ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ: ΚΩΔΙΚΟΣ 200FS

ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΜΕ ΔΩΡΑ* ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ

Euro 1992. Η μεγάλη έκπληξη των Δανών

ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

H BET365 ΣΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΜΕ ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ*!

H BET365 ΣΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΜΕ ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ*!

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ

ΞΕΚΙΝΑΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ 100 ΒΙΒΛΙΚΑ ΔΩΡΑ*!

ΞΕΚΙΝΑΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ 100 ΒΙΒΛΙΚΑ ΔΩΡΑ*!

ΤΡΕΛΟ ΔΩΡΟ* ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

ΤΡΕΛΟ ΔΩΡΟ* ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ ΔΙΠΛΟ ΔΩΡΟ*

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ ΔΙΠΛΟ ΔΩΡΟ*

Euro 1992. Η μεγάλη έκπληξη των Δανών

LIVE BETTING 24/7!

Best Picks

Best Picks Παρασκευής με μπάλα, μπάσκετ και βόλεϊ έως 7.90!

προγνωστικά μπάσκετ

Λάθος όριο στο Λονδίνο

Προγνωστικά από Γαλλία και Ισπανία με την εικόνα να δείχνει δυο παίκτες από το γαλλικό πρωτάθλημα.

Επιστροφή στη δράση με δυάδα από Γαλλία και Ισπανία

Προγνωστικά τσάμπιονσιπ με την ομάδα της Λιντς στην εικόνα.

Έχει πολύ ζουμί η Championship

Αλβαρέζ και 42άρι

Αλβαρέζ και 42άρι

Προγνωστικά βόλεϊ με τις ομάδες Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στην εικόνα.

Στο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ με 7άρι!

προγνωστικά αγγλία 1 και Ligue 1 με παίκτη της Λιλ να είναι στην εικόνα.

Πέφτουν κορμιά στο «Πιέρ Μορούα»

Ουκρανία - Ιταλία ανάλυση και προγνωστικά αγώνα

Λιλ – Λανς: Ανάλυση & Προγνωστικά αγώνα

Over 2,5 ημέρας που διπλασιάζει για Κυριακή 03/03/24.

Το over 2,5 της ημέρας (29/3)

το bet builder της ημέρας

Το Bet Builder της ημέρας (29/3)

Ουκρανία - Ιταλία ανάλυση και προγνωστικά αγώνα

Βίρτους Μπολόνια – Παναθηναϊκός: Ανάλυση & Προγνωστικά αγώνα

Ευκαιρίες πριν την εμβόλιμη

Μόνο νίκη χρειάζονται

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ: ΚΩΔΙΚΟΣ 200FS

Euro 1992. Η μεγάλη έκπληξη των Δανών

Διαβάστε για το Euro 1992. Διαβάστε για την Δανία που έκανε την έκπληξη και κατέκτησε το Euro 1992 από το πουθενά καθώς και για τον Σμάιχελ.

Στο Euro 1992 πραγματοποιήθηκε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του αθλήματος σε εθνικό επίπεδο. Και μάλιστα με τέτοιο τρόπο που δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ. Η διοργάνωση είναι η τελευταία που γίνεται με οκτώ ομάδες στην τελική φάση, όπως και η τελευταία όπου η νίκη δίνει δύο και όχι τρεις βαθμούς. Η χώρα που την αναλαμβάνει είναι η Σουηδία, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο το εισιτήριο για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Προκριματικά

Οι υπόλοιπες ομάδες χωρίστηκαν στα προκριματικά σε εφτά ομίλους, οι δύο με τέσσερις ομάδες και οι άλλοι με τέσσερις. Στον 1ο όμιλο η Γαλλία του Καντονά κα του Παπέν έκανε το 8 στα 8 και προκρίθηκε πολύ άνετα. Στους υπόλοιπους ομίλους η μάχη ήταν μεγαλύτερη. Η Αγγλία, η Γερμανία ως ενωμένη πλέον Δυτική και Ανατολική, η Σκωτία, η Σοβιετική Ένωση και η Ολλανδία είναι οι υπόλοιπες πέντε που εξασφάλισαν την πρόκρισή τους. Στον όμιλο της τελευταίας μάλιστα βρέθηκε και η Εθνική Ελλάδος με τον Αντώνη Γεωργιάδη προπονητή, σε μία εξ αρχής πολύ δύσκολη αποστολή. Τερμάτισε εν τέλει τρίτη με 8 βαθμούς πίσω από Ολλανδία (13) και Πορτογαλία (11).

Όλες αυτές οι ομάδες συμπλήρωναν τα εφτά από τα οχτώ εισιτήρια της τελικής φάσης. Το άλλο το είχε κερδίσει αρχικά η Γιουγκοσλαβία που τερμάτισε πρώτη με 14 βαθμούς έναντι δεκατριών της Δανίας. Ωστόσο η Σοβιετική Ένωση ήταν σε κατάσταση εμφυλίου και η UEFA αποφάσισε να τους αποβάλει από τον θεσμό. Τη θέση της πήρε η δεύτερη στον προκριματικό όμιλο Δανία, με τον μύθο να λέει ότι ο προπονητής τους μάζευε τους ποδοσφαιριστές από τις παραλίες. Στην πραγματικότητα όμως οι Δανοί ήταν ενήμεροι για τις σκέψεις της UEFA να αποβάλλει την Γιουγκοσλαβία και είχαν φροντίσει να κάνουν μία μίνι προετοιμασία.

Τελική φάση

Η τελική φάση που διεξήχθη στις 10 με 26 Ιουνίου στην Σουηδία μας επεφύλασσε μία μεγάλη έκπληξη. Στον πρώτο όμιλο ήταν Σουηδία, Δανία, Γαλλία και Αγγλία. Με τις δύο τελευταίες που θεωρητικά ήταν τα μεγάλα φαβορί για την πρόκριση, έμειναν εκτός. Η Γαλλία με Καντονά, Παπέν, Ντεσάν και στην άκρη του πάγκου τον Πλατινί και η Αγγλία με Γκάρι Λίνεκερ και Άλαν Σίρερ δεν τα κατάφεραν. Τελευταία αγωνιστική που η πρόκριση ήταν ακόμη ανοιχτή, ηττήθηκαν και οι δύο από Δανία και Σουηδία αντίστοιχα με 2-1.  Η

Στον άλλον όμιλο τα φαβορί επικράτησαν. Ολλανδία ως 1η με 5 βαθμούς και Γερμανία με 3 εξασφάλισαν μία θέση, με μεγάλη ευκολία, στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Εκτός άφησαν την Σκωτία και την ΚΑΚ. Η ΚΑΚ ήταν η Κοινοπολιτεία των Ανεξάρτητων Κρατών η οποία πήρε την θέση της Σοβιετικής Ένωσης μετά την κατάρρευσή της και απαρτίζονταν κυρίως από Ρώσους, Ουκρανούς, Γεωργιανούς και Λευκορώσου ποδοσφαιριστές.

Στον πρώτο ημιτελικό που έγινε στις 21 Ιουνίου του 1992 η οικοδέσποινα Σουηδία αντιμετώπισε την Γερμανία η οποία προηγήθηκε με 2-0 χάρη στα γκολ των Χέσλε και Ρίντλε. Ο Μπρόλιν μείωσε για τους Σουηδούς, στο 88΄όμως ο Ρίντλε πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και έκανε το 3-1, με τους Σουηδούς να μειώνουν απλώς στο επόμενο λεπτό με τον Άντερσον. Έτσι η Γερμανία προκρίθηκε στον τελικό για τέταρτη φορά στα τελευταία έξι Euro, στα προηγούμενα βέβαια ως Δυτική Γερμανία.

Στον άλλον ημιτελικό που πραγματοποιήθηκε μία ημέρα αργότερα Ολλανδία και Δανία έδωσαν μία συγκλονιστική παράσταση. Η Δανοί προηγήθηκαν στο 5ο λεπτό με τον Χένρικ Λάρσεν. Η κατόχος του τροπαίου όμως Ολλανδία με πολλούς ποδοσφαιριστές στην σύνθεσή της από το 1988 (Φαν Μπάστεν, Ράικααρντ, Γκούλιτ, Κούμαν, Φαν Μπρόκελεν) συν τον Μπέργκαμ ισοφάρισε στο 23΄με τον τελευταίο για να ξανασκοράρει 10 λεπτά αργότερα ο Λάρσεν. Ο Ράικααρντ όμως ισοφάρισε εκ νέου στο 86΄στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί δεν σημειώθηκε κάποιο τέρμα και έτσι το ματς πήγε στα πέναλτι. Ο Φαν Μπάστεν ήταν ο μοναδικός που αστόχησε στην διαδικασία και από τις δύο ομάδες με συνέπεια η Δανία να αφήνει εκτός συνέχειας την κάτοχο του τροπαίου Ολλανδία και να βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό.

Τελικός

Στον μεγάλο τελικό θα έρχονταν αντιμέτωπη με την Γερμανία του Μπρέμε, του Ρίντλε, του Κλίνσμαν, του Ζάμερ, του Έφενμπεργκ και των λοιπών. Η Δανία όμως δεν σταμάτησε. Με Πίτερ Σμάιχελ στα δοκάρια, τον Μρίαν Λάουντρουπ και τον Λάρσεν πρωταγωνιστές επιθετικά κατάφεραν και επικράτησαν με ένα καθαρό 2-0. Χωρίς τον ποιοτικότερο ποδοσφαιριστή της εκείνη την εποχή καθ΄ όλη την διάρκεια του τουρνουά, τον Μίκαελ Λάουντρουπ ο οποίος αρνήθηκε την πρόσκληση του προπονητή, η Δανία στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Με τρομερό Σμάιχελ και τους Γένσεν και Βίλφορτ να σκοράρουν στο 18΄και το 78΄αντίστοιχα η Δανοί σημείωσαν μία τεράστια έκπληξη.

Δανία (5-3-2) Σμάιχελ – Σίβεμπεκ, Όλσεν, Νίλσεν, Πιέτσνικ, Κριστόφτε – Βίλφορτ, Γιένσεν, Λάρσεν – Λάουντρουπ, Πόφλσεν | Προπονητής: Ρίτσαρντ Νίλσεν

Γερμανία (5-3-2) Ίλγκνερ – Ρόιτερ, Κόλερ, Μπούτσβαλντ, Χέλμερ, Μπρέμε – Ζάμερ, Έφενμπεργκ, Χέσλερ – Ρίντλε, Κλίνσμαν | Προπονητής: Μπέρτι Φογκτς

Πρώτοι σκόρερ του Euro 1992

3 γκολ

  • Χένρικ Λάρσεν (Δανία)
  • Ρίντλε (Γερμανία)
  • Μπέργκαμ (Ολλανδία)

Μπρολίν (Σουηδία)

Καλύτερη ενδεκάδα του Euro 1992

(4-4-2) Σμάιχελ (Δανία) – Ανγλομά (Γαλλία), Μπλαν (Γαλλία), Μπρέμε (Γερμανία), Κόλερ (Γερμανία) – Λάουντρουπ (Δανία), Έφενμπεργκ (Γερμανία), Χέσλερ (Γερμανία), Γκούλιτ (Ολλανδία) – Μπέργκαμ (Ολλανδία), Φαν Μπάστεν (Ολλανδία)

MVP του Euro 1992

Πίτερ Σμάιχελ. Το παιχνίδι που κάνει στον τελικό είναι απίστευτο. Δύο τρομερές αποκρούσεις δίνουν το δικαίωμα στην Δανία να κάνει την μεγάλη έκπληξη και να κατακτήσει το τρόπαιο κόντρα στην Γερμανία.

Facts του Euro 1992

  • Η επιτυχία της Δανίας γίνεται ακόμη πιο μεγάλη αν συνυπολογίσουμε ότι μέχρι το 1986 δεν υπήρχαν επαγγελματικοί σύλλογοι στην Δανία.
  • Η Σκωτία από το 1974 και μέχρι τότε είχε προκριθεί σε κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο, σε Euro όμως πήγε το 1992 για πρώτη φορά.
  • Το Euro αυτό ήταν το πρώτο στο οποίο υπήρχαν στις φανέλες των ποδοσφαιριστών ονόματα και νούμερα από το 1 έως το 20.
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις