Κύπελλο Γερμανίας με ευκαιρίες

BBL Pokal

Καλημέρα σε όλους τους φίλους του koubanezos.gr! Επιστρέφει μετά την αναβολή του λόγω κορωνοϊού το Final 4 της BBL, το γνωστό BBL Pokal το οποίο φέτος θα διεξαχθεί στο «Audi Dome» του Μονάχου (έδρα της Μπάγερν).

BBL Pokal: Ουλμ – Μπάγερν Μονάχου

Στον πρώτο χρονικά ημιτελικό, η τυπικά γηπεδούχος Ουλμ αντιμετωπίζει την Μπάγερν.

Η ομάδα του Γιάκα Λάκοβιτς για να φτάσει στο Final 4 προκρίθηκε ως πρώτη από τον 3ο όμιλο της πρώτης φάσης σε τριπλή ισοβαθμία με Λούντβιγκσμπουργκ και Μπάμπεργκ. Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση έχοντας εννιά σερί νίκες. Στην BBL τερμάτησε έκτη και θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας την Όλντενμπουργκ.

Από την άλλη η, οικοδέσποινα του Final 4 για το BBL Pokal, Μπάγερν αποκλείστηκε από την Αρμάνι Μιλάνο με τη σειρά να λήγει 3-2. Όσον αφορά την διοργάνωση του κυπέλλου, η Μπάγερν προκρίθηκε σε ισοβαθμία με την Μιτελντόιτσερ από τον τέταρτο όμιλο ως πρώτη. Τερμάτισε τέταρτη στην κανονική περίοδο της BBL και θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας τους Καρλσχάιμ Μέρλινς.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί άλλες δύο φορές φέτος, με την Μπάγερν την πρώτη φορά να κερδίζει πολύ δύσκολα με 77-81 και τη δεύτερη να χάνει εντός έδρας με 64-98.

Γκέτινγκεν – Άλμπα Βερολίνου

Στο δεύτερο ημιτελικό του BBL Pokal, η Γκέτινγκεν υποδέχεται την ισχυρή Άλμπα. Οι τυπικά γηπεδούχοι προκρίθηκαν ως πρώτοι από το δεύτερο όμιλο του κυπέλλου με τρεις νίκες απέναντι σε Σκαϊλάινερς, Ράστα Βέχτα και Γκίσεν. Έχει πέντε νίκες στα τελευταία επτά παιχνίδια. Δεν υπάρχουν απουσίες. Η Γκέτινγκεν τερμάτισε δωδέκατη στην BBL και έμεινε εκτός πλέι οφ. Η χρονιά κρίνεται πετυχημένη αφού πέρασε στο Final4 του κυπέλλου κι έσωσε την κατηγορία.

Από την άλλη, η Άλμπα προκρίθηκε από τον πρώτο όμιλο του κυπέλλου. Μετά την ήττα σοκ από τους Τάουερς επέστρεψε στις νίκες απέναντι στην ουραγό Γκίσεν με 96-102. Επέστρεψαν μετά από το πρόβλημα τραυματισμού τους οι Μάοντο Λο και ο σέντερ Κουμάντζε. Τερμάτισε δεύτερη στην κανονική διάρκεια της BBL όπου θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας του Τάουερς του Αμβούργου.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί φέτος άλλες δύο φορές με την Άλμπα να κερδίζει πολύ εύκολα με 89-58 και 75-86.

Εκτιμήσεις: Όσον αφορά τους ημιτελικούς υπάρχει ένα ξεκάθαρο φαβορί. Η Άλμπα έχει αποδείξει ότι την Γκέτινγκεν μπορεί να την κερδίσει πολύ εύκολα. Από την άλλη, στον πρώτο ημιτελικό θεωρώ πως υπάρχει χώρος για έκπληξη. Η Ουλμ είναι ομάδα που χτίστηκε φέτος με ευρωπαϊκές βλέψεις και στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος με την Μπάγερν έδειξε ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Ακόμη, η Μπαγερν σε περίπτωση που προκριθεί δεν θα έχει εύκολο έργο απέναντι στην Άλμπα. Φέτος Άλμπα και Μπάγερν έχουν συναντηθεί τρεις φορές σε Euroleague και BBL με την Άλμπα να κερδίζει εύκολα την πρώτη αναμέτρηση με 85-72, στη δεύτερη να χάνει στην παράταση με 101-95 και στην τρίτη (και πιο πρόσφατη) να διαλύει την Μπάγερν με 62-100. Ο παράγοντας έδρα για την Μπάγερν δεν ισχύει καθώς οι αγώνες θα είναι κεκλεισμένων των θυρών. Συνοψίζοντας στα προγνωστικά μπάσκετ για το BBL Pokal, θα πάμε με την κατάκτηση της διοργάνωσης από την Άλμπα, με την πρόκριση της Ουλμ στον τελικό και με ειδικά παικτών.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τα καλύτερα προγνωστικά
Μονό
17:00
Ούλμ - Μπάγερν
Πρόκριση Ουλμ
4.50
Μονό
17:00
Ούλμ - Μπάγερν
Ντ.Τζ. Σίλεϊ over 8,5 πόντους
1.95
Μονό
20:30
Γκέτινγκεν - Άλμπα
2 (-10,5)
2.06
Μονό
20:30
Γκέτινγκεν - Άλμπα
Πρώτος σκόρερ αγώνα Μάρκους Έρικσον
7.50
Μακροχρόνιο
Κατάκτηση Κυπέλλου
Νικητής Άλμπα
2.30
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις