Ligue 2: Σφραγίζουν εισιτήρια

Ligue 2

Ligue 2: Νίκη για να ελπίζει η Καέν

Μας αποχαιρετά απόψε η Ligue 2 που για ακόμη μια χρονιά έδωσε χρώμα στα στοιχηματικά μας σαββατόβραδα με την πληθώρα ταυτόχρονων αναμετρήσεων, τις εκπλήξεις σε αγωνιστικό επίπεδο αλλά και τους παίκτες που έλαμψαν και πιθανόν να απασχολήσουν τις ομάδες της Ligue 1 την ερχόμενη σεζόν. Πάμε λοιπόν να δούμε τις σημερινές προβλέψεις της στήλης.

Ligue 2: Καέν – Κλερμόν

Το πάλεψε στην Τουλούζ η Καέν, έβγαλε φάσεις αλλά το χαμένο πέναλτι στο 47’ και η αποβολή του Γιαγκό στο 66’ με το σκορ στο 1-0, έβαλαν τέλος στις όποιες φιλοδοξίες να πάρει κάτι από το ματς (3-0 τελικό). Στην 18η θέση (μπαράζ) οι Νορμανδοί, σε ισοβαθμία με την Σαμπλί (παίζει στο Παρίσι), ψάχνουν συνδυασμό αποτελεσμάτων για να βγουν από την επικίνδυνη ζώνη.

Με νίκη φτάνει τους 41 βαθμούς όπου ενδέχεται να ισοβαθμήσει είτε με Νιόρ (αν ηττηθεί εντός από Γκινγκάμπ, είτε με Πο αν ηττηθεί εντός από Βαλενσιέν, είτε με Δουνκέρκη αν έρθει ισόπαλη εντός με Τουλούζ). Κριτήριο στις ισοβαθμίες είναι οι διαφορές τερμάτων με την Καέν να υπερέχει μόνο απέναντι στην Νιόρ (-16 Καέν, -22 Νιόρ, -13 Δουνκέρκη, -8 Πο). Κακός οιωνός για τους «Βίκινγκ» το μόλις ένα τρίποντο στα τελευταία 13 παιχνίδια στο «Μισέλ ντ’ Ορνανό» (1-8-4).

Μόνο με θαύμα χάνει την 2η θέση η Κλερμόν. Κέρδισε με 3-1 την Σοσό και διατήρησε το πολύτιμο +3 από την Τουλούζ από την οποία έχει και καλύτερη διαφορά τερμάτων (+37 Κλερμόν, +29 Τουλούζ). Ήταν η πέμπτη νίκη στα έξι τελευταία για τους «λογχοφόρους» (5-1-0, τέσσερα Over και ισάριθμα G/G), με τον φορ Μπάγιο να προσθέτει άλλα τέσσερα τέρματα στον απολογισμό του και να βρίσκεται μια ανάσα από το βραβείο του πρώτου σκόρερ της Ligue 2 (21 Μπάγιο, 19 έχει ο Λε Μπιχάν).

Ευνοϊκή για την Καέν η παράδοση όταν υποδέχεται την Κλερμόν, καθώς έχει ηττηθεί μόλις μία φορά σε οκτώ αναμετρήσεις από το 2002 έως σήμερα (4-3-1). Μάλιστα στα έξι από τα οκτώ ματς σημειώθηκε Over.

Το τόσο ζωτικής σημασίας για την Καέν τρίποντο φαντάζει δύσκολο να έρθει με την συνταγή “μισό γκολ και όλοι πίσω”, κόντρα σε μια απείρως ποιοτικότερη και με ισχυρό κίνητρο ομάδα. Για διαφορετικούς λόγους τις δύο ομάδες δεν τις εξυπηρετεί το παιχνίδι της υπομονής και με βάση τον παραπάνω συλλογισμό, θα καταλήξουμε στο over 2,5 που βρίσκουμε σε ικανοποιητικές τιμές.

Αποστολή εξετελέσθη…

Πήρε πολύτιμο βαθμό στην έδρα της Οσέρ η Γκρενόμπλ και διατήρησε το +3 από τον άμεσο ανταγωνιστή της. Στους 62 βαθμούς πλέον (με νίκη καταρρίπτει και το ρεκόρ πόντων της, 63 το 2007/2008, χρονιά που ανέβηκε στην Ligue 1), της αρκεί ένας βαθμός πλέον για να εξασφαλίσει την παρουσία της στα φετινά play off ανόδου. Στο τελευταίο εντός ηττήθηκε με 1-2 από Κλερμόν που μάλιστα ήταν και η πρώτη ήττα φέτος στο γήπεδό της (11-6-1). «Ανοιχτά» τα παιχνίδια της αισίως, σκοράρει αλλά και δέχεται γκολ (9 G/G στα 12 πιο πρόσφατα).

Σώθηκε με ισοπαλίες η Ροντέ! Πέμπτη σερί, 7 στα 8 τελευταία και 19 (!) συνολικά φέτος (μόνο η Νις το 1999/2000 με 20 και η Λαβάλ το 2014/15 με 21 είχαν περισσότερες). Μάλιστα, μόλις μία από τις 19 ισοπαλίες ήρθε χωρίς γκολ! Άνετη πλέον, μοναδικός στόχος ένα καλό πλασάρισμα κοντά στην 10άδα (-3).

Μικρή η μεταξύ τους παράδοση στο “Σταντ ντεζ Άλπ”, τρεις συναντήσεις (1-2-0), όλα αμφίσκορα.

Έχουν ρυθμό και φάσεις τα παιχνίδια της Γκρενόμπλ, βρίσκει δίχτυα και η – χωρίς σκοπιμότητα πλέον – Ροντέ. Το κίνητρο είναι με τους γηπεδούχους, χωρίς αξία όμως ο άσος, επομένως, εμείς θα επιλέξουμε το καλοπληρωμένο over, το οποίο μπορεί να γίνει μια ωραία δυάδα με το Over στην Καέν.

Βίοι αντίθετοι

Μπορεί να έμεινε αήττητη για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι η Νιόρ, ωστόσο πάλι δεν κατάφερε να κερδίσει απέναντι σε ουσιαστικά αδιάφορη αντίπαλο (τρεις σερί ισοπαλίες κόντρα σε Βαλενσιέν, Ροντέ και Αμιάν). Στους 41 βαθμούς μετά από 37 αγώνες οι γηπεδούχοι. Άλλες 5 φορές στις 9 τελευταίες σεζόν είχε ακριβώς την ίδια συγκομιδή, μόνο σε μία από αυτές τελικά υποβιβάστηκε (2007/2008 ως 18η). Παρ’ όλα αυτά της αρκεί ένας ακόμη βαθμός για να εξασφαλίσει την παραμονή της στην Ligue 2. Δυσκολεύεται επιθετικά, έχει πετύχει μόλις 2 τέρματα το τελευταίο δίμηνο ενώ το τελευταίο τρίποντο ήταν απέναντι στην Τουλούζ (1-0, 20 Μαρτίου). Διασώζεται από την μετριότητα ο επιθετικός Μπα (4ος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 14 γκολ).

Την κατάλληλη στιγμή έτρεξε το καλύτερο σερί της σεζόν η Γκινγκάμπ (5-3-1), τελευταίο το εντός 2-0 απέναντι στην υποβιβασμένη Σατορού. Στη 12η θέση πλέον και στους 44 βαθμούς, απέφυγε τις περιπέτειες ωστόσο η σεζόν κρίνεται κακή για μια ομάδα που ξεκίνησε με στόχο την επιστροφή στην Ligue 1. Μεγάλη βελτίωση στο αμυντικό κομμάτι, δεν δέχεται γκολ για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι, μόλις 3 γκολ παθητικό στα 9 τελευταία ενώ και οι 5 νίκες της στο διάστημα αυτό ήρθαν με «clean sheet».

Ένας βαθμός αρκεί για την Νιόρ, αποτέλεσμα που δεν θα «χαλάσει» ιδιαίτερα ούτε την Γκινγκάμπ. Θα ρισκάρουμε στην ισοπαλία σε τιμές τριπλασιασμού.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τα καλύτερα προγνωστικά
Δυάδα απόδοσης 3.89
21:00
Καέν - Κλερμόν
Over 2,5
1.90
21:00
Γκρενόμπλ - Ροντέ
Over 2,5
2.07
Μονό
21:00
Νιόρ - Γκινγκάμπ
Χ
3.15
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις