Χωρίς τα 21 γκολ της η Λιόν

Προγνωστικά Γαλλίας

Με τις αναμετρήσεις Λιόν – Λοριάν και Οσέρ – Γκρενόμπλ να ξεχωρίζουν από το σαββατιάτικο μενού, τα σημερινά προγνωστικά Γαλλίας καταφεύγουν σε επιλογές με γκολ και σε ένα fun bet από το παιχνίδι της Λιόν.

Προγνωστικά Γαλλίας: Εξάποντο στις «παρυφές» των play off

Κόλλησε στην έδρα της Καέν η Οσέρ (0-0) και σε συνδυασμό με την νίκη της Παρί, έμεινε δύο βαθμούς πίσω από την πεντάδα. Επιστροφή τώρα στο «Αμπέ Ντεσάμπ» όπου κέρδισε τα δύο τελευταία (με G/G και Over) και μετρά μόλις μία ήττα μέσα στο ’21 (0-1 από Ροντέ στις 27 Φλεβάρη, 4-4-1). Γνωστές οι μεσοεπιθετικές της αρετές, κρατά ακόμη την κορυφαία επίθεση στο πρωτάθλημα (60 γκολ πλέον), ενώ ο φορ Λε Μπιχάν πρόσθεσε άλλα δύο τέρματα στον απολογισμό του (18).

Δεύτερη συνεχόμενη ήττα και πρώτη εντός έδρας για την Γκρενόμπλ (1-2 από Κλερμόν), αποτέλεσμα που την αφήνει εκτός διεκδίκησης της απευθείας ανόδου (-8). Στόχος στα δύο τελευταία παιχνίδια να προστατέψει την 4η θέση που εξασφαλίζει την συμμετοχή στα play off (+3 από Οσέρ). «Ανοιχτά» τα τελευταία ματς της Γκρενόμπλ με 4 Over και 5 αμφίσκορα στα 6 πιο πρόσφατα.

Τέσσερεις φορές έχουν συναντηθεί οι δύο ομάδες στο «Αμπέ Ντεσάμπ» την τελευταία 20ετία, με τρεις νίκες για την Οσέρ ενώ το 2-2 του πρώτου γύρου ήταν το πρώτο g/g στις οκτώ αναμετρήσεις εντός-εκτός της πρόσφατης μεταξύ τους προϊστορίας.

Αυτό που γνωρίζει όσο κανείς άλλος στην φετινή Λιγκ 2 οφείλει να κάνει η Οσέρ, και να κυνηγήσει τις όποιες ελπίδες για τα play off. Βολεύεται με το «Χ» η Γκρενόμπλ, θα περιμένει τις ευκαιρίες που σίγουρα θα προκύψουν. Θα πάμε με το καλοπληρωμένο Over σε τιμές άνω του διπλασιασμού.

«Πληγωμένο» φαβορί η Λιόν

Μεγάλο «διπλό» για την Λιόν στην έδρα της Μονακό, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι στο 70’ έμεινε με 10 παίκτες με το σκορ στο 1-1. Σημαντικό τρίποντο που ζωντάνεψε της ελπίδες της για την 3άδα (-1) και έβαλε τέλος στα όνειρα των Μονεγάσκων για τίτλο (5 βαθμούς πίσω από Λιλ πλέον). Στόχος πλέον των «λιονέ» να εκμεταλλευτούν το πιο βατό -συγκριτικά με Μονακό- πρόγραμμά τους, να κλείσουν την χρονιά με το 3/3 και να «κλέψουν» το τρίτο εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Χωρίς ισοπαλία στο «Γκρουπάμα» μέσα στο ’21 (7-0-5 σε πρωτάθλημα και κύπελλο) ενώ έχουν σημειωθεί και 9 Over. «Χαμός» και μετά το σφύριγμα της λήξης στο παιχνίδι με την Μονακό, αμφότερες δέχθηκαν από δύο κόκκινες. Επομένως θα λείψουν για την Λιόν οι Κακερέ, Μαρσέλο και ο Ντεπάι που συμπλήρωσε κίτρινες, ενώ η κόκκινη που αντίκρισε ο Ντε Σίλιο ακυρώθηκε και θα είναι κανονικά στην αποστολή.

Μακάρι να έπαιζε μόνο εντός η Λοριάν! Μετά την Μπορντό επιβλήθηκε και της Ανζέ (2-0) διατηρώντας έτσι το +4 από την 18η θέση. Άλλη ομάδα εκτός έδρας, παραμένει η πιο “αποτυχημένη” ταξιδιώτης της Ligue 1 με ένα «διπλό» σε 17 παιχνίδια, χειρότερη άμυνα με 34 γκολ και μόλις 9 βαθμούς συγκομιδής. Παρ’ όλα αυτά, μεσοεπιθετικά είναι επικίνδυνη και με «όπλο» τις αντεπιθέσεις προκαλεί προβλήματα (απόδειξη το πρόσφατο 3-2 στην έδρα της Μαρσέιγ). Θα λείψει ο αποβληθείς βασικός στόπερ Λαπόρτ.

Οκτώ νίκες και δύο ισοπαλίες σε 12 αναμετρήσεις μετρά η Λιόν υποδεχόμενη την Λοριάν από το 2002 έως σήμερα. Στο πιο πρόσφατο ωστόσο «μπακαλιάροι» η έφυγαν με το εκκωφαντικό 1-4 (8 Απριλίου του ’17).

Αν ήταν κινηματογραφική ταινία θα μιλούσαμε για “προβλέψιμη πλοκή”. Ένα “θανατηφόρο δίδυμο” με ροπή στις “εκτελέσεις” (γκολ) κι ένας “ιδεαλιστής” εκπρόσωπος του νόμου (ο ρέφερι Λεσάζ με 17 over σε 20 ματς) που νομιμοποιεί την δράση του διακρίνοντας ανιδιοτελή κίνητρα σε αυτήν.

Στα σοβαρά τώρα, μόνο νίκη θέλει η Λιόν, έχει την πολυτέλεια να κάνει το παιχνίδι της η Λοριάν και να περιμένει. Παρά την σημαντική απουσία του Ντεπάι, εκτιμώ ότι θα δούμε γκολ στον αγώνα και θα επιλέξουμε το καλοπληρωμένο συνδυαστικό G/G & over κοντά στον διπλασιασμό για τα προγνωστικά Γαλλίας.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τα καλύτερα προγνωστικά
Μονό
18:00
Λιόν - Λοριάν
Goal/goal & over 2,5
1.87
Fun Bet
18:00
Λιόν - Λοριάν
1 & goal/goal & anytime scorer Πακετά (Λιόν)
6.50
Μονό
21:00
Οσέρ - Γκρενόμπλ
Over 2,5
2.05
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις