Καταπολεμά το ξέπλυμα μέσω παιγνίων η ΕΕΕΠ

Καταπολεμά το ξέπλυμα μέσω παιγνίων η ΕΕΕΠ

Βάρος στην καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος από υπόχρεα πρόσωπα που εμπλέκονται στην αγορά τυχερών παιγνίων δίνει ο επικεφαλής της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) Δημήτρης Ντζανάτος, ο οποίος ενισχύει περαιτέρω τις ελεγκτικές διαδικασίες της Αρχής στον εν λόγω τομέα.

Με απόφαση του κ. Ντζανάτου συστάθηκε στην ΕΕΕΠ ομάδα εργασίας, η οποία ανέλαβε να καταρτίσει το αργότερο έως τις 9 Ιουλίου, ένα εγχειρίδιο ελέγχου εφαρμογής μέτρων καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας από τα υπόχρεα πρόσωπα στην αγορά τυχερών παιγνίων.

Σκοπός του υπό κατάρτιση εγχειριδίου είναι να λειτουργήσει ως υποστηρικτικό εργαλείο για τα μέλη του Σώματος Ελεγκτών Παιγνίων της ΕΕΕΠ, ώστε να εντοπίζονται τα κατάλληλα σημεία ελέγχου που θα επιτρέπουν τη διαπίστωση, με εύλογη βεβαιότητα, της συμμόρφωσης του ελεγχόμενου προς το κείμενο ρυθμιστικό πλαίσιο. Στη βάση αυτή το εγχειρίδιο θα δίνει οδηγίες για τον τρόπο προσέγγισης του ελέγχου, τις κατηγορίες ελέγχου, τον σχεδιασμό, τους στόχους και τις μεθόδους συλλογής και ανάλυσης στοιχείων, καθώς και τη διενέργεια του ελέγχου, προκειμένου να υποστηριχθεί η αποτελεσματικότητα των ελέγχων.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις