Ουγγάρια – Πορτογαλία 0-3: Ίδρωσε, αλλά ξέσπασε στο τέλος

Ουγγάρια - Πορτογαλία 0-3: Ίδρωσε, αλλά ξέσπασε στο τέλος

Η κάτοχος του τίτλου Πορτογαλία, δυσκολεύτηκε αρκετά στην πρεμιέρα της. Υπό το βλέμμα περίπου 67.000 θεατών στην κατάμεστη Puskas Arena (μετά από 15 μήνες πανδημίας), η Σελεσάο επέβαλε την κυριαρχία της σε όλη τη διάρκεια του ματς αλλά έπρεπε να φτάσει ως το τελευταίο δεκάλεπτο για να σκοράρει.

Οι Πορτογάλοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση, δημιουργώντας συνεχώς φάσεις, με τον Ντιόγκο Ζότα μόλις στο 5ο λεπτό να σουτάρει με το αριστερό, ενώ θα μπορούσε να έχει πασάρει για «σίγουρο» γκολ στον εξοργισμένο, ύστερα, Ρονάλντο. Από την πλευρά των Ούγγρων, ο Άνταμ Σαλάι ήταν αρκετά κινητικός σε όλο το πρώτο ημίχρονο απειλώντας στο 37’ με κεφαλιά. Το πρώτο μέρος έκλεισε με δυο τεράστιες ευκαιρίες για τους Ίβηρες, μια με το σουτ του Ζότα που αποκρούστηκε από τον Γκουλάσι, με ακόμα μεγαλύτερη όμως αυτή του Κριστιάνο, ο οποίος μετά από σέντρα του Μπερνάντο Σίλβα στο ύψος της μικρής περιοχής, έστειλε τη μπάλα πάνω από το δοκάρι.

Η Σελεσάο μπήκε με την ίδια διάθεση στο δεύτερο μισό, με τον Πέπε στο 47’ να απειλεί με κεφαλιά. Στο 68’ ο Γκουλάσι με θεαματική εκτίναξη, έδιωξε ένα δύσκολο σουτ του Μπρούνο Φερνάντες. Η Πορτογαλία έφτασε επιτέλους στη λύτρωση με τη βοήθεια της τύχης στο 84ο λεπτό, όπου η μπάλα μετά από κόντρα έφτασε στον Ραφαέλ Γκερέιρο, που αμέσως σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Ορμπάν και κατέληξε στα δίχτυα. Δυο λεπτά αργότερα ο Ορμπάν ανέτρεψε τον Ράφα Σίλβα, ο διαιτητής Τσακίρ έδειξε το σημείο του πέναλτι και ο Ρονάλντο σκοράροντας έγραψε ιστορία. Το τρίτο γκολ της Σελεσάο ήρθε πάλι από τον συνήθη ύποπτο Κριστιάνο. Αφού προηγήθηκε μια εξαιρετική συνεργασία με τον Ράφα Σίλβα, πέρασε και τον τερματοφύλακα και πλάσαρε υποδειγματικά με το αριστερό.

Ουγγαρία (Μάρκο Ρόσι): Γκουλάσι, Μπότκα, Όρμπαν, Ατίλα Σάλαϊ, Νατζ (90+5′ Ρόλαντ Βάργκα), Λόβρεντσιτς, Κλάινχαϊσλερ (78′ Ζίγκερ), Σέφερ (65′ Νέγκο), Φιόλα (88′ Κέβιν Βάργκα), Άνταμ Σάλαϊ, Ρόλαντ Σάλαϊ (78′ Σεν).

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Πατρίσιο, Σεμέντο, Ντίας, Πέπε, Γκερέιρο, Ντανίλο, Καρβάλιο (81′ Ρενάτο Σάντσες), Φερνάντες (89′ Μοουτίνιο), Μπερνάρντο Σίλβα (71′ Ράφα Σίλβα), Ζότα (81′ Αντρέ Σίλβα), Κριστιάνο Ρονάλντο

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις