Μακροχρόνια προγνωστικά, μέρος τρίτο: Οι νικητές

Μακροχρόνια προγνωστικά

Μακροχρόνια με νικητές και πρώτο σκόρερ

Τα τελευταία μακροχρόνια προγνωστικά, που θα απασχολήσουν τη σημερινή, τρίτη και τελευταία στήλη της συγκεκριμένης ενότητας, δεν είναι άλλα απ’ τον νικητή του Euro 2020, καθώς και τον πρώτο σκόρερ αυτού.

Όποιος έχει διαβάσει το πρώτο, αλλά και το δεύτερο μέρος, έχει καταλάβει ποιες εθνικές ομάδες περιμένω να πάνε μακριά. Είναι διαφορετικό όμως το «μακριά» και διαφορετικό η κατάκτηση.

Πολλοί οι επίδοξοι μνηστήρες του τροπαίου, κάθε ομάδα έχει τα δικά της όνειρα. Εκ των πραγμάτων όμως, λίγες είναι αυτές που διατηρούν ρεαλιστικές ελπίδες.

Και πως αλλιώς…

Ρίχνοντας μια ματιά στον πίνακα των αποδόσεων, συμπεραίνει κανείς εύκολα, πως η αγορά κινείται στην πεπατημένη. Πρώτο φαβορί, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία, στο 6.00.

Και πως αλλιώς, όταν μιλάμε για το πληρέστερο ρόστερ του τουρνουά; Δύο και τρεις επιλογές σε κάθε θέση έχει ο Ντιντιέ Ντεσάμπ, και όχι ότι κι ότι επιλογές. Πρωτοκλασάτες. Πάνω – κάτω είναι η ίδια ομάδα που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο πριν τρία χρόνια με ελάχιστες αλλαγές. Μία απ’ αυτές θα ήταν και ο Μπενζεμά, ωστόσο ο σκόρερ της Ρεάλ τραυματίστηκε, και υπάρχει η πιθανότητα να μείνει εκτός. Κοντολογίς, δίκαια προσφέρεται ως φαβορί.

Γιατί δεύτερο φαβορί;

Λίγο πιο ψηλά, στο 7.00, συναντάμε την Αγγλία. Το «It’s coming home» ακούγεται ξανά στο Νησί, όμως είναι ρεαλιστικό ένα τέτοιο σενάριο; Διαθέτει μια απ’ τις καλύτερες «φουρνιές» ποδοσφαιριστών εδώ και αρκετά χρόνια. Όμως, κάτι το νεαρό της ηλικίας των περισσότερων, κάτι οι λίγες εμπειρίες, κάτι το γεγονός πως δεν έχουν προπονητή (συγνώμη, αλλά δε λογίζεται ως τέτοιος ο Σαουθγκέιτ), δεν με «ψήνουν» ως δεύτερο φαβορί. Παίζει βέβαια όλο τον όμιλο στο «Γουέμπλεϊ», όπως και ημιτελικά και τελικό αν φτάσει μέχρι εκεί, αλλά νομίζω πως στην πράξη δεν θα βοηθήσει ιδιαίτερα, καθώς η πίεση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη. Όσο και να θέλω, δεν μπορώ να την κρατήσω για τα μακροχρόνια προγνωστικά στο 7.00. Να ήταν γύρω στο 12.00 να το βλέπαμε αλλιώς.

Υπερήλικη άμυνα

Τρίτο φαβορί, το Βέλγιο. Μια ομάδα που δεν έχει κανένα τρόπαιο (Euro ή Mundial) στη συλλογή της. Στο νούμερο ένα του FIFA ranking, εντυπωσιακή η πρόοδος του τα τελευταία χρόνια, όμως οι περισσότεροι μεγαλώσανε. Ηλικιακά. Μεσοεπιθετικά διαθέτει μία απ’ τις καλύτερες γραμμές, με Ντε Μπρόινε, Μέρτενς και Λουκάκου, όμως στην άμυνα, η τριάδα των Βερτόνγκεν, Βερμάελεν και Αλντερβάιρελντ, αθροιστικά είναι… 101 ετών! Συν το γεγονός ότι ο σταρ της Μάντσεστερ Σίτι τραυματίστηκε στον τελικό του Champions League, και ίσως έχει επηρεαστεί, αν και γλίτωσε το χειρουργείο. Μέχρι την τετράδα, το πολύ…

Βγάζει φρεσκάδα και εμπιστοσύνη

Ιταλία στο 10.00. Μια στάση εδώ. Έχει πάρει αρκετό παιχνίδι πάνω της η «σκουάντρα ατζούρα», και πως αλλιώς αφού μιλάμε για μια αήττητη από το Σεπτέμβριο του 2018 ομάδα. Εξαιρετικό το έργο του Μαντσίνι, μπορεί να λείπουν οι παίκτες – ηγέτες, ωστόσο βγάζει υγεία μέσα απ’ την ομαδική δουλειά. Με πιθανή πρωτιά στον όμιλο, ο δρόμος τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά είναι ορθάνοιχτος, κι από ‘κει και πέρα με λίγη τύχη, όλα γίνονται. Κράτησα για τα μακροχρόνια προγνωστικά, απ’ την προηγούμενη στήλη, την παρουσία της στους «8», και τώρα αγόρασα και το ενδεχόμενο να φθάσει στα ημιτελικά στο 3.25.

Ναι μεν αλλά

Η Γερμανία, βρίσκεται επίσης στο 10.00. Πάντα σταθερή η «νασιοναλμανσάφτ», όμως το σίριαλ Λεβ – Φλικ, θεωρώ πως θα έχει αρνητικό, συνολικά, αντίκτυπο. Την πόνταρα ήδη, για παρουσία στα ημιτελικά, κυρίως γιατί οι διασταυρώσεις στα νοκ άουτ ίσως αποδειχθούν βατές.

Απουσίες και εσωστρέφεια

Ισπανία και Ολλανδία, στο 10.00 και στο 15.00 αντίστοιχα. Για τους μεν Ίβηρες περιμένω ένα τουρνουά με πολλή γκρίνια και ίσως πρόωρο αποκλεισμό. Βγήκαν και θέματα μολύνσεων covid-19 τις τελευταίες ώρες, οπότε μακριά. Η Ολλανδία, διαθέτει καλή ομάδα, όμως κι αυτή χτυπημένη από τραυματισμούς (Φαν Ντάικ), και κορωνοϊό (Σίλεσεν, Φαν ντε Μπεκ). Ταβάνι η οχτάδα.

Τα τσιγάρα του Φερνάντο

Και μένει η Πορτογαλία. Ο Σάντος δηλώνει πως πάει για να νικήσει και πως πήρε… τσιγάρα για ένα μήνα, δείχνοντας έτσι τις προθέσεις του. Θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο της, είναι άλλωστε αυτή που διατηρεί τα σκήπτρα. Ο Ρονάλντο μπορεί να έχει μια πενταετία στην πλάτη του σε σχέση με το 2016, όμως το ρόστερ είναι ανώτερο σε σύγκριση με τότε. Στο 3.50 να φτάσει τουλάχιστον στα ημιτελικά, σηκώνει κουβέντα.

Τι κρατάμε;

Τι παίζουμε θα ρωτήσετε. Γαλλία θα απαντήσω. Μπορεί το back to back όπως το 1998 με το Παγκόσμιο Κύπελλο και το 2000 με το Euro. Μακράν το ανώτερο ρόστερ, μακράν το πιο έμπειρο όπως και αυτό με το περισσότερο ταλέντο. Έχει δίκαιο, κατά την άποψή μου, η αγορά που τη χρίζει πρώτο φαβορί.

Ο πρώτος σκόρερ

Από ‘κει και πέρα, μια στάση στον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης. Λουκάκου (7.00), Κέιν (8.00), Εμπαπέ (9.00) και Ρονάλντο (10.00) τα πρώτα φαβορί.

Βγάζω έξω τον Εμπαπέ, καθώς περιμένω μοιρασμένο σκοράρισμα στους Γάλλους. Διαθέτουν αρκετούς παίκτες που σκοράρουν. Εμπαπέ, Γκριεζμάν, Ζιρού, Πογκπά, όπως και τον Μπενζεμά, αν είναι διαθέσιμος.

Αφήνω εκτός και τον Ρονάλντο, καθώς ο Πορτογάλος αγωνίζεται για τον λάτρη του μαζεμένου σκοραρίσματος, Φερνάντο Σάντος, όπως επίσης γιατί κι εδώ αναμένεται μοίρασμα στους σκόρερ με Ζότα, Μπερνάντο Σίλβα και Μπρούνο Φερνάντες.

Μένουν Λουκάκου και Κέιν. Πρώτος αστερίσκος στην κόντρα τους, το ποιος θα πάει πιο μακριά. Δύσκολο να απαντηθεί, κάπου μέχρι προημιτελικά – ημιτελικά, αμφότεροι μάλλον.

Δεύτερο ζήτημα, το «τάισμα». Ο θηριώδης φορ της Ίντερ, περιμένει κατά κύριο λόγο τις ασίστ του Ντε Μπρόινε. Με τον σταρ της Σίτι όμως, πιθανώς εκτός ρυθμού, υπάρχει θέμα. Αντίθετα, ο Κέιν, θα έχει πίσω του Σάντσο, Μάουντ, Στέρλινγκ ενώ εκτελεί και όλα τα στημένα, φάουλ και πέναλτι.

Ο φορ της Τότεναμ, ψάχνοντας τη μεταγραφή του αυτό το καλοκαίρι, θα θελήσει να ανεβάσει τον πήχη. Να επισημανθεί επίσης, πως ανακηρύχθηκε πρώτος σκόρερ του Mundial της Ρωσίας το 2018.

Ξεκάθαρη η προτίμησή μου στον Άγγλο, στο 8.00.

Για το ονόρε

Με βάση όλα τα παραπάνω, θα κυνηγήσω ως fun bet το 50.00 που προσφέρεται ο συνδυασμός κατάκτησης του Euro 2020 απ’ τη Γαλλία, με Κέιν πρώτο σκόρερ του τουρνουά.

Αυτά ήταν τα μακροχρόνια προγνωστικά, μάλλον περισσότερα απ’ ότι είχα αρχικά σχεδιάσει, όμως η αναμονή ενός έτους παραπάνω για την πιο αγαπημένη μου διοργάνωση, νομίζω το δικαιολογεί.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τα καλύτερα προγνωστικά
Euro 2020, όλα με ένα κλικ!
Αφιέρωμα, 24 ομάδεςΠανόραμαΜποζιονέλος
ΠρογνωστικάΜακροχρόνιαEuro 2020 news
Stories και retro1960-2016, η ιστορίαΜεταδόσεις
Μακροχρόνιο Euro 2020
Κατάκτηση Euro 2020
Γαλλία
6.00
BET: 25 units
Μακροχρόνιο Euro 2020
Να φθάσει στα ημιτελικά
Ιταλία
3.25
BET: 15 units
Μακροχρόνιο Euro 2020
Να φθάσει στα ημιτελικά
Πορτογαλία
3.50
BET: 10 units
Μακροχρόνιο Euro 2020
Πρώτος σκόρερ Euro 2020
Χάρι Κέιν
8.00
BET: 7 units
Fun bet μακροχρόνιο Euro 2020
Νικητής και πρώτος σκόρερ
Γαλλία & Κέιν
50.00
BET: 2 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις