Τελικοί σε Ελλάδα, Ρωσία και Ιταλία

Προγνωστικά μπάσκετ

Προγνωστικά μπάσκετ στους τελικούς

Οι ευρωπαϊκές λίγκες έχουν μπει στην τελική ευθεία. Σε πολλές χώρες ήδη έχουν ξεκινήσει οι τελικοί και σε αυτούς θα επικεντρωθούν τα σημερινά  προγνωστικά μπάσκετ. Φυσικά θα ασχοληθούμε με τη Basket League, όμως πολύ σημαντικές αναμετρήσεις γίνονται σε Ιταλία και Ρωσία.

  • Μπορείτε πλέον να με βρείτε και στο Ιnstagram για ακόμα περισσότερο στοίχημα! 

Ελληνική μονομαχία στη VTB League

Ξεκινάμε τη βόλτα μας από τον πρώτο χρονικά αγώνα. Αναφέρομαι στην αναμέτρηση της Ούνιξ με την ΤΣΣΚΑ ή αλλιώς στη μονομαχία του Πρίφτη με τον Ιτούδη. Η ομάδα της Μόσχας προηγείται ήδη με 1-0 στη σειρά, κάνοντας το μπρέικ στον πρώτο αγώνα. Άλλωστε φέτος έχει πάρει τον αέρα της Ούνιξ, έχοντας τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Για ακόμη μια φορά ο Κλάιμπερν απέδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Λούντμπεργκ. Στην άλλη πλευρά του παρκέ, η καλή εμφάνιση των Χόλαντ, Μπράουν και Ουάιτ δεν ήταν αρκετή για τους φιναλίστ του Eurocup. H Ούνιξ ήταν μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος εντός έδρας στην κανονική διάρκεια με 10 νίκες σε 12 ματς, σκοράροντας πάνω από 79 πόντους. Η ΤΣΣΚΑ μακριά από τη Μόσχα δέχεται 76,4 πόντους.

Εκτίμηση: Η Ούνιξ παίζει με την πλάτη στον τοίχο. Ενδεχόμενη ήττα της θα φέρει την ΤΣΣΚα μια ανάσα από τον τίτλο. Δε θα πάω σε σημείο, γιατί η ομάδα του Ιτούδη φαίνεται σε καλό φεγγάρι. Βέβαια οι γηπεδούχοι έχουν αποδείξει ότι είναι σκληρά καρύδια και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το παλέψουν. Over 72,5 πόντοι λοιπόν για την Ούνιξ.

Προγνωστικά μπάσκετ στο ΟΑΚΑ: Να σφίξει την άμυνά του

Συνεχίζουμε εγχώρια με την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και το Λαύριο. Η σειρά πήγε στο 1-1 μετά τη νίκη στην παράταση της ομάδας του Χρήστου Σερέλη στο προχθεσινό παιχνίδι.

Το Λάυριο απέδειξε γιατί βρίσκεται στους τελικούς. Εξαιρετική δουλειά και προσαρμογή στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Ήταν ο μόνος τρόπος να κλειδώσει τους “πράσινους” και το έκανε. Πίεση στη μπάλα και ανάδειξη του προβλήματος στη δημιουργία. Από κει και πέρα χρειαζόταν την αστοχία του Παναθηναϊκού και μια αξιοπρεπή επιθετική συγκομιδή. Η ομάδα του Κάτας, εκτός των άλλων, ήταν κακή και αμυντικά. Ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο δέχτηκε 28 πόντους.

Εκτίμηση: Ο Παναθηναϊκός δύσκολα θα είναι το ίδιο κακός. Εκτός όμως από τη νίκη, ο Κάτας θέλει να δει από την ομάδα του και αυτά που ζητάει στον αγωνιστικό χώρο. Επιθετικά στο ΟΑΚΑ θα είναι καλός. Το θέμα είναι στην άμυνα. Δεν πιστεύω πως το Λαύριο θα φτάσει ψηλά. Άλλωστε γύρω στους 70 πόντους πήγε σε όλα τα ματς φέτος στο ΟΑΚΑ.

Με την πλάτη στον τοίχο

Κλείνω με μία από τις πιο αμφίρροπες σειρές τελικών στην Ευρώπη. Στη γειτονική Ιταλία, η Αρμάνι έχασε το πλεονέκτημα από την Βίρτους στον πρώτο κιόλας αγώνα. Μεγάλο διπλό για την παρέα του Τεόντοσιτς με 83-77. Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη της στη σεζόν απέναντι στην ομάδα του Μιλάνο.

Το σύνολο του Μεσίνα είναι δυνατό στην έδρα του. Το απέδειξε και στη Euroleague. Σήμερα λοιπόν καλείται να ισοφαρίσει τη σειρά απέναντι σε έναν επικίνδυνο αντίπαλο. Δεδομένα έχει περισσότερες λύσεις στο ρόστερ. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει μια ομάδα με παίκτες όπως ο Τεόντοσιτς και ο Μπελινέλι.

Εκτίμηση: Άλλη μια περίπτωση που ο γηπεδούχος παίζει με την πλάτη στον τοίχο. Σε αντίθεση με την Ούνιξ. εδώ δε θα φοβηθώ να στηρίξω την Αρμάνι. Αφενός θεωρώ ότι υπερτερεί της Βίρτους στα σημεία, αφετέρου η ομάδα της Μπολόνια δεν πήρε άριστα φέτος στα κρίσιμα ματς. Άσσος με μικρό χάντικαπ σε συνδυασμό με μια λογική επιθετική συγκομιδή των φιλοξενούμενων.

  • Αναρτήσεις αλλά, πλέον, και pre game picks, και live στοίχημα, και στο Twitter μας! 
Δυάδα απόδοσης 2.12
19:00
Ούνιξ Καζάν - ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Ούνιξ over 72,5
1.41
20:00
Παναθηναϊκός - Λαύριο
Λαύριο under 78,5
1.50
BET: 15 units
Μονό
21:45
Αρμάνι Μιλάνο - Βίρτους Μπολόνια
1 (-1,5) & Βίρτους over 67,5
1.83
BET: 15 units
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις