Δεν κατέθεσαν πρόταση για τα τηλεοπτικά NOVA και Cosmote

Super League

Στο ΔΣ της Super League την Τρίτη 8/6 συζητήθηκε το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων βάσει της απόφασης που έχει ληφθεί για κεντρική διαχείριση.

Ούτε η NOVA, που στο πρωτάθλημα που τελείωσε, είχε με ξεχωριστές συμβάσεις με κάθε ομάδα, αποκτήσει τα δικαιώματα μετάδοσης των εντός έδρας αγώνων τους, αλλά ούτε η Cosmote που κάποιοι ελπίζουν ότι για πρώτη φορά θα “μπει στο παιχνίδι”, κατέθεσαν πρόταση, κάτι που μπορεί να γίνει αργότερα.

Μπρος την κατάσταση αυτή, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Λ. Μπουτσικάρης, ανέλυσε το σχέδιο για τη δημιουργία της Super League ΤV. Δηλαδή, τη δημιουργία μια διαδικτυακής πλατφόρμας η οποία θα μεταδίδει τους αγώνες του πρωταθλήματος και τους οποίους θα μπορούν να βλέπουν οι συνδρομητές που θα πληρώνουν. Επίσης συζητήθηκαν θέματα παραγωγής, περιγραφής κ.α.

Αποφασίστηκε το θέμα να συζητηθεί εκ νέου την Τρίτη15/6 σε νέο ΔΣ όπου οι ΠΑΕ θα τοποθετηθούν επί της παρουσίασης που τους έγινε και των παραμέτρων αυτής.

Ωστόσο, ήδη μπορούν να καταγραφούν τα εξής:

Α) Τρεις από τις 14 ομάδες έχουν συμβάσεις με τη NOVA για τη σεζόν 2021 – 22 και δεν μπορούν να πάρουν μέρος ε οποιοδήποτε εγχείρημα. Σε αυτές δεν είναι οι big-4, αν και ο Ολυμπιακός δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρείται δεδομένος.

Β) Μεταξύ των ομάδων υπάρχει διάχυτη οι άποψη ότι κάποιες ομάδες μιλούν ήδη μόνες τους με κανάλια ή άλλες έχουν “ομαδοποιηθεί” και συμφωνήσει να κινηθούν συντονισμένα στο θέμα της τηλεοπτικής στέγης, αν κάτι “στραβώσει”. Το τελευταίο το παραδέχτηκε ο πρόεδρος του Βόλου, Αχ. Μπέος.

Γ) Η δημιουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας θα προχωρήσει παράλληλα με την αναζήτηση “κλασσικής” τηλεοπτικής στέγης. Aλλωστε το περασμένο καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ διέκοψε το PAOK TV και ο Παναθηναϊκός σταμάτησε στο ξεκίνημα την προσπάθεια για το δικό του κανάλι και προτίμησαν τις προτάσεις της ΝΟVA.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις