Μια πρώτη ματιά στο ρόστερ της Ουαλίας

Μια πρώτη ματιά στο ρόστερ της Ουαλίας

Με την πρεμιέρα του EURO 2020 να πλησιάζει, καθώς βρισκόμαστε μόλις τριανταέξι μέρες μακριά από την πρεμιέρα, θα επιχειρήσουμε να κάνουμε μια πρώτη παρουσίαση της στελέχωσης του ρόστερ της Ουαλίας.

Αρχικά, να αναφερθεί ξανά, πως ο Ράιαν Γκιγκς δε θα μπορέσει να κοουτσάρει την ομάδα λόγω των δικαστικών περιπετειών του. και στην άκρη του πάγκου θα βρεθεί ο μέχρι πρότινος βοηθός του, Ρομπ Πέιτζ.

Επίσης, η UEFA αποφάσισε την επέκταση των ρόστερ, από 23 σε 26 παίκτες, κάτι που διευκολύνει (μάλλον), τα σχέδια των τεχνικών.

Οι ηγέτες

Αν δεν προκύψει κάποιος τραυματισμός, οι παρακάτω παίκτες θα συμπεριληφθούν σίγουρα στην αποστολή της Ουαλίας: ο αρχηγός Γκάρεθ Μπέιλ, ο Άαρον Ράμσει, ο Μπεν Ντέιβις καθώς και ο Τζο Άλεν, ο οποίος είχε συμπεριληφθεί στην καλύτερη ενδεκάδα του EURO 2016.

Το νέο αίμα

Πέρα απ’ τις «παλιοσειρές», υπάρχει και το νέο αίμα των Ουαλών. Ίθαν Αμπαντού, Τζόε Ρόντον, Ντάνιελ Τζέιμς και Χάρι Γουίλσον, μπορεί να μην έχουν εμπειρίες από τέτοιου βεληνεκούς διοργανώσεις, ωστόσο αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο.

Οι γκολκίπερ

Η τριάδα των Χενεσί, Άνταμ Ντέιβις και Γουόρντ, δύσκολα θα σπάσει, ωστόσο ο τερματοφύλακας της Νιούπορτ Τομ Κινγκ, ο οποίος δεν έχει ακόμη διεθνή συμμετοχή, πιέζει για μια θέση στην αποστολή.

Η άμυνα

Στη θέση του δεξιού μπακ, οι Νέκο Γουίλιαμς και Κόνορ Ρόμπερτς έχουν το προβάδισμα, όμως ο ρέκορντμαν συμμετοχών Κρις Γκάντερ, δύσκολα θα μείνει εκτός, καθώς η εμπειρία του μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη. Αν ο Πέιτζ είχε κάποιες αμφιβολίες για τη συμμετοχή του στην αποστολή, μετά την επέκταση των ρόστερ, θεωρώ πως κάμφθηκαν.

Στα στόπερ, πέραν των προαναφερθέντων Μπεν Ντέιβις και Ρόντον, υπάρχει και ο Μέφαμ. Μία, το πολύ δύο οι κενές θέσεις, αναμένεται να καλυφθούν από τον 20χρονο Μπεν Καμπάνγκο της Σουόνσι, ενώ ο Τομ Λόκιερ της Λούτον ταλαιπωρείται από τραυματισμούς, κι έτσι η συμμετοχή του βρίσκεται στον «αέρα».

Για το αριστερό άκρο της άμυνας, υπάρχουν ο Λόρενς της Σεντ Πάουλι, καθώς και ο Νόρινγκτον-Ντέιβις της Στόουκ. Ο συμπαίκτης του στο αγγλικό club, Τζέιμς Τσέστερ, ήταν ο βασικός αριστερός μπακ της Ουαλίας στο προηγούμενο EURO, ωστόσο δεν έχει αγωνιστεί με την εθνική του ομάδα από το 2018.

Η μεσαία γραμμή

Πιο περίπλοκη είναι η κατάσταση στον άξονα, με τον Ρόμπ Πέιτζ να πονοκεφαλιάζει για το ποιους θα αφήσει εκτός. Οι Ράμσει, Άλεν, Αμπαντού και Μορέλ, αδιαπραγμάτευτα θα βρίσκονται στην αποστολή, ωστόσο από ‘κει και πέρα, υπάρχουν διλλήματα.

Ο Τζόνι Γουίλιαμς της Κάρντιφ, όντας ένας εκ των αγαπημένων των Ουαλών φιλάθλων, δύσκολα θα μείνει εκτός.

Ο 21χρονος, δανεικός στην Ντονκάστερ απ’ τη Μάντσεστερ Σίτι, Ματ Σμιθ, άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε το Μάρτιο στο φιλικό με το Μεξικό, απ’ τα μαλλιά, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητές του.

Ο Ντίλαν Λεβίτ, δανεικός στην κροατική Ίστρα απ’ τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεν έχει πάρει το χρόνο συμμετοχής που θα ήθελε, όμως δεν παύει να βρίσκεται εντός κλήσεων.

Τέλος, ο Τζος Σίαν, παρά το γεγονός πως αγωνίζεται στην τέταρτη κατηγορία της Αγγλίας με τη Νιούπορτ, βρέθηκε εντός κλήσεων εσχάτως, ενώ ο Γουίλ Βολκς με τις εμφανίσεις του με την Κάρντιφ, πιέζει για μια θέση.

Η επίθεση

Έντονος και εδώ ο ανταγωνισμός για μια θέση στα τελικά, όμως υπάρχει η ιδιαιτερότητα των Ματόντο, Τάιλερ Ρόμπερτς και Ρόμπσον-Κανού. Οι τρεις τους, σύμφωνα με την ομοσπονδία, τον περασμένο Μάρτιο, παραβίασαν κάποιο πρωτόκολλο, χωρίς να γίνονται γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Συνεπώς, δεν ξέρουμε αν μπορούν να συμπεριληφθούν στην αποστολή.

Μία κατηγορία μόνος του, ο αρχηγός Γκάρεθ Μπέιλ, κι από ‘κει και πέρα συνεχίζουμε…

Ξεκινώντας απ’ τη δεξιά πτέρυγα, ο δανεικός απ’ τη Λίβερπουλ στην Κάρντιφ Χάρι Γουίλσον έχει το προβάδισμα καθώς έρχεται από μια ονειρική χρονιά. Ο επίσης ερχόμενος από μια γεμάτη σεζόν με την Μπόρνμουθ, Ντέιβιντ Μπρουκς, δύσκολα θα χάσει τη θέση του. Στη συγκεκριμένη θέση υπάρχει και ο Ματόντο της Ντόρτμουντ, ο οποίος όμως δεν έλαμψε με την παρουσία του στη Στόουκ κατά το διάστημα δανεισμού του, ίσως όμως θα μπορούσε να προσφέρει κάποιες λύσεις. Αν και εφόσον η ουαλική ομοσπονδία δώσει το πράσινο φως…

Στα αριστερά, ο Ντάνιελ Τζέιμς των «κόκκινων διαβόλων», δε χάνει τη θέση του βασικού. Back-up λύσεις οι Λόρενς της Ντέρμπι και ο πιτσιρικάς-αποκάλυψη της Λίνκολν, Μπρέναν Τζόνσον, ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του να εξασφαλίσει μια θέση στα play off της League One, με 10 γκολ και 12 ασίστ.

Βασικός σέντερ φορ για τον Ρομπ Πέιτζ, ο αρχισκόρερ της Κάρντιφ, Κιέφερ Μουρ. Όπως αναφέρθηκε, υπάρχει η αβεβαιότητα όσον αφορά τις κλήσεις των Ρόμπσον Κανού και Τάιλερ Ρόμπερτς, όπως υπάρχει και ο 21χρονος, πρώτος σκόρερ της Πλίμουθ, Λουκ Τζέφκοτ.

Αναμφίβολα, δύσκολη η δουλειά του Πέιτζ, ο οποίος έχει περιθώριο μέχρι την πρώτη του Ιούνη, προκειμένου να αποφασίσει τους παίκτες που θα στελεχώσουν την ομάδα της Ουαλίας αλλά και να τους δηλώσει στη UEFA.

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις