Deal 1,7 δισ. ευρώ της Premier League με BT Sport, BBC και Amazon

Deal 1,7 δισ. ευρώ της Premier League με BT Sport, BBC και Amazon

Η Premier League ετοιμάζεται να κάνει ένα ακόμη μεγάλο κόλπο επεκτείνοντας τις εγχώριες συμφωνίες της για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της στα τηλεοπτικά δίκτυα Sky, BT Sport, BBC και στην Over The Top πλατφόρμα, Amazon και θα συνεχίσει να παίρνει και το ίδιο ποσό όπως τώρα, δηλαδή 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Η νέα συμφωνία αναμένεται να είναι για τρία χρόνια με έναρξη τον Αύγουστο του 2022 και παρακάμπτει τη διαδικασία του διαγωνισμού, όπου εκεί θα υπήρχε το ρίσκο να μειωθεί το ποσό που λαμβάνουν τα 20 κλαμπ του αγγλικού πρωταθλήματος από το 2019. Βέβαια, για να προχωρήσει το ζήτημα χωρίς δημοπρασία θα πρέπει ν’ ανάψει το «πράσινο φως» η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον, αλλά με δεδομένο τον αντίκτυπο που είχε η πανδημία του κορονοϊού στο ποδόσφαιρο καθώς επίσης και με την σκιά της European Super League να πλανάται πάνω από το άθλημα, η Ντάουνινγκ Στριτ φέρεται να βλέπει θετικά το σχέδιο.

Αυτή η λύση θα εγγυηθεί ότι τα έσοδα των ομάδων της Premier League θα παραμείνουν τα ίδια όπως επίσης και το χρήμα που διοχετεύουν στην υπόλοιπη «πυραμίδα» του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Η αξία των εγχώριων τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Premier League για τον κύκλο 2019-22 μειώθηκε κατά 8%, ξεπερνώντας σε συνολική αξία τα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά η διαφορά υπερκαλύφθηκε από τις διεθνείς πωλήσεις.

Ηδη έχουν επιτευχθεί δύο μεγάλες συμφωνίες για το μέλλον: με το beIN Sports στη Μέση Ανατολή για 422 εκατομμύρια ευρώ, ανανεώνοντας με το ποσό του τρέχοντος κύκλου, ενώ από του χρόνου θ’ αρχίσει και η συνεργασία με την πλατφόρμα Nent για την Σκανδιναβία η οποία θα πληρώσει 2,3 δισεκατομμύρια για να έχει τα δικαιώματα για έξι χρόνια.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις