Σνούκερ: Το σήκωσε ο Λίλι

Σνούκερ: Το σήκωσε ο Λίλι

Ο Ντέιβιντ Λίλι είναι ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής βετεράνων στο σνούκερ! Στον τελικό που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, νίκησε με 5-3 τον κάτοχο του τίτλου, Τζίμι Γουάιτ.

Ο τίτλος μπορεί να μη λέει και πολλά συγκρινόμενος με τα υπόλοιπα έπαθλα του καλενταριού. Για τον 45χρονο Άγγλο, όμως, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας του.

Σκεφτείτε μόνο ότι ο Λίλι θα λάβει 15.000 λίρες γι’ αυτήν την επιτυχία, σχεδόν δηλαδή όσα χρήματα έβγαλε όλη τη σεζόν 2020-21 στο επαγγελματικό Tour (17.500 λίρες). Το πιο σημαντικό; Κατά πάσα πιθανότητα θα κερδίσει θέση στο Champion of Champions του προσεχούς Νοεμβρίου!

Ο Λίλι είχε αναδειχθεί στα νιάτα του πρωταθλητής Αγγλίας και Ευρώπης σε επίπεδο ερασιτεχνών. Ωστόσο, κατάφερε να γίνει επαγγελματίας μόλις το 2019, τριάντα χρόνια αφότου άρχισε την καριέρα του στο σνούκερ!

Η πορεία του στο Tour δεν ήταν επιτυχημένη κι έτσι υποβιβάστηκε με το πέρας της τρέχουσας περιόδου. Κατά συνέπεια, θα βρεθεί ξανά στο Q-School από τις 27 Μαΐου  για να διεκδικήσει την επιστροφή του και η επιτυχία στο World Seniors Championship θα αποτελέσει δυνατή ένεση ηθικού στην προσπάθειά του.

Ο Λίλι ήταν ανώτερος του Τζίμι Γουάιτ στον τελικό και νίκησε δίκαια με 5-3, δικαιώνοντας και τη μακροχρόνια πρόβλεψή μας για κατάκτηση του τροπαίου, την οποία είχαμε δώσει πριν αρχίσει το τουρνουά.

Εκτός από τον πρωταθλητή της προηγούμενης διετίας, ο 45χρονος Άγγλος είχε αποκλείσει με 4-3 και τον περσινό φιναλίστ, Κεν Ντόχερτι. Ένα υπέροχο «καθάρισμα» 69 πόντων στο decider του προημιτελικού, ενώ έχανε 40-0, του χάρισε τη νίκη.

Στον ημιτελικό, που διεξήχθη σήμερα το μεσημέρι, ο Λίλι απέκλεισε σχετικά εύκολα τον Πάτρικ Γουόλας με 4-1. Με το ίδιο σκορ είχε αποκλείσει νωρίτερα και ο Γουάιτ τον Ίγκορ Φιγκεϊρέντο, ο οποίος πρόβαλλε ως φαβορί ύστερα από την άνετη νίκη του επί του Στίβεν Χέντρι στον προημιτελικό (επίσης με 4-1).

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις