Η ωραία και η αναγεννημένη

Η ωραία και η αναγεννημένη

Καλημέρες στους απανταχού κουβανέζους. Καλό μήνα εύχομαι σε όλους σας και καλές βουτιές. Βαδίζουμε σταθερά προς τη καρδιά του καλοκαιριού, η ποδοσφαιρική δράση όμως παραμένει σε φουλ ρυθμούς.

Μαζί της όλοι εμείς οι ποδοσφαιρόφιλοι, πιστοί στην αγαπημένη μας τρέλα, προσπαθούμε, να συνηθίσουμε αυτή την ιδιαίτερη χρονιά και τις καινούργιες, ελπίζω προσωρινές, συνθήκες που δημιούργησε το κύμα της πανδημίας. Προσωπικά δυσκολεύομαι, να συγκεντρωθώ και λόγω ζέστης, αλλά και εξαιτίας των υποχρεώσεων μου πέρα από τη στήλη, που είναι στα φόρτε τους αυτή την εποχή.

Το βράδυ της Τρίτης έκλεισε και πάλι με βόλτα από το ταμείο για τη στήλη. Η βασική πρόταση της νίκης της Λάτσιο επιβεβαιώθηκε, ο Ιμόμπιλε σκόραρε, δεν μπόρεσε όμως, να πετύχει και ένα δεύτερο τέρμα, για να μας πληρώσει και τη πρόταση στα 2+ γκολ του. Η Λάτσιο παραμένει στο κόλπο και ευελπιστεί σε γκέλα της Γιουβέντους, για να πάει του προφήτη Ηλία στο Τορίνο και να τα παίξει όλα για όλα στο μεταξύ τους ντέρμπι για την 34η αγωνιστική.

Θα παραμείνουμε και σήμερα στη Serie A και θα καταπιαστούμε με το ματς, που δεσπόζει στην 29η αγωνιστική ημέρα, ανάμεσα στην απολαυστική Αταλάντα και την αναγεννημένη ομάδα της Νάπολι.

Η χημεία του συνόλου

Πραγματικά παρακολουθώντας εντατικά αρκετές ομάδες, θεωρώ, ότι η Αταλάντα είναι ίσως η μοναδική, η οποία, όχι μόνο δεν επηρεάστηκε από τη πολύμηνη αποχή, αλλά παρουσιάζεται και μετά την επανέναρξη με την ίδια όρεξη για ποδόσφαιρο, αλλά και τα ίδια εντυπωσιακά προτερήματα της, που φυσικά αποφέρουν και τις νίκες μέσα στο γήπεδο. Θα μπορούσα να τη συγκρίνω με τη πρωταθλήτρια Γερμανίας Μπάγερν, η οποία σάρωσε και μετά την επανέναρξη και ίσως τη Ρεάλ, ως προς την αποτελεσματικότητα της κυρίως, αφού δεν παίζει και το καλύτερο ποδόσφαιρο γενικά φέτος. Προφανώς και είναι προς τιμήν της, όταν συγκρίνεται με τέτοια ποδοσφαιρικά μεγαθήρια, αλλά είναι τόσο εξαιρετική η δουλειά του Γκασπερίνι, τόσο ταιριαστή η χημεία του συνόλου και η ποιότητα των υλικών, που μένει πραγματικά, να δούμε, ποιο μπορεί, να είναι το ταβάνι αυτής της ομάδας.

3 εμφατικές νίκες έχει μετά την επανεκκίνηση, με το αήττητο σερί, να διευρύνεται σε 8 αγώνες, ενώ η επιθετική της λειτουργία επιφέρει τουλάχιστον 1 γκολ στα τελευταία 16 παιχνίδια της και συνολικά 38 τεμάχια στα τελευταία 10 ματς, που έχει δώσει! Ο Γκασπερίνι δεν έχει κανένα θέμα τραυματισμού και θα παρατάξει την Αταλάντα με τη καλύτερη δυνατή 11αδα και με το απόλυτα πετυχημένο 3-4-3.

Ο Γκατούζο την έχει σουλουπώσει

Η Νάπολι, κατακτώντας καταρχήν το κύπελλο Ιταλίας, ξεκίνησε επίσης απόλυτα πετυχημένα τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα και διεύρυνε τις νίκες της σε 5 συνεχόμενες. Ο Γκατούζο την έχει σουλουπώσει αρκετά, την έχει κάνει πιο προσεκτική στην αμυντική της λειτουργία, πιο σκληρή μέσα στο παιχνίδι και με όπλο τη δεδομένη μεσοεπιθετική της ποιότητα, έχει καταφέρει να παρουσιάσει ένα πολύ αξιόμαχο και επικίνδυνο σύνολο. Σκοράρει σταθερά ένα τουλάχιστον γκολ στα τελευταία 8 της παιχνίδια, ενώ, ως φιλοξενούμενη κέρδισε τα 4 τελευταία ματς, που έδωσε. Πέραν του Αλαν, ο οποίος είναι τραυματίας, όλοι οι παίκτες είναι διαθέσιμοι. Επανέρχεται και ο Μάρτενς, με τον Βέλγο, να αποτελεί μαζί με τον Ινσίνιε το μεγαλύτερο κίνδυνο των ναπολιτάνων μπροστά.

Η μεταξύ τους προϊστορία έχει, να μας θυμίσει συναρπαστικά και αμφίρροπα ματς, με το αμφιτερμα να εμφανίζεται σε 7 από τις 10 τελευταίες αναμετρήσεις, ενώ και σε 6 από αυτές σημειώθηκαν τουλάχιστον 3 γκολ. Μάλιστα στη τελευταία τους αναμέτρηση, τελευταία μέρα του Οκτώβρη, στο γήπεδο της Νάπολι σημειώθηκαν 4 γκολ με το ματς να λήγει ισόπαλο με 2-2.

Τον πρώτο λόγο

Θεωρώ, ότι και σήμερα το βράδυ λοιπόν μας περιμένει ένας συναρπαστικός αγώνας, με ένταση και φυσικά αρκετά γκολ. Με τος επιθετικές γραμμές των δύο ομάδων σε τέτοια φόρμα ξεκινώ σίγουρα με δεδομένο το αμφίτερμα. Δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος για την Αταλάντα η Νάπολι, αλλά στη παρούσα φάση και με τη φορά, που έχουν πάρει οι Λομβαρδοί, έχουν τον πρώτο λόγο σήμερα και μάλιστα η νίκη τους προσφέρεται σε πολύ καλές αποδόσεις. Τους δίνω λοιπόν προβάδισμα και θα πάρω το ρίσκο της νίκης τους συνδυαστικά με το αμφίτερμα.

Μονό

20:30 Αταλάντα – Νάπολι: 1 & goal/goal (3.50)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις