ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ: ΚΩΔΙΚΟΣ 200FS

ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΜΕ ΔΩΡΑ* ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ

Νότος εναντίον Βορρά, 20 χρόνια μετά

ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

H BET365 ΣΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΜΕ ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ*!

H BET365 ΣΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΜΕ ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ*!

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ

ΞΕΚΙΝΑΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ 100 ΒΙΒΛΙΚΑ ΔΩΡΑ*!

ΞΕΚΙΝΑΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ 100 ΒΙΒΛΙΚΑ ΔΩΡΑ*!

ΤΡΕΛΟ ΔΩΡΟ* ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

ΤΡΕΛΟ ΔΩΡΟ* ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

Νότος εναντίον Βορρά, 20 χρόνια μετά

LIVE BETTING 24/7!

Best Picks

Best Picks Παρασκευής με μπάλα, μπάσκετ και βόλεϊ έως 7.90!

προγνωστικά μπάσκετ

Λάθος όριο στο Λονδίνο

Προγνωστικά από Γαλλία και Ισπανία με την εικόνα να δείχνει δυο παίκτες από το γαλλικό πρωτάθλημα.

Επιστροφή στη δράση με δυάδα από Γαλλία και Ισπανία

Προγνωστικά τσάμπιονσιπ με την ομάδα της Λιντς στην εικόνα.

Έχει πολύ ζουμί η Championship

Προγνωστικά βόλεϊ με τις ομάδες Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στην εικόνα.

Στο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ με 7άρι!

προγνωστικά αγγλία 1 και Ligue 1 με παίκτη της Λιλ να είναι στην εικόνα.

Πέφτουν κορμιά στο «Πιέρ Μορούα»

Ουκρανία - Ιταλία ανάλυση και προγνωστικά αγώνα

Λιλ – Λανς: Ανάλυση & Προγνωστικά αγώνα

Over 2,5 ημέρας που διπλασιάζει για Κυριακή 03/03/24.

Το over 2,5 της ημέρας (29/3)

το bet builder της ημέρας

Το Bet Builder της ημέρας (29/3)

Ουκρανία - Ιταλία ανάλυση και προγνωστικά αγώνα

Βίρτους Μπολόνια – Παναθηναϊκός: Ανάλυση & Προγνωστικά αγώνα

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ: ΚΩΔΙΚΟΣ 200FS

Νότος εναντίον Βορρά, 20 χρόνια μετά

Προγνωστικά τελικού

Καλημερίζω τους απανταχού στοιχηματίες. Ημέρα τελικού σήμερα στην Ελλάδα ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, σε ένα ζευγάρι που συναντιέται στην διεκδίκηση του τροπαίου, έπειτα από 20 χρόνια ακριβώς. Προγνωστικά τελικού και όχι μόνο έχει σήμερα η στήλη, καθώς θα προηγηθεί ένα αφιέρωμα στους δύο φιναλίστ. Ευχή είναι να δούμε ένα πολύ ωραίο ματς και να το ευχαριστηθούν οι φίλοι των δύο ομάδων, αλλά και οι ουδέτεροι και φυσικά στο τέλος να πληρωθούμε.

Η προϊστορία

Η ώρα του μεγάλου, για τα προγνωστικά, τελικού έφτασε. Οι δύο πρώτοι του πρωταθλήματος (αν και μεγάλη διαφορά) έρχονται αντιμέτωποι σε μια αναμέτρηση, όπου όλα μπορούν να συμβούν και στο τέλος της βραδιάς, το κύπελλο θα περιμένει μια εκ των δύο ομάδων να το σηκώσει ψηλά. Είναι η όγδοη φορά που οι δύο ομάδες έρχονται αντιμέτωπες σε τελικό. Στις προηγούμενες επτά ο Ολυμπιακός ξεκάθαρα έχει το πάνω χέρι με πέντε κατακτήσεις έναντι δύο του ΠΑΟΚ. Η τελευταία κατάκτηση του Ολυμπιακού κόντρα στον Δικέφαλο, ήταν το 1992, σε διπλό τελικό (1-1 στην Τούμπα και 2-0 στον Πειραιά). Οι «ασπρόμαυροι» κατέκτησαν το κύπελλο στην τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων σε τελικό, το 2001 με το εμφατικό 2-4.

Σημαντικό ρόλο η θέση 1

Η μάχη του αγωνιστικού χώρου ξεκινάει από την θέση 1. Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης, αναμένεται να έχουν οι δύο γκολκίπερ των δύο ομάδων. Ο λόγος φυσικά για τους Αλέξανδρο Πασχαλάκη και Ζοσέ Σα. Αμφότεροι διανύουν μια περίοδο εξαιρετικής φόρμας το τελευταίο διάστημα. Για μεγάλο διάστημα οι εμφανίσεις του Πασχαλάκη προκαλούσαν προβληματισμό με αποτέλεσμα, συνεχώς να γίνονται εναλλαγές στο ποιος θα πάρει… γάντια βασικού. Αυτό επικρατούσε ακόμα από την περυσινή χρονιά. Τον τελευταίο καιρό, ο Έλληνας κίπερ, φαίνεται πως έχει βρει τον παλιό καλό εαυτό του. Από εκεί φαινόταν πως θα οδηγούνταν εκτός ομάδας, μετά το θλιβερό επεισόδιο στο ντέρμπι με τον Άρη και την επίθεση που δέχτηκε από μερίδα κόσμου. Λίγο μετά, πήρε φανέλα βασικού και ξεκίνησε πολύ καλές εμφανίσεις και είναι ένας από τους παράγοντες που ο ΠΑΟΚ τερμάτισε 2ος αλλά και βρίσκεται στον τελικό.

Από την άλλη και ο Σα, πέρασε και εκείνος μια περίοδο ντεφορμαρίσματος μέσα στην σεζόν, με μέτριες εμφανίσεις και λάθη στις επιλογές του. Μπορεί να μην εκτέθηκε τόσο λόγω της γενικότερα καλής παρουσίας της ομάδας του. Ίσως ήταν και η πρώτη φορά που αντιληφθήκαμε ως ντεφορμέ τον Πορτογάλο στα τρία χρόνια παρουσίας του στην χώρα μας. Τα διαπιστευτήρια του τα έχει δείξει ουκ ολίγες φορές, πλέον φαίνεται να έχει βρει ξανά την φόρμα του και είναι έτοιμος να υπερασπιστεί την εστία της ομάδα του στον αποψινό τελικό.

Τα θέματα στην άμυνα 

“Αχίλλειος πτέρνα” και για τις δύο ομάδες είναι οι άμυνες. Στον ΠΑΟΚ φάνηκε ιδιαίτερα το αμυντικό πρόβλημα σε όλη την σεζόν, από την ευκολία που δεχόταν γκολ. Από την άλλη, στον Ολυμπιακό το κέντρο ήταν τόσο δυνατό που κάλυπτε τις όποιες αδυναμίες. Μέχρι την τελευταία στιγμή θα περιμένουμε για τον αν αγωνιστεί ο Σωκράτης. Αυτή η συμμετοχή ίσως αποδειχθεί κλειδί για τον αγώνα. Σίγουρα οι δύο ομάδες θα αμυνθούν σφιχτά στην αρχή, ώστε να κρατήσουν αλώβητη την εστία τους. Η πιθανή τριάδα του Ολυμπιακού είναι οι Σεμέδο, Χολέμπας και ένας εκ των Εμβιλά ή Παπασταθόπουλο. Αν ο τελευταίος είναι έτοιμος θα παίξει. Στην πλευρά του τυπικά φιλοξενούμενου ΠΑΟΚ, οι τρεις θα είναι οι Βαρέλα, Κρέσπο και Βιεϊρίνια. Μεγάλος απόντας ο πολύ καλός Ίνγκασον φέτος, που έδωσε και λύσεις στο σκοράρισμα.

Ποιότητα και εμπειρία στην μεσαία γραμμή 

Η μεσαία γραμμή, είναι ακόμα ένας πυλώνας που θα κρίνει πολλά στα προγνωστικά τελικού . Το πιθανότερο σενάριο, είναι να δούμε τους Σβαμπ και Αουγκούστο ενάντια τους Καμαρά και Εμβιλά. Σε περίπτωση βέβαια που δεν αγωνιστεί ο Παπασταθόπουλος, ο Εμβιλά θα μεταφερθεί στην τριάδα πίσω και στον άξονα πλάι στον Καμαρά, θέση θα πάρει ο Μπουχαλάκης. Αναμένεται να δούμε μεγάλες μάχες σε αυτό το κομμάτι. Ο Δικέφαλος με τους πολύ ανεβασμένους Σβαμπ και Αουγκούστο (ο οποίος είχε τεθεί εκτός ομάδας για ένα διάστημα), δεν θα είναι μια εύκολη αποστολή για το ποιοτικό κέντρο που διαθέτει ο Ολυμπιακός.

Τελευταία έμεινε η επιθετική γραμμή των δύο ομάδων. Μασούρας, Μπρούμα, Ελ Αραμπί από την μια και Ζίφκοβιτς, Ελ Καντουρί και Σφιντέρσκι από την άλλη. Απέναντι σε άμυνες με προβλήματα, οι δύο επιθετικές τριπλέτες καλούνται να δώσουν λύσεις στο σκοράρισμα. Η ποιότητα τους αδιαμφισβήτη. Όπως και η ανωτερότητα του Ολυμπιακού, αφού οι Ελ Αραμπί και Μασούρας είναι οι δύο πρώτοι σκόρερ του πρωταθλήματος. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι η τριάδα του Δικεφάλου είναι για πέταμα. Διαθέτει τον εξαιρετικό Αντρίγια Ζίβκοβιτς, τον καθοριστικό Ελ Καντουρί, αλλά και τον Σφιντέρσκι που πολλές φορές κινείται και εκτός περιοχής απασχολώντας αμυντικούς και ανοίγοντας διαδρόμους.

Για τους… προληπτικούς

Υπάρχουν και οι προληπτικοί ανάμεσα μας και οφείλουμε να τους σεβαστούμε και αυτούς, γιατί μπορεί να ποντάρουν στα προγνωστικά τελικού με βάση τις συμπτώσεις. Υπάρχει μια σειρά συμπτώσεων, που ξυπνούν μνήμες από την τελευταία φορά που οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες σε τελικό. Το 1-4 του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναθηναϊκό λίγες μέρες πριν, είχε γίνει και τότε, πάλι λίγες μέρες πριν τον τελικό. Το πιο τρελό βέβαια είναι ότι και τότε οι «πράσινοι» αγωνίστηκαν με υπηρεσιακό προπονητή.

Άλλο παράδειγμα είναι, ότι και εκείνη την σεζόν ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει με εντυπωσιακά σκορ τους παραδοσιακούς του αντιπάλους: 4-1 τον ΠΑΟ (Κύπελλο), 4-1 (πρωτάθλημα) κι 6-1 (κύπελλο) την ΑΕΚ, 4-2 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αλλά κι 1-0 τον ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκης».  Όπως φέτος κέρδισε 5-1 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και 3-0 στο Καραϊσκάκη, 4-1 τον ΠΑΟ στη Λεωφόρο και στο Καραϊσκάκη 3-0 τον ΠΑΟΚ, αλλά κι 1-0 τις προάλλες, όπως τότε τον είχε νικήσει πάλι 1-0, λίγο πριν τον μεταξύ τους τελικό, όπως συνέβη και τώρα.

Στην τότε έδρα της ΑΕΚ έγινε ο τελικός το 2001, όπως και τώρα. Τότε στην Ν. Φιλαδέλφεια, τώρα στο ΟΑΚΑ. Ο ΠΑΟΚ λοιπόν, όπως τώρα έχασε στην Τούμπα από τον Αστέρα Τρίπολης με 0-1 από πέναλτι, έτσι και τότε, στις 6 Μαΐου του 2001, είχε χάσει 1-2 στην Τούμπα από τον Ιωνικό, σε επίσης αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι. Περίεργα παιχνίδια παίζει η μοίρα.

Προγνωστικά τελικού: Λίγα γκολ και ειδικό 

Καλά όλα τα άλλα, ήρθε η ώρα όμως να δούμε τα των ομάδων και φυσικά τα προγνωστικά για την αποψινή αναμέτρηση. Ο Ολυμπιακός έκλεισε την χρονιά στο πρωτάθλημα με τον καλύτερο τρόπο. Το ευρύ 1-4 κόντρα στον Παναθηναϊκό σφράγισε την εξαιρετική φετινή πορεία του στο πρωτάθλημα, επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητα του για ακόμα μια φορά. Δεύτερο σερί πρωτάθλημα με τον Μαρτίνς στον πάγκο και πλέον ο στόχος είναι το κύπελλο, ώστε να κάνει το back to back στα νταμπλ. Είναι αήττητοι στα επτά τελευταία ματς. Η τελευταία ήττα στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ με 2-0. Η συμμετοχή του Παπαδόπουλου θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Τέταρτος τελικός τα τελευταία πέντε χρόνια για τον ΠΑΟΚ που μετράει τρεις σερί κατακτήσεις (2017, 2018, 2019) και φέτος είναι ξανά φιναλίστ και θέλει να φέρει το όγδοο κύπελλο της ιστορίας του στον Λευκό Πύργο. Στο πρωτάθλημα τερμάτισε 2ος πολύ μακριά από τον Ολυμπιακό και τέθηκε εκτός τίτλου από τον Ιανουάριο. Μεγάλος απόντας ο Ίνγκασον, που πραγματοποίησε μια πολύ καλή σεζόν, ενώ πρόβλημα της τελευταίας στιγμής ένα κρούσμα covid που ανιχνεύτηκε από τα καθιερωμένα τεστ.

Φαβορί έχει ο τελικός και είναι ο Ολυμπιακός. Και δικαιολογημένα. Φυσικά ο ΠΑΟΚ δεν είναι ξεγραμμένος. Όλα είναι ανοιχτά. Δεν πιστεύω ότι θα ξεφύγει το σκορ. Οι δύο ομάδες θα είναι αρκετά προσεκτικές. Το 2-3 γκολ 1.95 μου μοιάζει ιδανικό για τον αποψινό τελικό. Και επειδή τελικός χωρίς ειδικό δε γίνεται, προτείνω και τον καταλογισμό πέναλτι σε απόδοση 2.50.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τα καλύτερα προγνωστικά
Μονό
21:00
Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
2-3 Γκολ
1.95
Ειδικό
21:00
Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Καταλογισμός πέναλτι
2.50
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις