Ηττα στην πρεμιέρα και κατάκτηση Euro… μόνο μια το έκανε

Ηττα στην πρεμιέρα και κατάκτηση Euro... μόνο μια το έκανε

Το χθεσινό βράδυ ήταν μια απογοητευτική βραδιά για την Εθνική Γερμανίας, αφού ηττήθηκαν στην πρεμιέρα για τη φάση των ομίλων του Euro 2020 από την Γαλλία. Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές, προσέφεραν μια επίπονη ήττα στους ποδοσφαιριστές του Γιοακίμ Λεβ.

Η Γερμάνια πέτυχε ένα ανεπιθύμητο κατόρθωμα για εκείνη, να χάσει στην πρεμιέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ως τώρα, είχαν νικήσει επτά και είχαν αποσπάσει την ισοπαλία σε πέντε ματς από τα προηγούμενα 12.

Αν και εξακολουθούν να είναι τα φαβορί για να κερδίσουν το τουρνουά, πλέον έχουν μπροστά τους έναν «ηράκλειο άθλο» για να ισοφαρίσουν το ρεκόρ της Ολλανδίας, ως της μοναδικής ομάδας που κατέκτησε το Euro το 1988, έχοντας χάσει το πρώτο τους παιχνίδι στο τουρνουά. Ο περίπλοκος χαρακτήρας αυτής της αποστολής εμπνέεται από το γεγονός ότι έχουν να αντιμετωπίσουν, σε ένα ματς «τελικό» γι’ αυτούς, την κάτοχο του τίτλου Πορτογαλία και ύστερα την σκληροτράχηλη Ουγγαρία.

Για την ιστορία, το καλοκαίρι του 1988, επί γερμανικού εδάφους, η εθνική Ολλανδίας ξεκινάει το τουρνουά με τους χειρότερους οιωνούς χάνοντας στην πρεμιέρα από την ΕΣΣΔ, αλλά από κει και πέρα οι Οράνιε κέρδισαν όλα τα ματς, συναντώντας στον τελικό και πάλι την ΕΣΣΔ παίρνοντας εκδίκηση και κατακτώντας τον τίτλο. Η πορεία αυτή έχει γραφτεί στην ιστορία αφού κανένα άλλο φαβορί είτε δεν έχει χάσει στην πρεμιέρα, είτε δεν έχει κατακτήσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα χάνοντας στον εναρκτήριο αγώνα.

Κάποια από τα φαβορί που δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν το ρεκόρ του 1988 είναι:

  • Πορτογαλία (2004): Ηττήθηκε από την Ελλάδα στην πρεμιέρα και τον τελικό.
  • Βέλγιο (2016): Ηττήθηκε από την Ιταλία και αποκλείστηκε στον προημιτελικό από την Ουαλία.
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις