Η ποδοσφαιρική ένωση της Ουκρανίας ανακοίνωσε  την Πέμπτη ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την UEFA, ώστε να αφαιρέσει το σύνθημα «Δόξα στους Ήρωες» το οποίο αναγράφεται δυο εσωτερικό της επίσημης εμφάνισης του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της  χώρας στο EURO 2020.

Σημαντικό ρόλο και «μοχλό πίεσης» προς την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία , προκειμένου να ξεκινήσει απευθείας επαφές με τους Ουκρανούς ομολόγους τους , ήταν η έγγραφη διαμαρτυρία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ρωσίας, η οποία κατηγορεί τους Ουκρανούς για προσπάθεια πολιτικοποίησης της διοργάνωσης, καλτι το οποίο απαγορεύεται ρητά απο την UEFA.

Παράγοντες της UEFA ανέφεραν την Πέμπτη ότι το μήνυμα, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από διαδηλωτές που έδιωξαν τον υποστηριζόμενο από το Κρεμλίνο πρόεδρο, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων Μαϊντάν το 2013-14, ήταν «σαφώς πολιτικού χαρακτήρα».

Η απόφαση ελήφθη αφού η Ρωσία έστειλε επιστολή καταγγελίας στην UEFA για το πουκάμισο, η οποία περιλαμβάνει επίσης ένα περίγραμμα της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014, στο μέτωπο.

Στο συγκεκριμένο θέμα, η UEFA επέλεξε να διαχωρίσει τη θέση της .

Σαν άλλοι ….Πόντιοι Πιλάτοι οι διοικούντες της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου φρόντισαν να ακολουθήσουν τη ρότα του «νίπτω τας χείρας μου», μεταθέτοντας την όποια αρμοδιότητα για τη διατήρηση ή όχι του σχεδίου στις εμφανίσεις των παικτών της Ουκρανίας στο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών «αναγνωρίζει τα εδαφικά σύνορα όπως απεικονίζεται ευρέως από το σχέδιο».

Το σύνθημα «Δόξα στην Ουκρανία», που βρίσκεται στο πίσω μέρος της φανέλας, εγκρίθηκε επίσης από την UEFA πως  «από μόνη της ( δηλαδή αποκομμένη από το ζήτημα της Κριμαίας) μπορεί να θεωρηθεί ως μια γενική και μη πολιτική φράση γενικής εθνικής σημασίας, που όμως  θα ήταν προτιμότερο να επανεκτιμηθεί ως προς τη διατήρηση του προς αποφυγή της οποιαδήποτε παρερμηνείας».

Θέλεις να μη χάνεις ανάρτηση στον δρόμο για το ταμείο;

Κάνε like στη σελίδα του Koubanezos.gr στο Facebook

Εντάξου στο μεγάλο chat του Telegram

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Koubanezos.gr στο Youtube

Follow το Koubanezos.gr στο Twitter

Ακολούθησε το Koubanezos.gr στο Instagram

Εντάξου στο group του Koubanezos.gr στο Facebook