Μακροχρόνια και ρίσκα στο Ρολάν Γκαρός

Ανάλυση τένις

Ανάλυση τένις και μακροχρόνια 

Την Κυριακή 30 Μαΐου ξεκινάει το δεύτερο γκραν σλαμ της χρονιάς στα court του Παρισίου. Το Ρολάντ Γκαρός ολοκληρώνεται στις 13 Ιουνίου. Τι θα δούμε όμως σε αυτές τις 15 ημέρες; Θα γίνει ο Ναδάλ ο πρώτος αθλητής στην ιστορία με 21 γκραν σλαμ τίτλους; Θα τον σταματήσει ο Τζόκοβιτς, ο Τιμ ή ο Τσιτσιπάς; Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ο δαιμονισμένος Στέφανος Τσιτσιπάς; Ανάλυση τένις στο Ρολάν Γκαρός με στατιστικά, μακροχρόνια και κάποιες σκέψεις μου.

2 ήττες στα 15 χρόνια

Από το 2005 μέχρι και το 2020 ο Ναδάλ μετράει 15 συμμετοχές στο Ρολάν Γκαρός. Σε αυτό το διάστημα έχει κατακτήσει τον τίτλο 13 φορές. Χωρίς αμφιβολία είναι το αγαπημένο του τουρνουά, στο οποίο κατέχει και ένα αδιανόητο ρεκόρ. Σε 102 αγώνες που έχει δώσει έχει απολογισμό 100 νίκες και μόλις 2 ήττες!! Κάπως έτσι, για ακόμα μία χρονιά ο Ισπανός είναι το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Εάν τα καταφέρει, θα γίνει ο αθλητής με τις περισσότερες κατακτήσεις γκραν σλαμ. Έχει όμως εύκολο δρόμο;

Ο Ναδάλ ξεκινάει από το νούμερο 3 του ταμπλό και βρίσκεται στο ίδιο μισό με τον Τζόκοβιτς. Άρα οι δυο τους είναι πιθανό να βρεθούν στον ημιτελικό. Στην πρεμιέρα θα αντιμετωπίσει τον Αυστραλό Αλεξέι Ποπίριν. Μέχρι τον τέταρτο γύρο δεν έχει κάποιο αντίπαλο που να φαντάζει δύσκολος. Εκεί λογικά θα αντιμετωπίσει τον Γιανίκ Σίννερ. Ο 19χρόνος Ιταλός, νούμερο 19 στην παγκόσμια κατάταξη διανύει μία εξαιρετική σεζόν, χωρίς όμως να έχει εμπειρία από γκραν σλαμ. Στα προημιτελικά, θα βρει λογικά τον Αντρέι Ρούμπλεφ, από τον οποίο ηττήθηκε στο Μόντε Κάρλο με 2-1.

Θέλει και δεύτερο Γκραν Σλαμ

Από τη νούμερο 1 θέση του ταμπλό θα ξεκινήσει ο περσινός φιναλίστ και κάτοχος του Αυστραλιανού Οπεν, Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος, ψάχνει ακόμα τα πατήματά του στην χωμάτινη επιφάνεια. Παραμένει όμως πολύ επικίνδυνος και πάρα πολύ δύσκολα θα τον νικήσει κάποιος. Μόλις χθες κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο στο χώμα για φέτος, στο πολύ αδύναμο τουρνουά του Βελιγραδίου. Ο ίδιος δήλωσε ότι στόχος του είναι το Γουίμπλετον και το Τόκιο, δεν σημαίνει όμως πως δεν θα κυνηγήσει τον τίτλο.

Στο δικό του τέταρτο, η κλήρωση του χαμογέλασε. Μέχρι και τα προημιτελικά δεν έχει κάποιο σημαντικό εμπόδιο. Πρεμιέρα θα κάνει με τον Αμερικανό Τένις Σαντγκρέν. Στον δεύτερο γύρο θα συναντήσει τον επικίνδυνο σε χωμάτινες επιφάνεις Πάμπλο Κουέβας. Στους «8» μπορεί να βρεθεί απέναντι στον Ρότζερ Φέντερερ. Στα ημιτελικά λογικά θα αντιμετωπίσει τον Ραφαέλ Ναδάλ. Οι δυο τους βρέθηκαν και στον τελικό του Μάστερς της Ρώμης με τον Ισπανό να κερδίζει με 2-1 (7-5 , 1-6, 6-3). Ανάλυση τένις δύσκολα να γίνει, καθώς ο «Νόλε» δεν έχει πιάσει ακόμα υψηλή απόδοση στο χώμα.

Ήρθε η ώρα του πρώτου τελικού;

Στο κάτω μέρος του ταμπλό φαβορί δεν υπάρχει. Ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ καταλαμβάνει την δεύτερη θέση αλλά δύσκολα θα τον δούμε να πηγαίνει μακριά. Ο Ρώσος δεν θέλει να παίζει καθόλου στο χώμα, όπως είπε ο ίδιος στην Μαδρίτη. Στο νούμερο 4 θα βρεθεί ο Τιμ, που έχει βρεθεί δύο φορές στον τελικό το 2018 και 2019. Ο Αυστριακός επέστρεψε στην δράση μετά από μεγάλη απουσία και ακόμα φαίνεται να μην έχει βρει τα πατήματά του. Φέτος στο χώμα μετράει 4 νίκες και 3 ήττες και δείχνει σε καμία περίπτωση την δυναμική των προηγούμενων ετών. Έχει ίσως και την δυσκολότερη κλήρωση καθώς θα βρει αθλητές εξαιρετικούς σε αυτή την επιφάνεια.

Από το νούμερο 5 θα ξεκινήσει ο δικός μας Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο αθλητής με τις περισσότερες νίκες φέτος στο τουρ δηλώνει έτοιμος για την υπέρβαση. Ο 22χρόνος Έλληνας κατέκτησε 2 τίτλους στο χώμα, το Μάστερς στο Μόντε Κάρλο και το ΑΤΡ 250 στην Λυών. Έφτασε τελικό στην Βαρκελώνη χάνοντας από τον Ναδάλ στα 3 σετ, ενώ στην Ρώμη ηττήθηκε από τον Τζόκοβιτς στους «8». Πρεμιέρα θα κάνει απέναντι στον Γάλλο Ζερεμί Σαρντί. Στον δεύτερο γύρο θα συναντήσει τον πολύ επικίνδυνο Σεμπάστιαν Κόρντα. Ο Αμερικανός κατέκτησε μάλιστα χθες τον τίτλο στο ΑΤΡ 250 της Πάρμα. Στον τρίτο γύρο θα τον περιμένει ακόμα ένα Αμερικανός, ο Τζον Ίσνερ. Στον τέταρτο γύρο θα βρει τον Καρένο Μπούστα και στον προημιτελικό έχει πιθανό αντίπαλο τον Μεντβέντεφ. Τιμ ή Ζβέρεφ θα συναντήσει στον ημιτελικό, σε μία κλήρωση που δεν θεωρείται εύκολη και έχει υψηλά εμπόδια.

Οι αντίπαλοι δεν είναι εύκολοι αλλά σε καμία περίπτωση δεν τρομάζουν τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ειδικά εάν παραμείνει σε τόσο υψηλά στάνταρ απόδοσης ο Έλληνας αθλητής δεν έχει να φοβάται τίποτα. Ανάλυση τέννις, με τον Τσιτσιπά να δίνεται τρίτο φαβορί στην διοργάνωση μόνο πίσω από Ναδάλ και Τζόκοβιτς. Θα είναι σημαντικό να ξεκινήσει με πειστικές εμφανίσεις προκειμένου να αποκτήσει και καλή ψυχολογία. Μετά την συμμετοχή του στα ημιτελικά της Αυστραλίας έχει έρθει πλέον η στιγμή για να γίνει το επόμενο βήμα.

Μακροχρόνια στοιχήματα

Πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου δίνεται δικαίως ο Ραφαέλ Ναδάλ σε τιμές κάτω του 2.00. Ακολουθούν Τζόκοβιτς και Τσιτσιπάς γύρω στο 5.00 και ο Τιμ πάνω από 10.00. Γενικά οι τιμές είναι πολύ διαβασμένες, με μεγάλα φαβορί και αρκετά χαμηλές αποδόσεις. Θα πάμε λοιπόν σε εκπλήξεις με βάση όμως. Να φτάσει στον τελικό ο Τσιτσιπάς δίνεται σε τιμές σχεδόν τριπλασιασμού. Όπως και το ζευγάρι του τελικού να είναι Ναδάλ – Τσιτσιπάς έχει λογική για ποντάρισμα.

Πολύ καλή επιλογή σε ένα ειδικό στοίχημα είναι η κατάκτηση του τίτλου από τον Ναδάλ χωρίς να χάσει σετ. Η ανάλυση τένις μας δείχνει ότι ο Ισπανός το έχει καταφέρει αυτό 4 φορές στο παρελθόν (2008, 2010, 2017, 2020). Με την τιμή να είναι αρκετά υψηλή αξίζει να πονταριστεί το συγκεκριμένο σημείο. Από εκεί και πέρα δεν βρήκα κάποια άλλη λογική επιλογή για να ποντάρω. Μακάρι στις 13 Ιουνίου να έχουμε τον πρώτο Έλληνα κάτοχο Γκραν Σλαμ. Αλλά όσο παίζει ο Ναδάλ στο Παρίσι θα είναι το απόλυτο φαβορί. Ίδωμεν.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τα καλύτερα προγνωστικά
Μονό
Να φτάσει τελικό
Τσιτσιπάς
2.50
Combo
Ζευγάρι τελικού
Ναδάλ - Τσιτσιπάς
4.50
Ειδικό
Κατάκτηση χωρίς να χάσει σετ
Ναδάλ
15.00
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις