15 tipsters, ένας τελικός! Τι προβλέπουν για το Σίτι – Τσέλσι;

15 tipsters, ένας τελικός! Τι προβλέπουν για το Σίτι – Τσέλσι;

Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι έφτασαν στο τέλος του φετινού δρομολογίου του Champions League, διεκδικώντας το 66ο Κύπελλο Πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης, Σαββατόβραδο στις 22:00 (live από ΕΡΤ και Cosmote TV). Πρωτάρα η Σίτι σε τελικό, το δεύτερο τρόπαιο στην ιστορία της διεκδικεί η Τσέλσι στον μεγάλο αγώνα του «Ντραγκάο», στο Πόρτο της Πορτογαλίας. Στο γήπεδο όπου η Εθνική μας στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2004.

Τι προβλέπουν όμως για το Σίτι – Τσέλσι οι tipsters μας;

Il Fratello: ΟΚ, η Τσέλσι έδειξε ότι μπορεί να κοντράρει τη Σίτι και μάλιστα κέρδισε τα δύο τελευταία. Την απέκλεισε στο FA Cup, τη νίκησε στο πρωτάθλημα, αλλά εδώ το… ταξίδι τελειώνει για την ομάδα του Τόμας Τούχελ. Η Μάντσεστερ Σίτι νικά στον τελικό του «Ντραγκάο», στο 1,85 το τρόπαιο για την πολεμική «μηχανή» του Πεπ Γκουαρδιόλα. Γκολάρα βάζει και ο παιχταράς Κέβιν Ντε Μπρόινε στο 3.50, ο Βέλγος παίζει ως ψευτοεννιάρι και φυσικά έχει σούπερ στημένα.

Sombrero: Θα είμαι ειλικρινής, καμία από τις δύο ομάδες του τελικού δε με αρέσει. Μακάρι να υπήρχε τρόπος να χάσουν και οι δύο! Παρ’ όλ’ αυτά, θεωρώ πως θα το πάρει η Τσελσι γιατί παρά τα τελευταία αποτελέσματα εντός χώρας, στην Ευρώπη έχει δείξει ένα πρόσωπο νικητή. Άλλωστε, στις δύο πιο πρόσφατες αναμετρήσεις μεταξύ τους κατάφερε να κερδίσει (ανεξάρτητα το πώς). Αυτή θα είναι και η πρότασή μου για το ματς: κατάκτηση Τσέλσι στο 2.75.

Τσιμεντένιος: Σίτι και Τσέλσι θα μας καθηλώσουν το Σαββατόβραδο, καθώς θα αναμετρηθούν για τον απόλυτο ευρωπαϊκό τίτλο. Αν μιλάγαμε για σειρά παιχνιδιών, η Σίτι θα το σήκωνε ασυζητητί. Σε ένα όμως 90λεπτο (τουλάχιστον), το πράγμα αλλάζει. Στους δύο προηγούμενους τελικούς που συμμετείχε η Τσέλσι, το πράγμα κρίθηκε στα πέναλτι. Η έφεση που δείχνει ο Τούχελ να «μπλοκάρει» τον Πεπ, σηκώνει το ρίσκο για κατάκτηση από τους «μπλε» στα πέναλτι στο 11.50.

BetaTet: Κάνω… cash out στην αρχική πρόβλεψη των μακροχρόνιων για το Champions League (Μάντσεστερ Σίτι) και θα ποντάρω στο αουτσάιντερ του τελικού, την Τσέλσι! Θέλεις η εμπειρία της σε ευρωπαϊκούς τελικούς την τελευταία δεκαετία; Θέλεις το διπλό στο «Έτιχαντ» στο πρωτάθλημα; Θέλεις η νίκη στο μεταξύ τους ματς στον ημιτελικό του FA Cup; Θέλεις διαίσθηση; Κατάκτηση τροπαίου στο 2.80 και… «μπομπίτσα» νίκη Τσέλσι στην παράταση: 19.00! Σκόρερ; Τίμο Βέρνερ στο 4.50!

Βασιλόπουλος: Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για τους Άραβες της Σίτι. Μπορεί η Τσέλσι να της έχει πάρει τον αέρα εσχάτως με δύο σερί νίκες, όμως οι «μπλε» είναι ένα σκαλί χαμηλότερα. Αποτυχία η απώλεια του κυπέλλου, οριακά μπήκε στην τετράδα, ενώ ο Πεπ αυτό το διάστημα έκανε διαχείριση. «Πολίτες» για κούπα λοιπόν, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει το ενδεχόμενο ισοπαλίας στο ημίχρονο, με τη Σίτι να καθαρίζει στο δεύτερο. Στο 4.50 το Χ/1.

Blaze: Οι δύο ομάδες θα προσπαθήσουν να ελέγξουν τον ρυθμό και δεν θα πάρουν ρίσκα. Ο έλεγχος του ρυθμού άλλωστε θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του τελικού. Και οι δύο προπονητές θα θελήσουν να κρατήσουν πρώτα ανέπαφη την εστία τους. Στα τέσσερα παιχνίδια που έδωσαν φέτος μόλις σε ένα από αυτά σημειώθηκε τέρμα νωρίς στον αγώνα: επιλογή το γκολ μετά το 28’ στο 2.00.

Nummer14: Η… παλιοσειρά Τσέλσι θα προσπαθήσει να βάλει δύσκολα στην «φανταχτερή» αλλά και πρωτάρα Μάντσεστερ Σίτι σε έναν τελικό που δύσκολα θα ενθουσιάσει. Τα φετινά ματς άλλωστε των δύο ομάδων κρίθηκαν στις λεπτομέρειες και οι μπουκ προκρίνουν «χαμηλό» σκορ, όπως αρέσκονται ιδίως οι «μπλέ» στην εποχή Τούχελ. Ακολουθώ το ρεύμα, ρισκάρω με 1-1 σκορ any time (2.62) και θα ρίξω μερικά… ψιλά στην κατάκτηση της Σίτι στην παράταση (9.75).

Weekend Warrior: Ήρθε η ώρα της κρίσης για την κούπα με τα μεγάλα αυτιά! Είναι καιρός να καταλήξει στην ομάδα που την κυνηγάει χρόνια. Η Σίτι έχει αποδείξει ότι φέτος μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω με μαέστρο τον Πεπ. Άσσος λοιπόν στο 1.95, αλλά το βασικό μου σημείο είναι το γκολ μετά το 69’ που έχει επιβεβαιωθεί σε 8 από τους 10 τελευταίους τελικούς στο 1.85.

Klhmats: Αγγλικός εμφύλιος στην Πορτογαλία. Νομίζω είναι άδικος ο φαβοριτισμός της ομάδας του Πεπ, πιθανώς με ένα φορ πρώτης γραμμής να την εμπιστευόμουν, καθώς ο Ισπανός δεν υπολογίζει σε καμία περίπτωση τον πολύπειρο Αγκουέρο. Θα κλείσει τους χώρους, θα φορτώσει τον άξονα και θα χτυπήσει στην κόντρα η Τσέλσι του Τόμας Τούχελ, ο οποίος κέρδισε προσφάτως τον Πεπ για το Κύπελλο Αγγλίας. Βλέπω κατάκτηση Τσέλσι, πιθανό και το goal/goal.

Μαρκόπουλος: Μεγάλος τελικός το Σάββατο ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι για την κούπα του Champions League. Στο «Ντραγκάο» ο αγώνας, ρέφερι ο πολύ καλός και φιλικός προς τους παίκτες, Ματέο Λαόθ. Φαβορί και δικαίως η ομάδα του Γκουαρδιόλα, αλλά πιστεύω ότι η Τσέλσι είναι δυσκατάβλητη. Κατάκτηση Τσέλσι η επιλογή μου (3.00), fun bet να κριθεί στην παράταση ο αγώνας (7.00). Εναλλακτικά, combo σε goal/goal μαζί με over 2,5 στην πολύ καλή απόδοση του 2.75.

Jim Tsilo. Μάντσεστερ Σίτι εναντίον Τσέλσι ή Γκουαρντιόλα εναντίον Τούχελ. Ανώτερη στα μάτια μου η Σίτι, μάστερ ψυχολογίας ο Πεπ. Ο Τούχελ δείχνει να κάνει δουλειά, αλλά δεν είναι τυχαίο ότι έχει αφήσει καμμένη γη από όπου περνάει. Συν ότι στα μεγάλα ματς μέχρι στιγμής οι μπλε δε με πείθουν. Επιλογή μου η κατάκτηση Σίτι (1.44), ενώ ως επιλογή αγώνα το combo 1 & over 1,5 (2.42). Σε σκόρερ δε μπορώ να αγνοήσω το μομέντουμ του Ντε Μπρόινε (3.50).

Blackbird: Ήρθε η ώρα να κλείσει η φετινή ποδοσφαιρική χρονιά, για τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους. Η χρονιά κλείνει λοιπόν με ακόμα έναν αγγλικό εμφύλιο ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι. Επιτέλους ένας τελικός για τους «Πολίτες», που τον έψαχναν χρόνια. Αν όχι τώρα πότε. Από την άλλη η Τσέλσι με την έλευση Τούχελ έχει μεταμορφωθεί, αλλά δύσκολο να πάρει τον τίτλο. Κατάκτηση της Σίτι βλέπω και χαμηλό σκορ στα 2-3 γκολ.

Super Mario: Στον τελικό του Champions League περιμένω τις δύο ομάδες να βγάλουν σκληράδα και νεύρο. Ωστόσο, ο Ισπανός Λαοθ κρατάει στο τσεπάκι του τις κάρτες στο πρώτο μέρος και μπορεί να τις βγάλει μαζεμένες στο διάστημα 45′-60′. Βλέπω να έχει τουλάχιστον 4-5 κάρτες και αν ανοίξουν τα φάουλ κάτω από 24,5, εννοείται, ποντάρετε. Τέλος, βλέπω κατάκτηση Τσέλσι, ίσως και στην παράταση γιατί πιστεύω στην τρομερή δουλειά του Τούχελ τόσο αμυντικά, όσο και στην αντεπίθεση, εκεί όπου χτυπάει συνήθως και πληγώνει τις αντιπάλους της.

Μακράκης: Η ομάδα του Πεπ, είναι το φαβορί στα χαρτιά αλλά και στο χορτάρι. Η Τσέλσι μετά τον ερχομό του Τούχελ έχει μεταμορφωθεί αν και παραλίγο να χάσει την 4άδα με την Βίλα. Οι «Μπλε» έδειξαν ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν με τόσο βάρος πάνω τους αλλά θα βάλουν δύσκολα στην Σίτυ όπως είδαμε πρόσφατα. Εγώ βλέπω ισοπαλία στην κανονική διάρκεια με under 2,5 γκολ και οι «Πολίτες» να κατακτήσουν το τρόπαιο στο 7,50.

Σκοράκιας. Έφτασε λοιπόν και η ώρα του μεγάλου τελικού του Champions League, για 2η φορά τα τελευταία τρία χρόνια με αγγλικό εμφύλιο. Δίκαια οι δύο ομάδες στον τελικό, με την Τσέλσι να έχει πιο δύσκολο πρόγραμμα πάντως. Πιστεύω ότι ο Γερμανός, κόντρα στα προγνωστικά θα οδηγήσει τους Λονδρέζους στην κατάκτηση της κούπας. Όσο για τα αγαπημένα μας σκορ, να προηγηθεί η Τσέλσι πληρώνει ικανοποιητικά (2.80) και εγώ θα το τιμήσω δεόντως.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις