Euro 2020: Κατάκτηση, προκρίσεις και άλλα μακροχρόνια

Euro 2020

Euro 2020: Δύσκολη υπόθεση για τους θεωρητικά μεγάλους 

Λιγότερες από δέκα ημέρες έμειναν για την έναρξη του πολυσυζητημένου Euro 2020 (έτσι θα το λέμε ξεπεράστε το). Ένας μικρός χαμός γίνεται στα μακροχρόνια, καθώς οι εταιρίες μας προσφέρουν πληθώρα επιλογών. Πάμε να κάνουμε μια μικρή ανάλυση και να δούμε τι ξεχώρισα.

Να ξεκινήσουμε λίγο από τους θεωρητικά μεγάλους και πώς το βλέπω. Η αλήθεια είναι ότι βάζεις λίγο τη λογική μπροστά ώστε να φανταστείς ποιοι περνάνε τους ομίλους. Από ‘κει και πέρα λοιπόν θεωρητικά οι περισσότερες μεγάλες θα πρωταγωνιστήσουν στους ομίλους. Εκτός του ομίλου με Γερμανία, Γαλλία και Πορτογαλία που θα γίνει μακελειό. Οπότε αναμενόμενα Ολλανδία και Ιταλία θα πάρουν την πρώτη θέση σε θεωρητικά βατούς ομίλους. Στη φάση των “16” δε θα βγει αντίπαλος να τους τρομάξει, οπότε το να φτάσουν και οι δύο προημιτελικά θα αποτελέσει το πρώτο ποντάρισμα μου.

Γενικά οι κληρώσεις και το φορμάτ της διοργάνωσης ίσως μας προσφέρει εκπλήξεις και λογικά θα δούμε μεγάλα ονόματα να μένουν έξω και πριν τα προημιτελικά.

Euro 2020: Φτάνουν μέχρι τους “16” 

Δε θέλω να μπλέξω παραπάνω σε υποθετικά σενάρια γι’ αυτό το λόγο περνάω κατευθείαν σε μακροχρόνια αποκλεισμών. Η Ρωσία παίρνει μέρος σε ακόμα μια μεγάλη διοργάνωση μετά το μουντιάλ του 2018 και την εξαιρετική της πορεία. Με γερασμένο ρόστερ που έκανε το κύκλο του, αλλά με δύο από τα τρία παιχνίδια εντός έδρας. Προσωπικά θεωρώ ότι θα κάνουν το αναμενόμενο και θα φτάσουν μέχρι τους “16”. Εκεί λογικά θα βρουν κάποιον ισχυρό αντίπαλο οπότε η πορεία τους θα ολοκληρωθεί.

Ρόστερ φτιαγμένο για κορυφή

Η Γαλλία μπαίνει στη μάχη σαν πρωταθλήτρια κόσμου και με ίσως το καλύτερο υλικό από όλους. Έχει κάνει την ανανέωση και πλέον χτίζει πάνω σε στέρεες βάσεις. Για να δούμε όμως τις συγκρίσεις…

Αγγλία: Τρομερό υλικό με πλούσιο ταλέντο και δίψα για διάκριση. Αμυντικά έχει θέματα και λογικά θα της κοστίσει.

Ισπανία: Δε σταματά να γεννά παίχτες με ταλέντο αυτή η χώρα. Βέβαια βρίσκεται σε φάση ανανέωσης και δυστυχώς λείπουν οι παίχτες με προσωπικότητα.

Γερμανία: Ίσως ο σκληρότερος αντίπαλος για τους Γάλλους, οι οποίοι δείχνουν σε ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, με πλήρες ρόστερ.

Πορτογαλία: Σταδιακή ανανέωση και δω με την ομάδα να έχει πιάσει κορυφή 5 χρόνια νωρίτερα. Δε δείχνει ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει.

Ιταλία: Τρομερό υλικό από του Ιταλούς χωρίς βέβαια να έχουν κάποιον σούπερ σταρ. Καλή δουλειά από τον Μαντσίνι κρατάει χαμηλά τη μπάλα, αλλά θα ψάξουν κάτι καλό.

Ολλανδία: Πλούσιο υλικό με αρκετό ταλέντο. Βέβαια δείχνουν ίσως μια ταχύτητα κάτω από τους υπόλοιπους μεγάλους.

Βέλγιο: Σταθερά σε πρωταγωνιστικό ρόλο τα τελευταία χρόνια, αλλά δίχως ουσία στο κρίσιμο σημείο. Δε βλέπω να αλλάζει κάτι σε αυτή τη διοργάνωση.

Εν κατακλείδι αυτό που θέλω να αποδείξω είναι ότι δικαιότατα βρίσκεται ως πρώτο φαβορί η Γαλλία. Μια ομάδα που βρίσκεται σε φάση κορύφωσης, που ίσως είναι το μεγάλο της πλεονέκτημα και με ένα τρομερά πλήρες ρόστερ. Αναμένω να πρωταγωνιστήσει και γιατί όχι να κατακτήσει το τρόπαιο.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τα καλύτερα προγνωστικά
Euro 2020, όλα με ένα κλικ!
Αφιέρωμα, 24 ομάδεςΠανόραμαΜποζιονέλος
ΠρογνωστικάΜακροχρόνιαEuro 2020 news
Stories και retro1960-2016, η ιστορίαΜεταδόσεις
Μακροχρόνια δυάδα απόδοσης 2.80
Ιταλία να φτάσει στα προημιτελικά
1.70
Ολλανδία να φτάσει στα προημιτελικά
1.65
Μακροχρόνιο αποκλεισμού
Ρωσία να αποκλειστεί στους "16"
2.20
Μακροχρόνιο
Νικητής διοργάνωσης Γαλλία
6.00
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις