Ουαλία – Ελβετία 1-1, πρώτη ισοπαλία στην μεταξύ τους ιστορία

Ουαλία - Ελβετία 1-1, πρώτη ισοπαλία στην μεταξύ τους ιστορία

Ουαλία και Ελβετία πέτυχαν από ένα γκολ με κεφαλιά στο Μπακού και το μεταξύ τους 1-1 για τον Α’ όμιλο του Euro 2020 αναγκάζει τις δύο ομάδες να “σημαδέψουν” τα ματς τους με την Τουρκία, ώστε να επιβεβαιώσουν εκεί τις πιθανότητες που έχουν για πρόκριση στους “16”.

Οι Ελβετοί έκλεισαν τους Ουαλούς στο 1/3 του γηπέδου, αλλά σε φάσεις, κυρίως με τον Σεφέροβιτς, έφτασαν στο πρώτο ημίχρονο στις λίγες φορές που δεν σήκωσαν την μπάλα ψηλά. Στον αντίποδα, η ομάδα του Ρόμπερτ Πέιτζ έψαξε αντεπιθέσεις με τους Τζέιμς και Μπέιλ, όμως η μοναδική καλή της στιγμή στο πρώτο 45λεπτο ήταν η κεφαλιά του Μουρ στο 15′, που ανάγκασε τον Ζόμερ σε δύσκολη επέμβαση.

Μόλις στο τέταρτο λεπτό του δεύτερου ημιχρόνου η Ουαλία απώλεσε την άνεση στη διαχείριση του “ψηλού” παιχνιδιού και ο Εμπολό με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την Ελβετία, αναγκάζοντας πλέον τους Βρετανούς να αλλάξουν στόχευση και να προσπαθήσουν να παίξουν δημιουργικό ποδόσφαιρο.

Όπου δημιουργία, βλέπε… σέντρες, με μία εξ αυτών να βρίσκει σε καλή θέση τον Μουρ, που με δική του κεφαλιά στο 74′ χάρισε στην ομάδα του έναν πολύτιμο βαθμό.

Στο 87′ ακυρώθηκε ως οφσάιντ με χρήση VAR γκολ της Ελβετίας με τον Γκαβράνοβιτς, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία των EURO.

https://twitter.com/VbpsuGvCqq26oJm/status/1403727830182248448

Ουαλία: Γουόρντ, Μέπαμ, Ρόντον, Ντέιβις, Ρόμπερτς, Άλεν, Μόρελ, Ράμσεϊ (90+3′ Αμπάντου), Τζέιμς (75′ Μπρουκς), Μουρ, Μπέιλ

Ελβετία: Ζόμερ, Ελβέντι, Ακάντζι, Σερ, Mπαμπού, Τζάκα, Φρόιλερ, Ροντρίγκες, Σακίρι (66′ Ζακάρια), Σεφέροβιτς (84′ Γκαβράνοβιτς)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις