Θρίλερ ως το τέλος…

Προγνωστικά Ligue 1

Προγνωστικά Ligue 1: Δύσκολη αποστολή για Νιμ

Δύο στροφές πριν το φινάλε και θα πρέπει να πάμε πολύ πίσω στον χρόνο για να βρούμε μια προτελευταία αγωνιστική της Ligue 1 με βαθμολογικό ενδιαφέρον σε όλες τις αναμετρήσεις. Ευχάριστο αν μη τι άλλο για τους ρομαντικούς του ποδοσφαίρου, πονοκέφαλος από την άλλη για στοιχηματικές αναλύσεις. Μέσα σ’ αυτό το “κρεσέντο” μονομαχιών “χωρίς αύριο”, θα σταθούμε σε τρεις από αυτές που συγκεντρώνουν και τις πιο ιδανικές συνθήκες (κατά την δική μας πάντα άποψη). Πάμε λοιπόν να δούμε τα σημερινά προγνωστικά Ligue 1

Πολύ σημαντική νίκη για την Νιμ στην έδρα της Μετς (0-3), έφτασε τους 35 βαθμούς και σε συνδυασμό με την ήττα της Λοριάν μείωσε την διαφόρα από την 17η θέση στους 3 βαθμούς. Κάθε άλλο παρά εύκολο βέβαια το έργο της, καθώς μετά το αποψινό κόντρα στην Λιόν, θα παίξει την τελευταία αγωνιστική στην έδρα της Ρεν. Το «διπλό» στην έδρα της Μετς έβαλε τέλος σε ένα αρνητικό σερί 5 παιχνιδιών χωρίς τρίποντο για τους «κροκόδειλους» (0-3-2). Ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι έχουν βρει δίχτυα στα 13 από τα 14 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος. Σε φόρμα ο καλύτερος παίκτης της Φερχά, ο οποίος μετρά 2 γκολ και 5 ασσίστ στα 8 τελευταία ματς. Ενώ συνολικά έχει συμμετοχή σχεδόν στα μισά φετινά γκολ της Νιμ (6 γκολ και 10 ασσίστ).

Πήρε μπροστά στο δεύτερο ημίχρονο η Λιόν απέναντι στην Λοριάν και επικράτησε εύκολα με 4-1. Δεύτερη συνεχόμενη νίκη μετά το «διπλό» στο Πριγκιπάτο και 4η στα 5 τελευταία. Παραμένει σε απόσταση αναπνοής (-1) από την τρίτη θέση και το τελευταίο εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Συνεχίζει παράλληλα την εντυπωσιακή εκτός έδρας εικόνα της, έχει μόνο μία ήττα (από Μονπελιέ 2-1, 15 Σεπτέμβρη). Παράλληλα έχει σκοράρει σε όλα πλην του πρώτου στην έδρα της Μπορντό (0-0). Επέστρεψε και μάλιστα με γκολ στο προηγούμενο ο Αουάρ, εξέτισαν και παίζουν οι Μαρσέλο, Κακρέ αλλά και ο κομβικός Ντεπάι (1ος σε σουτ στην Ligue 1 με 101, θέλει άλλο ένα γκολ για να σπάσει το ρεκόρ του με τα 19 τέρματα).

Ο Ρούντι Μπουκέ και το ενδιαφέρον στατιστικό

Άλλες δύο φορές έχουν αναμετρηθεί οι δύο ομάδες στο «Κοστιέρ», αμφότερα μέσα στο ’19 με την Λιόν να κερδίζει με 2-3 (από 2-1 ημίχρονο) και 0-4 (σκόραρε δις ο Ντεπάι).

Πέμπτη φορά θα βρεθεί στο δρόμο της Λιόν φέτος ο ρέφερι Ρούντι Μπουκέ, αήττητοι οι «λιονέ» μέχρι στιγμής (3-1-0). Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι από τις 21 νίκες που έχει κάνει η Λιόν -ανεξαρτήτου έδρας- από το ’10 έως σήμερα με τον συγκεκριμένο διαιτητή, μόλις μία δεν συνδυάστηκε με Over 2.5!

Καθεμία θέλει το τρίποντο για τους δικούς της λόγους. Το πάνω χέρι  ασφαλώς η Λιόν, εύλογα χαμηλά το «διπλό». Επομένως θα πάμε στα προγνωστικά Ligue 1, με ένα combo απόδοσης άνω του διπλασιασμού.

Στενεύουν τα περιθώρια για Μπορντό

Επιστροφή στις ήττες για την Μπορντό, 3-0 στην έδρα της Ναντ. Ήταν η 12η στα 15 πιο πρόσφατα παιχνίδια πρωταθλήματος (2-1-12). Ενώ το τελευταίο διάστημα έχουν κερδίσει μόνο την υποβιβασμένη Ντιζόν και την Ρεν των 10 παικτών (από το 8’). Μόλις δύο βαθμούς πάνω από τα μπαράζ οι «γιρονδίνοι» με την εικόνα τους να μην επιτρέπει εφησυχασμό. Αρνητική παράμετρος επίσης για την Μπορντό είναι και το γεγονός ότι έχει «σιγήσει» ο πρώτος σκόρερ της Χουάνγκ (11 γκολ, τελευταίο στις 11 Απριλίου). Παραμένει εκτός ο Κοσιελνί, αμφίβολοι η Μπεν Αρφά και Καλού.

Οι δύο αυστηρές αλλά και «χαζές» κίτρινες του Μισελέν δεν άφησαν πολλά περιθώρια στην Λανς. Η οποία γνώρισε την ήττα στην έδρα της από την γειτόνισσα Λιλ (0-3). Ακόμα και με 10 παίκτες έβγαλε φάσεις βέβαια και σίγουρα άξιζε ένα γκολ. Δεύτερη σερί ήττα μετά και το 2-1 στο Παρίσι, ωστόσο η ομάδα του Φρανκ Χεζ δεν έχει φτάσει ποτέ φέτος σε τρεις συνεχόμενες ήττες. Αξιοσημείωτο ότι το τελευταίο με Λιλ ήταν το πρώτο N/G μετά από 13 σερί αμφίσκορα σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Θα λείψουν οι τιμωρημένοι Σιλά, Μισελέν, Σοτοκά αλλά και ο τραυματίας Αϊνταρά.

Εντυπωσιακή η παράδοση την Μπορντό απέναντι στη Λανς στο «Ματμούτ Ατλαντίκ» καθώς αγνοεί την ήττα σε 11 περιπτώσεις από το 2000 έως σήμερα (7-4-0)

Αμφότερες χρειάζονται τη νίκη για διαφορετικούς λόγους. Περιμένω ένα ανοιχτό παιχνίδι με φάσεις εκατέρωθεν, με πιθανό σενάριο το Over. Ωστόσο εμείς θα αξιοποιήσουμε το χαμηλό line στα κόρνερ και θα ρισκάρουμε και με λίγα παραπάνω.

Προγνωστικά Ligue 1: Δεν χαρίζεται η Μονπελιέ

Το πάλεψε μεσοβδόμαδα στον ημιτελικό του κυπέλλου η Μονπελιέ. Ισοφάρισε δις την Παρί, έστειλε το παιχνίδι στα πέναλτι όπου τελικά αποκλείστηκε με 5-6 (2-2 σκορ αγώνα). Στο πρωτάθλημα, αν και δεν έχει ουσιαστικό κίνητρο, πήρε «διπλό» στο Στρασβούργο που ήθελε την νίκη (2-3). Δείχνει ότι δεν θα αλλάξει την επιθετική της φιλοσοφία και δεν θα χαριστεί σε κανέναν. Χαρά του G/G η Μονπελιέ, 20/24 μέσα στο ’21 συνολικά, τρέχει 11 σερί στο «Σταντ ντε λα Μοσόν». Ενώ τα 5 τελευταία εκεί είχαν και αμφίσκορο από ημίχρονο! Διψήφιος είναι επίσης και ο μέσος όρος κόρνερ που σημειώνονται στο γήπεδό της μέσα στο τρέχον έτος (11 ανά αγώνα). Θα λείψουν ο βασικός τερματοφύλακας Ομλάν και ο αμυντικός Μέντεζ.

Ήττα στα όρια της αυτοχειρίας η αναμέτρηση της Μπρεστ στην Νίκαια. Οι «πειρατές» αν και βρέθηκαν στο 52’ μπροστά στο σκορ με 1-2 και με παίκτη παραπάνω (αποβολή Λιές-Μελού), κατάφεραν τελικά να χάσουν από την αδιάφορη Νις (3-2). Διατηρούν παρ’ όλα αυτά το +3 από τα μπαράζ και τους αρκεί ένας βαθμός στα δύο τελευταία ματς για να εξασφαλίσουν την παραμονή στην Ligue 1. Μόλις μία νίκη στα 8 τελευταία για την Μπρεστ (1-2 στην Σεντ Ετιέν στις 24 Απριλίου, 1-3-4), η οποία μετρά 5 σερί αμφίσκορα και 3 σερί Over. Ενδιαφέρον στοιχείο το γεγονός ότι ως φιλοξενούμενη, μόνο στην έδρα της Λιλ κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Γνωστές οι απουσίες των Ερέλ και Φιλιποτό.

Κακός «δαίμονας» η Μονπελιέ για την Μπρεστ, καθώς σε 19 συναντήσεις μέσα-έξω από το 2004 μέχρι σήμερα (σε Ligue 1, Ligue 2 αλλά και κύπελλο), έχει πανηγυρίσει μόλις ένα τρίποντο (1-9-9 συνολικά, 0-3-6 μέσα στην Μονπελιέ).

Μπορεί πλέον να μην έχει στόχους αλλά δεν χαρίζει βαθμούς η Μονπελιέ. Πρέπει να πάρει κάτι από αυτό το ματς η Μπρεστ γιατί τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει την Παρί. Καλές επιθέσεις αμφότερες, θα δούμε αρκετές φάσεις λογικά, επομένως θα τιμήσουμε και εδώ το χαμηλό line στα κόρνερ, που θα γίνει δυάδα με το αντίστοιχο του Μπορντό-Λανς.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τα καλύτερα προγνωστικά
Combo
22:00
Νιμ - Λιόν
2 & over 2,5 & anytime scorer Ντεπάι (Λιόν)
2.62
Δυάδα απόδοσης 3,99
22:00
Μονπελιέ - Μπρεστ
Over 9,5 κόρνερ
2.10
22:00
Μπορντό - Λανς
Over 9,5 κόρνερ
1.90
Fun Bet
22:00
Μπορντό - Λανς
Over 12,5 κόρνερ
5.00
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις