Ανάμεσα στα θηρία οι Μαγυάροι

Ανάμεσα στα θηρία οι Μαγυάροι

Προβλέψεις Euro 2020: Βάζει δύσκολα η Ουγγαρία

Με τις σημερινές αναμετρήσεις του έκτου ομίλου ολοκληρώνεται η 1η αγωνιστική του Euro 2020. Η Πορτογαλία αντιμετωπίζει την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη ενώ τιτανομαχία έχουμε στο Μόναχο μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας, ζευγάρι που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι τελικού, όχι μόνο Euro, αλλά και παγκοσμίου. Για πάμε…

Τέταρτη συμμετοχή σε τελική φάση Euro για την Ουγγαρία, η οποία προκρίθηκε τερματίζοντας πρώτη στον όμιλο του Nations League (με Ρωσία, Σερβία και Τουρκία). Συνταγή της επιτυχίας για τον τεχνικό Ρόσι φαίνεται να είναι το 3-5-2, με τους Ούγγρους να τρέχουν αήττητο 11 παιχνιδιών (7-4-0, φιλικά και επίσημα) ενώ έχουν δεχθεί μόλις 7 τέρματα στο διάστημα αυτό. Παρ’ όλα αυτά, η Ουγγαρία έχει δύσκολο έργο, καθώς συμμετέχει στον δυσκολότερο όμιλο του φετινού Eurο. Σημαντική η απουσία του Ζομποσλάι.

Απέναντί της η πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία, στην όγδοη συμμετοχή της σε τελική φάση Euro. Μάλιστα από το 1996 έως σήμερα οι Πορτογάλοι δεν έχουν λείψει ποτέ, ενώ στις 7 προηγούμενες παρουσίες τους έφτασαν τουλάχιστον ως τα προημιτελικά. Έτοιμος για επανάληψη δηλώνει ο Φερνάντο Σάντος, που είδε την ομάδα του να κερδίζει εύκολα με 4-0 το Ισραήλ στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας (2 γκολ Μπρούνο Φερνάντεζ). Απαράλλαχτο το 4-3-3, τριάδα στην κορυφή οι Ρονάλντο, Ζότα και Σίλβα και πίσω τους ο Φερνάντεζ. Στα αρνητικά η απουσία του Κανσέλο λόγω κορονοϊού, Σεμέδο ή Ντάλοτ οι πιθανοί αντικαταστάτες.

Πέντε φορές έχουν συναντηθεί οι δύο ομάδες τα τελευταία 15 χρόνια, με απολογισμό 4-1-0 υπέρ των Πορτογάλων. Η μία αυτή ισοπαλία ήταν στο Euro του ’16 όπου οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στη φάση των ομίλων (3-3, δύο γκολ ο Ρονάλντο).

Με αμυντικούς προσανατολισμούς θα αγωνιστεί η Ουγγαρία, επιχειρώντας να περιορίσει τα επιθετικά «όπλα» των Πορτογάλων. Θα χρειαστεί υπομονή και πλάτος στο παιχνίδι η Πορτογαλία για να βρει το γκολ. Θα πάμε με τα ομαδικά κόρνερ της παρέας του Κριστιάνο.

Ντέρμπι γιγάντων στο Μόναχο

Μπορεί να μην τα κατάφεραν οι Γάλλοι στο προηγούμενο Euro, ωστόσο δύο χρόνια αργότερα κατέκτησαν το παγκόσμιο της Ρωσίας, επιβεβαιώνοντας πως ήταν θέμα χρόνου για αυτήν την «φουρνιά» να πάρει κάποιον τίτλο. Μεγάλη ποιότητα, πληρότητα σε όλες τις θέσεις αλλά και ομοιογένεια είναι τα χαρακτηριστικά του γαλλικού ρόστερ ενώ η επιστροφή του Καρίμ Μπενζεμά προκαλεί ευχάριστους πονοκεφάλους στον Ντιντιέ Ντεσάν. Ο 52χρονος τεχνικός δείχνει να προτιμά πλέον το 4-4-2, σύστημα που χρησιμοποίησε και στα δύο φιλικά προετοιμασίας απέναντι σε Ουαλία και Βουλγαρία (νίκες με 3-0). Καλά νέα για τους Γάλλους, καθώς ο τραυματισμός του Μπενζεμά στο τελευταίο φιλικό, δεν αποδείχθηκε σοβαρός και υπολογίζεται κανονικά από τον Ντεσάν.

Aπ’ την άλλη, μια από τις πιο επιτυχημένες εθνικές σε παγκόσμιο επίπεδο και τρεις φορές πρωταθλήτρια Ευρωπης Γερμανία. Η ομάδα του Λεβ φιλοδοξεί να επιστρέψει στις διακρίσεις έπειτα από το παγκόσμιο του 2014, στην τελευταία διοργάνωση του 61χρονου τεχνικού στο τιμόνι των «πάντσερ». Μία ισοπαλία (1-1 με Δανία) και μία νίκη (7-1 με Λετονία) στα φιλικά προετοιμασίας, όπου ο Λεβ δοκίμασε το 3-4-3 με τριάδα πίσω τους Χούμελς, Ρούντιγκερ και Γκίντερ. Αναμφισβήτητα πολλές και ποιοτικές επιλογές, ειδικά στην επίθεση που ανέκαθεν είναι το σήμα κατατεθέν των Γερμανών.

Υπέρ των Γάλλων η πρόσφατη παράδοση μεταξύ των δύο, αήττητοι στα πέντε πιο πρόσφατα (3-2-0, σε φιλικά και επίσημα). Μάλιστα συναντήθηκαν και στα ημιτελικά του προηγούμενου Euro, όπου οι «μπλε» επικράτησαν με 0-2 (και τα δύο γκολ ο Γκριεζμάν).

Σπουδαία αναμέτρηση μεταξύ δύο εκ των κορυφαίων ομάδων του κόσμου. Περιμένω ωραίο θέαμα από δύο ιδιαιτέρως ποιοτικά ρόστερ, επομένως θα πάμε με τα γκολ που κυκλοφορούν σε υψηλές τιμές.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τα καλύτερα προγνωστικά
Euro 2020, όλα με ένα κλικ!
Αφιέρωμα, 24 ομάδεςΠανόραμαΜποζιονέλος
ΠρογνωστικάΜακροχρόνιαEuro 2020 news
Stories και retro1960-2016, η ιστορίαΜεταδόσεις
Μονό
19:00
Ουγγαρία - Πορτογαλία
Over 6,5 κόρνερ Πορτογαλία
2.05
BET: 20 units
Σκόρερ
19:00
Ουγγαρία - Πορτογαλία
Anytime γκολ Μπρούνο Φερνάντεζ
3.75
BET: 5 units
Μονό
22:00
Γαλλία - Γερμανία
Goal/goal & over 2,5
2.37
BET: 10 units
Κάρτες
22:00
Γαλλία - Γερμανία
Under 2,5 κάρτες
3.05
BET: 5 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις