Προς τι το πομπώδες, επιθετικό ύφος από μερίδα εταιρειών;

Προς τι το πομπώδες, επιθετικό ύφος από μερίδα εταιρειών;

Κυκλοφόρησε εσχάτως μία επιστολή με την οποία μία υπό σύσταση Ένωση κάποιων στοιχηματικών εταιριών, επιτίθεται στον πρόεδρο της ΕΕΕΠ. Κάνοντας μάλιστα υποδείξεις για το πώς θα πρέπει να δρομολογηθεί η πορεία αδειοδότησης, πώς πρέπει να υλοποιηθούν οι κανόνες ελέγχου κλπ..

Δεν θα είχε και τόση σημασία, καθώς δεν εκπροσωπεί η Ένωση αυτή ούτε το σύνολο της αγοράς, ούτε καν μεγάλους, παγκόσμιους operators (πχ Flutter Group – PokerStars και Betsson) που θα αδειοδοτηθούν στη χώρα.

Δημιουργείται όμως η λανθασμένη εντύπωση ότι ο στοιχηματικός κλάδος είναι απέναντι στην επιτροπή και τον πρόεδρό της λίγο πριν δοθούν οι άδειες… Τι εξυπηρετεί αλήθεια όλο αυτό;

Γιατί κανονικά, αρχικός στόχος όλων των εμπλεκόμενων πλευρών θα πρέπει να είναι η ομαλή διαδικασία της αδειοδότησης των παρόχων το αμέσως επόμενο διάστημα. Και τούτο ώστε και να μην διαταραχθεί η παικτική δραστηριότητα εν όψει μίας μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης, του Euro 2020, όσο και για τα Δημόσια Έσοδα.

Από εκεί και πέρα, προφανώς και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη θα πρέπει να συζητήσουν για τα πραγματικά προβλήματα της αγοράς των τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου, όπως η υπέρμετρη φορολόγηση και οι ιδιαίτερα αυξημενοι περιορισμοί. Παράγοντες που πιθανώς θα οδηγήσουν: τόσο σε μείωση Εσόδων του Δημοσίου λόγω μείωσης της δραστηριότητας, όσο και σε στροφή του παικτικού κοινού σε παράνομα δίκτυα και ιστοσελίδες που δεν προσφέρουν κανένα έλεγχο και ασφάλεια….

Τώρα το ότι αυτή η Ένωση θεωρεί ότι νομιμοποιείται να εκπροσωπεί τον κλάδο των τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου, είναι κάτι άνευ αξίας, καθώς κάτι τέτοιο προφανώς δεν υφίσταται και μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσει το πομπώδες επιθετικό ύφος.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις