Αγγλικός «εμφύλιος» στην Πορτογαλία, από 1.80 μέχρι 11.00

προγνωστικά

Προγνωστικά στον αγγλικό εμφύλιο

Φτάσαμε στο φινάλε της φετινής αλλοπρόσαλλης σεζόν. Φινάλε, που παραδοσιακά σηματοδοτείται από τον τελικό του Champions League. Λίγες οι εκκρεμότητες που θα υπάρχουν από αύριο στις ευρωπαϊκές λίγκες, μόνο κάποια σκόρπια μπαράζ. Συνήθως, τόσο μεγάλα παιχνίδια όπως ο αγγλικός «εμφύλιος» της… Πορτογαλίας, δεν προσφέρουν στοιχηματικές συγκινήσεις, παρά μόνο ποδοσφαιρικές. Είναι σπάνιες οι περιπτώσεις λάθους στις αποδόσεις, καθώς πρόκειται για ομάδες που όλοι τις ξέρουμε καλά. Ωστόσο, η συνάντηση της Σίτι με την Τσέλσι, προσφέρει προγνωστικά.

The road so far

Αλάνθαστη η ομάδα του Γκουαρδιόλα, έντεκα νίκες και μια ισοπαλία με την Πόρτο στο «Ντραγκάο», ο μέχρι σήμερα απολογισμός. Γεγονός που καταδεικνύει τη σοβαρότητα που βγάζει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, καθώς ο μεγάλος στόχος ήταν αυτός. Να φτάσει στο τέρμα. Απέκλεισε εύκολα την Γκλάντμπαχ, αρκετά εύκολα την Ντόρτμουντ, ενώ η ανατροπή στο Παρίσι επί της Παρί, της έδωσε το εισιτήριο από το πρώτο κιόλας ματς.

Η Τσέλσι μπορεί να μην ήταν τόσο αποτελεσματική καθώς έμεινε στις οκτώ νίκες, όμως θα μπορούσε να ήταν αήττητη αν δεν ήταν (κι εδώ) η Πόρτο! Το γκολ που δέχθηκε στις καθυστερήσεις της ρεβάνς των προημιτελικών, της στέρησε το αήττητο. Ο στόχος των μπλε, ήταν μια καλή πορεία κι ότι βγει, όμως η έλευση του Τόμας Τούχελ της έδωσε ακόμα μεγαλύτερο κυνισμό και αυτοπεποίθηση, πετώντας έξω Ατλέτικο, Πόρτο και Ρεάλ.

Κλίμα

Ήταν μια σεζόν που ξεκίνησε εφιαλτικά για τους πρωταθλητές, τουλάχιστον στα της Premier. Μακριά από την κορυφή μέχρι τα Χριστούγεννα, όμως τότε γύρισε το διακόπτη, και έδωσε άλλη σημασία στη λέξη τρένο… Ουσιαστικά κατέκτησε το πρωτάθλημα απ’ το Φεβρουάριο, ενώ πήρε και το Λιγκ Καπ. Μόνη παραφωνία ο χαμένος ημιτελικός του κυπέλλου, από τη σημερινή της αντίπαλο. Ο μεγάλος στόχος της διοίκησης των Αράβων βέβαια, είναι η κούπα με τα μεγάλα αυτιά. Διακαής πόθος από τη μέρα που ανέλαβαν και φαίνεται πως είναι η στιγμή τους. Πανηγύρισε την απονομή του τίτλου της Premier με το 5-0 επί της Έβερτον, παρουσία 10.000 οπαδών της.

Απ’ την άλλη, οι «μπλε», δεν είχαν τόσο ήρεμη χρονιά. Ξεκίνησαν με τον Φρανκ Λάμπαρντ στην άκρη του πάγκου, ωστόσο τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα κι έτσι ο πάλαι ποτέ αρχηγός της αποτέλεσε παρελθόν, με τον Τόμας Τούχελ να τον διαδέχεται. Στο νήμα, και χάρη στη μισητή Τότεναμ, βρέθηκε τελικά στην τετράδα και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο επόμενο Champions League, αφού η ίδια δεν κατάφερε να κερδίσει την αδιάφορη Άστον Βίλα. Είχε προηγηθεί η αποτυχία στο κύπελλο, καθώς η Λέστερ έβγαλε πολύ περισσότερη δίψα.

Αγωνιστικά νέα

Προετοιμάζει τη Μάντσεστερ Σίτι εδώ και καιρό ο Πεπ για αυτό το ματς. Σε μια χρονιά που λόγω της καθυστερημένης έναρξής της, τα ματς ήταν απανωτά και σχεδόν όλες οι ομάδες έβγαζαν τραυματισμούς και κούραση, αυτός διαχειριζόταν άψογα το ρόστερ του, με rotation για σεμινάρια προπονητικής.

Πρακτικά πλήρης, με το γνωστό της 4-3-3: κάτω από τα δοκάρια ο Έντερσον, στα αριστερά ο Ζιντσένκο έχει σαφές προβάδισμα έναντι του Κανσέλο, Στόουνς και Ντίας δεν κουνιούνται από τα στόπερ, ενώ δεξιά θα βρίσκεται ο Γουόκερ. Η εμπειρία του Φερναντίνιο είναι τεράστια για να μείνει στον πάγκο και φαίνεται πως θα πάρει τη θεση του Ρόντρι στα χαφ, ενώ μπροστά του θα βρίσκονται οι Γκουντογκάν και Μπερνάντο Σίλβα. Αριστερά στην επίθεση η αποκάλυψη του Πεπ, ο Φόντεν, δεξιά ο Μαχρέζ, και σε ρόλο ψεύτικου εννιαριού ο παιχταράς Ντε Μπρόινε.

Στο στρατόπεδο των Λονδρέζων, δύο είναι οι πονοκέφαλοι του Τούχελ. Η ετοιμότητα των Μεντί και Καντέ, αν και ο Γερμανός τεχνικός δήλωσε αισιόδοξος.

Αν δεν μπορέσει να αγωνιστεί ο Γάλλος τερματοφύλακας, ο Κέπα είναι αυτός που θα πάρει τη θέση του. Δύσκολα θα αλλάξει το 3-4-2-1, με την τριάδα των στόπερ να αποτελείται από τους Ρούντιγκερ, Τιάγκο Σίλβα και Τζέιμς. Η λογική λέει πως ο Καντέ θα σφίξει τα δόντια και θα αγωνιστεί δίπλα στον Ζορζίνιο, με τους Τσίλγουελ και Αθπιλικουέτα να καλύπτουν αριστερό και δεξί άκρο αντίστοιχα. Στην κορυφή θα βρεθεί ο Βέρνερ, με τους Μάουντ και λογικά Πούλισιτς να κινούνται πίσω του.

Στατιστικά και παράδοση

  • Πρώτος ευρωπαϊκός τελικός για τη Σίτι μετά το μακρινό 1970 και την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων.
  • Έβδομη παρουσία σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης για την Τσέλσι. Δύο κατακτήσεις Κυπελλούχων, δύο Europa League, ενώ έχει συμμετάσχει σε δύο του Champions League με μια κατάκτηση.
  • Τρίτος «εμφύλιος» σε τελικό Champions League. Έχουν προηγηθεί το 2008 η κόντρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Τσέλσι με νικητές τους «μπέμπηδες» και αυτή της Τότεναμ με τη Λίβερπουλ το 2019 με την κούπα να καταλήγει στους «ρεντς».
  • Πρώτη και τελευταία συνάντηση των φιναλίστ, στην Ευρώπη, τα ημιτελικά του Κυπελλούχων το 1971 με την Τσέλσι να προκρίνεται.
  • 3-3-2 το ρεκόρ του Γκουαρδιόλα απέναντι στον Τούχελ.
  • Ο Γερμανός τεχνικός έγινε ο πρώτος που φτάνει σε δύο διαδοχικούς τελικούς με δύο διαφορετικές ομάδες (πέρσι με ΠΣΖ).

Προγνωστικά

Το σετ αποδόσεων, με γκανιότα λίγο κάτω από το 6%, βρίσκεται στο 1.85 – 3.40 – 4.50. Δε φαίνεται να λαμβάνει σοβαρά υπόψη, η αγορά, τις δύο σερί νίκες της Τσέλσι επί της Σίτι για πρωτάθλημα και κύπελλο. Και κατά την άποψή μου, καλά κάνει. Είναι διαφορετικό ένα αδιάφορο ματς για την ομάδα του Πεπ, όπως ήταν αυτό για το πρωτάθλημα, με έναν τελικό Champions League.

Το 1.85 μας λέει πως οι «πολίτες» έχουν 54% πιθανότητες να σηκώσουν την κούπα στα ενενήντα λεπτά. Αν και σε έναν τελικό τα πάντα μπορούν να συμβούν, θεωρώ σωστό το νούμερο. Είναι μεγάλη η ποιοτική διαφορά που μπορεί να γύρει την πλάστιγγα αριστερά.

Οι αποδόσεις κατάκτησης, είτε στα ενενήντα λεπτά, είτε στην παράταση, είτε στα πέναλτι, βρίσκονται στο 1.44 – 2.75. Σαφής η απόκλιση. Όσον αφορά την αγορά των γκολ, φαβορί δίνεται το under. Κι εδώ δικαιολογημένα. Δύσκολα «ανοίγουν» τα ματς που κρίνουν τόσα πολλά και δη οι τελικοί.

Εν κατακλείδι, περιμένω τη Σίτι να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά και να σηκώσει την κούπα, ωστόσο δε θα αγοράσω τον απλό άσο. Ο συνδυασμός όμως, κατάκτησης με το under 3,5, είναι αξιόλογος στο 1.80 και τον κρατώ για τα προγνωστικά.

Πάνω στο ίδιο μοτίβο, ξεχώρισα ακόμα μια επιλογή. Αφού περιμένω κλειστό ματς με νικητές τους τυπικά γηπεδούχους, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη το ενδεχόμενο νίκης της Μάντσεστερ Σίτι με ένα γκολ διαφορά ακριβώς. 1-0, 2-1 κ.ο.κ μας κάνει. Στο 3.75, μπαίνει στα προγνωστικά.

Μπορεί το σκοράρισμα για τους «πολίτες» να μοιράζεται (έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό τερμάτων) όμως αιχμή του δόρατος για τον Καταλανό τεχνικό, είναι ο Κέβιν Ντε Μπρόινε. Είναι τρομερή η ποιότητα του Βέλγου, τόσο δημιουργικά όσο κι εκτελεστικά. Συνδυαστικά σε πρωτάθλημα κι Ευρώπη, βρίσκεται στα 9 γκολ και 16 ασίστ. Ένα ακόμη για το double – double! Στο 3.60 το να σκοράρει οποιαδήποτε στιγμή, κυκλώνεται για τα προγνωστικά.

Από κοντά, και το να αναδειχθεί καλύτερος παίκτης του αγώνα. Πολύ ψηλά το ενδεχόμενο, στο 11.00, λάθος κατά την ταπεινή μου γνώμη. Ακόμη κι αν δε σκοράρει, είναι τέτοια η φυσιογνωμία και η ηγετική του παρουσία, που μπορεί να πάρει απ’ το χέρι την πρωταθλήτρια Αγγλίας και να την οδηγήσει στην κορυφή της Ευρώπης.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τα καλύτερα προγνωστικά
Μονό
22:00
Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι
Κατάκτηση Μάντσεστερ Σίτι & Under 3,5
1.80
Μονό
22:00
Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι
Νίκη Μάντσεστερ Σίτι με 1 γκολ διαφορά
3.75
Μονό
22:00
Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι
Anytime σκόρερ Ντε Μπρόινε
3.60
Μονό
22:00
Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι
Παίκτης του αγώνα Ντε Μπρούινε
11.00
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις