Στατιστική αλλά και ρίσκο στο Τσέλσι – Ρεάλ

Στατιστική αλλά και ρίσκο στο Τσέλσι – Ρεάλ

Τον Αύγουστο, στο Final-8 της Λισσαβώνας, ο Τόμας Τούχελ ήταν στον πάγκο μιας και των δύο φιναλίστ του τελικού: της Παρί Σεν Ζερμέν. Και πάει να κάνει το… αμίμητο: δεύτερο τελικό μέσα σε εννέα μήνες με διαφορετική ομάδα. Αν φυσικά η Τσέλσι τα καταφέρει.

Απέναντί του ο Ζινεντίν Ζιντάν, των τριών κατακτήσεων σε ισάριθμους τελικούς, όλους με τη Ρεάλ. Ο «Ζιζού» ως προπονητής δεν έχει υποστεί αποκλεισμό σε ημιτελικά, σε όλα με τη «βασίλισσα»: το ’16 πήγε λάου λάου και στο ελάχιστο (0-0 έξω, 1-0 μέσα) τη Σίτι του Μανουέλ Πελεγρίνι, το ’17 διέλυσε την Ατλέτικο στο πρώτο (3-0 και 1-2) και το ’18 άλωσε το Μόναχο (2-1 και 2-2).

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο: ο Γερμανός προπονητής δεν έχει ηττηθεί, ακόμη, από τον Γάλλο αλλά και από τη Ρεάλ: σε καρέ αγώνων σε ομίλους (1-3-0) και στον πρώτο ημιτελικό, φέτος (1-1), ίσως λέει κάτι.

Όπως και να’ χει, Τσέλσι και Ρεάλ Μαδρίτης έχουν, υπό το δικό μου πρίσμα, εκ νέου από 50% πιθανότητες πρόκρισης για απόψε: οι «μερέχνες» βολεύονται να παίζουν φέτος περισσότερο εκτός έδρας, οι «μπλε» παίρνουν άριστα στην τακτική επίσης εκτός Λονδίνου.

Και η… γαλλογερμανική σκακιέρα προσφέρεται για ειδικά, κοιτώντας και τη στατιστική. Τι κάνει η Τσέλσι αποσπώντας 1-1 εκτός έδρας σε πρώτο ματς; Πότε πέρασε η Ρεάλ μετά από ισοπαλία στη Μαδρίτη;

Και… πλάκα πλάκα, να κριθεί στα πέναλτι ημιτελικός έχουμε να δούμε εννέα χρόνια, αν και το πήγα εναλλακτικά… Στο 11άρι!


Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα υπόλοιπα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο FootballBet.gr

Ασιατικό
22:00
Τσέλσι – Ρεάλ Μαδρίτης
Over 2,25 AH
1.92
Φάουλ
22:00
Τσέλσι – Ρεάλ Μαδρίτης
Ρεάλ over 11,5 φάουλ
2.08
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις