Για να φτάσεις κάπου, πρέπει να ξέρεις το δρόμο…

προγνωστικά

 Προγνωστικά μπάσκετ: ΤΣΣΚΑ – Έφες

Αγαπητοί φίλοι καλημέρα. Για μένα το final four  είναι το αποκορύφωμα της αθλητικής χρονιάς στις διασυλλογικές διοργανώσεις. Σε ένα τριήμερο αναμετριέται η elite του Ευρωπαϊκού μπάσκετ και οι αγώνες που γίνονται γράφουν πάντα ιστορία. Φέτος βλέπω μια μεγάλη ευκαιρία στα προγνωστικά μπάσκετ.

Η πιο δυνατή και έμπειρη ομάδα, η ΤΣΣΚΑ, δίνεται σε τιμές μεγάλου outsider. Από που κι ως που δεν μπορώ να καταλάβω. Oι Ρώσοι έχουν αδιάλειπτη παρουσία σε εννιά συνεχόμενα fainal four, οπότε ξέρουν καλά το δρόμο. Έπαιξαν σε τρείς τελικούς και κέρδισαν τους δύο σε αυτό το διάστημα. Γενικότερα κατακτήσαν 8 φορές το τρόπαιο, σε 14 τελικούς που έδωσαν. Η αντίπαλος τους έχει να επιδείξει μόλις μια παρουσία σε τελικό, αυτόν που έχασε το 2018 από τη Ρεάλ. Γιατί λοιπόν να είναι φαβορί του 1.40 η Έφες σε αυτή τη μονομαχία ;.

To μπάσκετ που παίζει είναι μονοδιάστατο. Γύρω γύρω όλοι και στη μέση όχι ο Μανώλης, άλλα ο… κανένας. Ασταμάτητα τρίποντα και συνεχόμενα isolations είτε από τον Λάρκιν, είτε με τον Μίσιτς. Επειδή  οι Τούρκοι διαθέτουν πολύ καλούς σουτέρ, αυτό πολλές φορές λειτουργεί. Εδώ όμως είναι fainal four, δεν είναι παίξε γέλασε. Η άμυνα της ΤΣΣΚΑ θα σφίξει και διάδρομοι για drive λογικά δε θα υπάρχουν. Έτσι, το τρίποντο πλέον δεν θα αποτελεί επιλογή, άλλα αναγκαστική λύση. Κι όταν τα σουτ γίνονται υπό κακές προϋποθέσεις, δε μπαίνουν, ακόμα και από τους παιχταράδες.

Για να φτάσεις κάπου, πρέπει να ξέρεις το δρόμο...

“Οικονομία” και ρόστερ μετράνε

Η ομάδα του Ιτούδη έχει κατά τη γνώμη μου το καλύτερο ρόστερ. Υπάρχουν ο πολυδιάστατος Χάκετ και ο πανέξυπνος και πολύ σταθερός Λούντμπεργκ στα γκάρντ. Ο Κλάιμπερν, ο Σενγκέλια κι ο σουτέρ Χίλιαρντ στο Ελ. Ο δυναμικός Μπολομπόι κι ο εύστοχος κι εύστροφος Βόινγκτμαν στους ψηλούς. Ο Κλάιμπερν είναι ο πιο αθλητικός παίκτης της Euroleague. Πιστεύω πως ήρθε η ώρα του να βγει μπροστά. Η φυγή του Τζέημς τον καθιστά πλέον πρώτο βιολί κι ανταπεξέρχεται στο ρόλο. Μπορεί να σκοράρει με όλους τους τρόπους. Με drive, με σούτ από κάθε απόσταση, ακόμα και μετά από επιθετικό ριμπάουντ. Οι υπόλοιποι θα παίξουν άμυνα, θα εξασφαλίσουν τα ριμπάουντ και θα παίρνουν τα σουτ όταν πρέπει. Η οικονομία παίζει μεγάλο ρόλο στις μεγάλες διοργανώσεις. Και η Έφες είναι εμφανέστατα ανοικονόμητη…

Προγνωστικά μπάσκετ: μεγάλη δύναμη στη περιφέρεια η Αρμάνι

Στον 2ο ημιτελικό τα πράγματα είναι απλά. Οι Ιταλοί υπερτερούν κατά πολύ στη περιφέρεια και οι Ισπανοί μέσα στο καλάθι, όπου στηρίζουν και το παιχνίδι τους. Το Μιλάνο διαθέτει με διαφορά τα καλύτερα γκαρντ από όλες τις ομάδες, για αυτό έχει και το καλύτερο ποσοστό στα σουτ τριών πόντων στη διοργάνωση. Ντιλέινι, Πάντερ, Ροντρίγκεθ και Μίτσοφ, στη μέρα τους είναι ασταμάτητοι. Ο Καλάθης που θα βρίσκεται την περισσότερη ώρα απέναντι τους, δεν μπορεί να παίξει καλή άμυνα εδώ και χρόνια. Είδικά από τον Ροντίγκεθ πιστεύω ότι θα εκτεθεί πολλές φορές, όπως έπαθε από τον Πάνγκος. Η Ζενίτ έφτασε στα όρια της την Μπαρτσελόνα, διαθέτοντας επί της ουσίας μόνο 2 καθαρόαιμα γκαρντ. Η Αρμάνι που έχει υπεροπλία σε αυτές τις θέσεις, αναμένεται να βάλει περισσότερα προβλήματα στους Καταλανούς. Ο Σίλντς είναι πολύ αθλητικός, έχει καλή ψυχολογία, και μπορεί να σκοράρει με πολλούς τρόπους, μέσα και έξω από το καλάθι.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τα καλύτερα προγνωστικά
Μονό
19:00
ΤΣΣΚΑ - Έφες
1
3.12
Mονά και δυάδα απόδοσης 44.00
19:00
ΤΣΣΚΑ - Έφες
1ος σκόρερ Γ. Κλάιμπερν
5.50
22:00
Μπαρτσελόνα - Μιλάνο
1ος σκόρερ Σ. Σίλντς
8.00
Μονό
22:00
Μπαρτσελόνα - Μιλάνο
2
3.60
Μακροχρόνιο
Final Four 2021
Παίκτης με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα Γ. Κλάιμπερν
20.00
Μακροχρόνιο
Final Four 2021
1ος σκόρερ Σ. Σίλντς
12.00
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις