιατρός, αποκάλυψε ότι κοίταξε τον παίκτη της Ίντερ και τον ρώτησε: «Λοιπόν, επιστρέφεις μαζί μας»; Με τον Ερικσεν να απαντά: «Ναι, είμαι πίσω μαζί σας… Είμαι μόλις 29 ετών γα@@το».

«Εκείνη την στιγμή, σιγουρέυτηκα ότι ο εγκέφαλός του δεν είχε υποστεί βλάβη και ότι είχε επιστρέψει εντελώς», συνέχισε ο γιατρός, επισημαίνοντας ότι «ο Έρικσεν απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του τέθηκαν. Αλλά χρειάστηκε πολύς χρόνος για να εγκατασταθεί ο απαραίτητος ιατρικός εξοπλισμός, προκειμένου να διακομισθεί στο νοσοκομείο».

«Ήμουν 99% σίγουρος στο στάδιο ότι θα έφτανε στο νοσοκομείο και ότι η κατάστασή του θα παρέμενε σταθερή», συμπλήρωσε ο Κλάινφελντ.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις