Στοίχημα σνούκερ: Q-School με Μιχάλη Γεωργίου

Στοίχημα σνούκερ: Q-School με Μιχάλη Γεωργίου

Η περίοδος της αποτοξίνωσης από το σνούκερ τελείωσε! Αρκετές ανάσες πήραμε, όμως η δράση ξαναρχίζει με το Q-School, από αύριο Πέμπτη, 27 Μαΐου.

Πρόκειται για τη σειρά των τουρνουά που θα κρίνουν 12 θέσεις στο επαγγελματικό Tour και έχουν πρόσθετο ελληνικό ενδιαφέρον. Ο Μιχάλης Γεωργίου, ο Αγγλοκύπριος άσος που είχε κατακτήσει το Shoot-Out του 2018, θα επιχειρήσει να επανακτήσει το επαγγελματικό στάτους του ύστερα από ένα χρόνο απουσίας.

Στα 33 του πια, ο Γεωργίου άφησε πριν από λίγους μήνες το Άντριμ της Βορείου Ιρλανδίας και επέστρεψε στο Λονδίνο. Για μεγάλο διάστημα του χειμώνα διέμεινε και στην Κύπρο, με τη σημαία της οποίας αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια και στις λίγες αναρτήσεις του στα social media δείχνει ορεξάτος για την επανεκκίνηση στην καριέρα του.

Θα τον στηρίξουμε φυσικά στοιχηματικά σε μακροχρόνιο για πρόκριση από το πρώτο από τα τρία τουρνουά, που αρχίζει αύριο. Όχι μόνο για συναισθηματικούς λόγους, αλλά και για ουσιαστικούς. Διότι αν βρεθεί σε φόρμα, «έχει» τους περισσότερους αντιπάλους που θα συναντήσει στον διάβα του.

Μην ξεχνάμε ότι πέρα από τον θρίαμβο στο Shoot-Out του 2018, ο Γεωργίου είχε προκριθεί και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019, αποκλείοντας ονόματα όπως ο Πίτερ Έμπντον και ο Γιαν Μπινγκτάο. Ο περσινός υποβιβασμός του ήταν ένα μικρό σοκ, το οποίο ελπίζουμε ότι ξεπέρασε σ’ αυτόν τον ένα χρόνο (εννέα μήνες βασικά) αποχής και περισυλλογής.

Πάντως, η κλήρωση στο πρώτο τουρνουά είναι… πονηρή για τον Αγγλοκύπριο άσο. Ναι μεν περνάει «μπάι» τον 1ο γύρο κι έχει βατούς αντιπάλους στον 2ο (τον Μαλτέζο, Μπράιν Τσίνι ή τον Άγγλο, Μάθιου Λι) και στον 3ο γύρο (έναν εκ των Ουμούτ Ντικμέ, Ρεμπέκα Κένα ή Άντονι Κοβάλσκι). Στον 4ο, όμως, θα κληθεί πιθανότατα να τα βγάλει πέρα κόντρα στον Σι Τζιαχούι, έναν από τους ουκ ολίγους ταλαντούχους Κινέζους που υποβιβάστηκαν τη σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε.

Στις υπόλοιπες επιλογές μας για μακροχρόνια στοιχήματα, ήτοι τη νίκη στον προημιτελικό που χαρίζει διετή Tour Card, συμπεριλαμβάνονται οι ακόλουθοι παίκτες:

Ο Μάικλ Γουάιτ, ο Ουαλός νικητής δύο βαθμολογούμενων τουρνουά στο παρελθόν. Η κατάθλιψη χαντάκωσε την πολλά υποσχόμενη καριέρα του, με συνέπεια τον περσινό υποβιβασμό. Δεν πολυκαταλάβαμε την απουσία του, μια και προσκλήθηκε να συμμετάσχει σε πολλά τουρνουά ως επιλαχών του περσινού Q-School. Όπως δήλωσε πρόσφατα, αισθάνεται καλύτερα με τον εαυτό του, έχει προετοιμαστεί κατάλληλα και δεν βλέπουμε γιατί να μην τα καταφέρει από το πρώτο τουρνουά.

Ο Γιουάν Σιτζούν, ο πολυτάλαντος Κινέζος ο οποίος είχε εντυπωσιάσει το 2018-19 πετυχαίνοντας αρκετές νίκες επί μεγάλων ονομάτων. Υποβιβάστηκε μετά την ήττα από τον Ροντ Λόλερ στην τελευταία μαύρη, στον 2ο προκριματικό γύρο του φετινού Παγκοσμίου, όμως η ρίζα του κακού βρίσκεται στην πανδημία. Όντας υποχρεωμένος να ζήσει και τους εννέα τελευταίους μήνες στην Αγγλία, λόγω του περιορισμού στις μετακινήσεις, δεν μπόρεσε να αποδώσει όπως μπορεί. Θα είναι κρίμα να λείψει από το Τour ένα τόσο σπάνιο ταλέντο και θα τον στηρίξουμε έναντι δυνατών πιθανών αντιπάλων όπως ο Λούο Χονγκχάο και ο Ντάνιελ Γουέλς.

Ο Κρεγκ Στέντμαν, ο Άγγλος με τη σταθερή παρουσία στο Tour από το 2012 μέχρι το 2020. Δεν πέτυχε κάτι συνταρακτικό όλα αυτά τα χρόνια, με εξαίρεση ίσως την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2015 (ήταν ο αντίπαλος του Ρόνι Ο’Σάλιβαν τότε που ο τελευταίος έβγαλε τα παπούτσια του επειδή τον χτυπούσαν). Πριν λίγους μήνες έφτασε στα ημιτελικά του Shoot-Out αγωνιζόμενος ως ερασιτέχνης και, σίγουρα, έχει την κλάση να τα καταφέρει στο Q-School. Οι δυνατότεροι πιθανοί αντίπαλοι είναι ο Λέι Πεϊφάν, ο Φρέιζερ Πάτρικ, ο Χαμάντ Μία και ο… μυστήριος νεαρός Κινέζος, Μπάι Λανγκνίνγκ.

Ο Μπριάν Οσουασκί, ο Γάλλος άσος με τις αρκετές παρουσίες σε επαγγελματικά τουρνουά φέτος. Πρόκειται για ποντάρισμα με υψηλό value και καλές πιθανότητες επαλήθευσης, μια και ο 22χρονος άσος είχε φτάσει μία ανάσα από την Tour Card και πέρυσι (γι’ αυτό προσκλήθηκε να καλύψει κενά σε διάφορα τουρνουά). Έχασε στον προημιτελικό του 3ου Q-School από τον Φαράχ Ατζάιμπ. Η πείρα που απέκτησε φέτος μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη.

Ο Ράιαν Ντέιβις είναι η επιλογή μας για την έκπληξη και το μεγάλο κέρδος. Σχεδόν σε κάθε τουρνουά προκρίνεται ένας παίκτης που λίγοι περιμένουν, όμως ο 19χρονος Άγγλος δεν είναι άγνωστος. To 2019 είχε εντυπωσιάσει στο Shoot-Out (έφτασε στον 4ο γύρο) και ίσως ήρθε η ώρα να κάνει το μεγάλο άλμα. Το ρεκόρ του στο Q-School, πάντως, δεν είναι ιδιαίτερα καλό και οι δυνατοί αντίπαλοι που μπορεί να βρεθούν στον δρόμο του είναι αρκετοί (Έντεν Σάραφ, Άλφι Μπέρντεν, Ντουέιν Τζόουνς).

Την πρόκριση θα κερδίσουν οι νικητές των τεσσάρων προημιτελικών, οι προτάσεις μου όμως είναι έξι καθαρά από έμπνευση, βάσει της γνώμη που έχω σχηματίσει όλα τα χρόνια για τους παίκτες. Δεν έλαβα απαραίτητα υπόψη την πιθανότητα να κονταροχτυπηθούν, βάσει προγράμματος και σε ορισμένες περιπτώσεις το παίζω «δίπορτο» (όπως στην περίπτωση του Γιουάν και του Ντέιβις).

Η επιστροφή του Νόουλς

Έτσι κι αλλιώς, ο στοιχηματισμός στο Q-School προσομοιάζει στη ρουλέτα. Οι αγώνες είναι best of 7 (νικά όποιος φτάσει πρώτος τα 4 frames) και σχεδόν τα πάντα είναι πιθανά. Ακόμα και η πρόκριση του Τόνι Νόουλς, του σταρ και… playboy των ’80s, ο οποίος στα 65 του χρόνια δήλωσε συμμετοχή και ονειρεύεται την επιστροφή στο επαγγελματικό σιρκουί!

Αν σας ελκύει το 251.00 της απόδοσης, ποντάρετε πάνω του. Προσωπικά δεν το συνιστώ, ακόμα κι αν πρόκειται να διακινδυνεύσετε ένα ευρώ. Τα χρόνια πέρασαν και ο ανταγωνισμός ακόμα και σ’ αυτό το επίπεδο είναι σκληρός.

Τις επόμενες ημέρες θα επανέλθουμε με προτάσεις και για μεμονωμένους αγώνες, αφού οσμιστούμε τι παίζει… στο περίπου με τη φόρμα των παικτών στους δύο πρώτους γύρους. Το πλήρες πρόγραμμα και των τριών τουρνουά του Q-School θα το βρείτε σ’ αυτόν τον σύνδεσμο του World Snooker Tour.

Μακροχρόνια
Μάικλ Γουάιτ
Πρόκριση στο Tour
3.00
Γιουάν Σιτζούν
Πρόκριση στο Tour
3.25
Μιχάλης Γεωργίου
Πρόκριση στο Tour
5.50
Κρεγκ Στέντμαν
Πρόκριση στο Tour
5.50
Μπριάν Οσουασκί
Πρόκριση στο Tour
23.00
Ράιαν Ντέιβις
Πρόκριση στο Tour
81.00
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις