ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ: ΚΩΔΙΚΟΣ 200FS

ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΜΕ ΔΩΡΑ* ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ

Euro 1996. O χρυσός σκόρερ της Γερμανίας Όλιβερ Μπίρχοφ

ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

H BET365 ΣΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΜΕ ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ*!

H BET365 ΣΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΜΕ ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ*!

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ

ΞΕΚΙΝΑΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ 100 ΒΙΒΛΙΚΑ ΔΩΡΑ*!

ΞΕΚΙΝΑΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ 100 ΒΙΒΛΙΚΑ ΔΩΡΑ*!

ΤΡΕΛΟ ΔΩΡΟ* ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

ΤΡΕΛΟ ΔΩΡΟ* ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ ΔΙΠΛΟ ΔΩΡΟ*

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ ΔΙΠΛΟ ΔΩΡΟ*

Euro 1996. O χρυσός σκόρερ της Γερμανίας Όλιβερ Μπίρχοφ

LIVE BETTING 24/7!

Best Picks

Best Picks Παρασκευής με μπάλα, μπάσκετ και βόλεϊ έως 7.90!

προγνωστικά μπάσκετ

Λάθος όριο στο Λονδίνο

Προγνωστικά από Γαλλία και Ισπανία με την εικόνα να δείχνει δυο παίκτες από το γαλλικό πρωτάθλημα.

Επιστροφή στη δράση με δυάδα από Γαλλία και Ισπανία

Προγνωστικά τσάμπιονσιπ με την ομάδα της Λιντς στην εικόνα.

Έχει πολύ ζουμί η Championship

Αλβαρέζ και 42άρι

Αλβαρέζ και 42άρι

Προγνωστικά βόλεϊ με τις ομάδες Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στην εικόνα.

Στο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ με 7άρι!

προγνωστικά αγγλία 1 και Ligue 1 με παίκτη της Λιλ να είναι στην εικόνα.

Πέφτουν κορμιά στο «Πιέρ Μορούα»

Ουκρανία - Ιταλία ανάλυση και προγνωστικά αγώνα

Λιλ – Λανς: Ανάλυση & Προγνωστικά αγώνα

Over 2,5 ημέρας που διπλασιάζει για Κυριακή 03/03/24.

Το over 2,5 της ημέρας (29/3)

το bet builder της ημέρας

Το Bet Builder της ημέρας (29/3)

Ουκρανία - Ιταλία ανάλυση και προγνωστικά αγώνα

Βίρτους Μπολόνια – Παναθηναϊκός: Ανάλυση & Προγνωστικά αγώνα

Ευκαιρίες πριν την εμβόλιμη

Μόνο νίκη χρειάζονται

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ: ΚΩΔΙΚΟΣ 200FS

Euro 1996. O χρυσός σκόρερ της Γερμανίας Όλιβερ Μπίρχοφ

Διαβάστε για το Euro 1996. Διαβάστε για την Γερμανία και το "χρυσό γκολ" του Όλιβερ Μπίρχοφ στον τελικό απέναντι στην πολύ ισχυρή Τσεχία.

Νέα διοργάνωση και νέοι κανονισμοί στο Euro 1996. Η πρώτη διαφορά συγκριτικά με τις προηγούμενες διοργανώσεις είναι η αύξηση των ομάδων στην τελική φάση από 8 σε 16, με 4 πλέον ομίλους  συν την προσθήκη προημιτελικής φάσης.. Και αυτό συμβαίνει γιατί οι χώρες που πλέον είναι μέλη της UEFA εκτοξεύονται από 33 σε 48. Η δεύτερη μεγάλη αλλαγή που συμβαίνει είναι το «χρυσό γκολ», όπου όταν μια ομάδα πετύχαινε κάποιο γκολ στην παράταση έπαιρνε και την νίκη αυτόματα. Ενώ ακόμη σε αυτή την διοργάνωση οι βαθμοί που δίνει κάθε νίκη αυξάνονται από τους 2 που ίσχυε μέχρι τότε σε 3.

Προκριματικά

Στα προκριματικά μεγάλες εκπλήξεις δεν είχαμε. Άλλωστε όσο περισσότερες ομάδες βρίσκονται στην τελική φάση τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να μείνουν εκτός τα μεγάλα ονόματα. Οι ομάδες χωρίστηκαν σε οκτώ ομίλους, όπου οι πρώτες και οι δεύτερες εξασφάλιζαν την πρόκριση, πλην των δύο χειρότερων δεύτερων οι οποίες έδιναν αγώνα μπαράζ μεταξύ τους. Πλην της οικοδέσποινας Αγγλίας, Ρουμανία, Γαλλία, Γερμανία, Βουλγαρία, Ισπανία, Δανία, Ελβετία, Τουρκία, Κροατία, Ιταλία, Τσεχία, Πορτογαλία, Ρωσία, Σκωτία και Ολλανδία η οποία προκρίθηκε στον αγώνα μπαράζ εναντίον της Ιρλανδίας ήταν οι ομάδες που σφράγισαν το εισιτήριο για τα γήπεδα της Αγγλίας.

Την πρόκριση διεκδίκησε και η Εθνική Ελλάδος σε όμιλο με Ρωσία, Σκωτία, Φινλανδία, Νησιά Φερόε και Σαν Μαρίνο χωρίς όμως εν τέλει να τα καταφέρει. Σε μία νέα προσπάθεια που έκανε η ομάδα μετά την κακή της παρουσία στο Mundial της Αμερικής το 1994, με προπονητή τώρα τον Πολυχρονίου ξεκίνησε τον όμιλο με τέσσερις σερί νίκες με πρωταγωνιστές ποδοσφαιριστές όπως ο Μαχλάς, ο Αλεξανδρής, ο Αποστολάκης και ο Φραντζέσκος. Στην συνέχει όμως ήρθε μία βαριά ήττα μέσα στην Ρωσία με 3-0, την οποία ακολούθησαν και αυτές από την Φινλανδία και την Σκωτία για να θέσουν τη Ελλάδα εκτός διεκδίκησης της πρόκρισης.

Τελική φάση

Στην τελική φάση η οποία διεξήχθη σε οχτώ διαφορετικά γήπεδα της Αγγλίας στο διάστημα 8 με 30 Ιουνίου τα περισσότερα φαβορί πέρασαν από την φάση των ομίλων. Στον πρώτο όμιλο η οικοδέσποινα Αγγλία με με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Άλαν Σίρερ (4 γκολ σε 3 ματς) μαζί με την Ολλανδία του Μπέργκαμ και του Κλάιφερτ άφησαν εκτός τις Σκωτία και Ελβετία. Στο δεύτερο γκρουπ η Γαλλία εξασφάλισε την 1η θέση αρκετά εύκολα, με την Ισπανία να δίνει την μάχη της για την δεύτερη θέση με την Βουλγάρια του Στόιτσκοφ ο οποίος σκόραρε και στα τρία παιχνίδια και να είναι αυτή που εν τέλει κατάφερε να προκριθεί. Στον τρίτο όμιλο η Γερμανία με μεγάλη άνεση τερμάτισε στην κορυφή, ενώ η Τσεχία του Πομπόρσκι και του Πάβελ Νέντβεντ άφησε εκτός συνέχειας την Ιταλία που αποτελούνταν από ποδοσφαιριστές όπως ο Μαλντίνι, ο Ντοναντόνι, ο Ενρίκο Κίεζα και ο Τζιανφράκο Τζόλα. Στον τελευταίο όμιλο αποκλείστηκε ως 3η η κάτοχος του τροπαίου Δανία, με την Πορτογαλία και την Κροατία να είναι αυτές που θα συνέχιζαν στα προημιτελικά.

Στα προημιτελικά πολλά γκολ δεν είχαμε, είχαμε όμως αρκετό δράμα. Στα παιχνίδια που διεξήχθησαν την πρώτη μέρα στις 22 του Ιούνη είχαμε δύο λευκές ισοπαλίες αλλά και δύο παιχνίδια που κρίθηκαν στα πέναλτι. Ισπανία Αγγλία 0-0, ο Ιέρο και ο Ναδάλ αστόχησαν στα πέναλτι, ενώ οι οικοδεσπότες τα έβαλαν όλα και έδωσαν την πρόκριση. Στο άλλο ματς της Γαλλίας με την Ολλανδία ο Κλάρενς Ζέεντορφ ήταν ο μοναδικός που αστόχησε στην διαδικασία των πέναλτι. Στα παιχνίδια της επόμενης ημέρες η πανίσχυρη Γερμανία νίκησε με 2-1 την επίσης πολύ ποιοτική Κροατία του Σούκερ και του Μπόμπαν, χάρη στα τέρματα των Κλίνσμαν και Ζάμερ, ενώ η Τσεχία συνέχιζε την εκπληκτική της πορεία επικρατώντας με 1-0 επί της Πορτογαλίας με ένα τέρμα του Πομπόρσκι στο 53ο λεπτό.

Στην ημιτελική φάση και τα δύο παιχνίδια κρίθηκαν στην «ρωσική ρουλέτα». Στον πρώτο χρονικά αγώνα Γαλλία και Τσεχία τέθηκαν αντιμέτωπες στο Ολντ Τράφορντ. Χωρίς Ντεσάν και Καρεμπέ οι πρώτοι, χωρίς Κούκα, Λατάλ και Σουσοπάρεκ οι δεύτεροι. ΟΙ Γάλλοι είχαν τις στιγμές τους να πετύχουν κάποιο τέρμα, ο αγώνας όμως έληξε 0-0, το ίδιο και η παράταση και έτσι οδηγηθήκαμε για μία ακόμη φορά στην διοργάνωση στην διαδικασία των πέναλτι. Αμφότερες οι ομάδες ευστόχησαν και στα πρώτα πέντε πέναλτι, ο Πεδρός αστόχησε στο έκτο για την Γαλλία, ο Κάντλετς ευστόχησε για την Τσεχία και την έστειλε στον μεγάλο τελικό.

Στον άλλον ημιτελικό στο Γουέμπλεϊ η Αγγλία προηγήθηκε μόλις στο 3ο λεπτό με το πέμπτο τέρμα στην διοργάνωση του Άλαν Σίρερ. Η Γερμανία όμως απάντησε 12 λεπτά αργότερα με τον Κουντζ, άλλο τέρμα δεν σημειώθηκε και έτσι είχαμε και πάλι πέναλτι. Και πάλι όπως και στον άλλον ημιτελικό και οι δύο ομάδες έβαλαν τα πρώτα πέντε πέναλτι, ο Μόλερ έκανε το 6-5 για τους Γερμανούς αντίθετα από τον Σάουθγκειτ που αστόχησε με αποτέλεσμα μία πολύ ποιοτική φουρνιά Άγγλων ποδοσφαιριστών (Σίρερ, Γκασκόιν, Φάουλερ, Ινς, Σέρινχαμ, ΜακΜάναμαν) να μην καταφέρει να φτάσει στον μεγάλο τελικό μέσα στην χώρα της.

Τελικός

Αντιμέτωπες στον τελικό του Γουέμπλεϊ θα ήταν δύο ομάδες που είχαν ξανασυναντηθεί στο παρελθόν και συγκεκριμένα το 1976 σε έναν τελικό Euro. Τότε ο Πανένκα με το περίφημο πέναλτι δεν επέτρεψε στους Γερμανούς να κατακτήσουν το τρόπαιο, τούτη την φορά όμως η εξέλιξη θα ήταν διαφορετική. Αν και προηγήθηκε η Τσεχία στο 59΄με πέναλτι του Μπέργκερ, η χρυσή αλλαγή του Φόγκτ αποδείχθηκε καθοριστική, μιας και ο Μπίρχοφ που πέρασε στο παιχνίδι στο 69΄, ισοφάρισε τέσσερα λεπτά αργότερα στέλνοντας το ματς στην παράταση. Εκεί σκόραρε εκ νέου στο 95΄, το πρώτο «χρυσό γκολ» σε μεγάλη διοργάνωση, χαρίζοντας το τρίτο Ευρωπαϊκό των Γερμανών.

Γερμανία (5-3-2): Κόπκε – Στρουντζ, Μπάμπελ, Ζάμερ, Χέλμερ, Ζίγκε – Έλιτς, Σχολ, Χέσλερ – Κλίνσμαν, Κουντζ |Προπονητής: Μπέρντι Φογκτς

Τσεχία (3-3-3-1): Κούμπα – Κάντλετς, Χορνάκ, Σουτσοπάρεκ – Μπέιμπλ, Νέντβεντ, Ράντα – Νέμετς, Μπέργκερ, Πομπόρσκι – Κούκα | Προπονητής: Ντούσαν Ούχριν

Πρώτος σκόρερ του Euro 1996

5 γκολ

Άλαν Σίρερ

Καλύτερη ενδεκάδα του Euro 1996

Κόπκε (Γερμανία) – Μπλαν (Γαλλία), Ντεσαγί (Γαλλία), Ζάμερ (Γερμανία), Μαλντίνι (Ιταλία) – Πομπόρσκι (Τσεχία), Γκασκόιν (Αγγλία), Έλιτς (Γερμανία) – Στόιτσκοφ (Βουλγαρία), Σούκερ (Τσεχία), Σίρερ (Αγγλία)

MVP του Euro 1996

Ματίας Ζάμερ: Ο «πρίγκηπας της Ανατολικής Γερμανίας» όπως τον αποκαλούσαν έφερε στην μνήμη των φιλάθλων που τον παρακολούθησαν στο τουρνουά των Φραντς Μπεκενμπάουερ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που λίγους μήνες αργότερα κατέκτησε και την χρυσή μπάλα.

Facts του Euro 1996

Όπως το 1988 έτσι και τώρα οι δύο φιναλίστ αναμετρήθηκαν και στον όμιλο, όπου νίκησε ξανά με 2-0 η Γερμανία.

Ο Σίρερ πέτυχε πέντε τέρματα όπου μαζί με τα άλλα δύο στο Euro του 2000 έφτασε τα 7 και είναι τρίτος στην λίστα των πρώτων σκόρερ σε τελική φάση πίσω από Πλατινί και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η Γερμανία έφτασε στον πέμπτο της τελικό, έχοντας τρεις κατακτήσεις (έως τότε).

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις