Νέος νόμος. Εκτός κουπονιού όποια ομάδα είναι… ύποπτη!

Νέος νόμος. Εκτός κουπονιού όποια ομάδα είναι… ύποπτη!

Κατατέθηκε στη Βουλή το νέο αθλητικό νομοσχέδιο και όλα δείχνουν ότι στο ζήτημα των χειραγωγημένων αγώνων θα γίνει εκ νέου μία τρύπα στο νερό.

Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τα εργαλεία που θα δοθούν στις αρμόδιες αρχές ώστε να διαλευκάνουν τους ύποπτους αθλητικούς αγώνες. Ειδικά για το ποδόσφαιρο, μία από τα ίδια. Μοναδική αναφορά οι εκθέσεις της Sportradar, οι οποίες χρόνια τώρα καταλήγουν στον κάλαθο των αχρήστων.

Η διερεύνηση των στημένων αγώνων απαιτεί συνεργασία με την ευρωπαϊκή αστυνομία και εισαγγελία. Η Europol και η Eurojust έχουν εξειδικευμένο προσωπικό που μπορεί να εξιχνιάζει τέτοιες υποθέσεις. Ποτέ η ελληνική πλευρά δεν ζήτησε συνδρομή.

Αν διαβάσει κανείς το άρθρο 16 του νέου αθλητικού νομοσχεδίου, θα αντιληφθεί ότι η μόνη προσπάθεια που γίνεται είναι να προστατευθούν οι στοιχηματικές εταιρίες. Όχι το ποδόσφαιρο.

Απλώς δίνεται η αρμοδιότητα στην Επιτροπή Ελέγχου Παιγνίων να αφαιρεί από το κουπόνι του στοιχήματος οποιαδήποτε ομάδα θεωρεί ότι είναι ύποπτη. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στον υφυπουργό Αθλητισμού να μεταθέτει την ώρα και την ημέρα ενός αγώνα, για τον οποίο υπάρχουν πληροφορίες που είναι χειραγωγημένος.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις