Το πορτογαλικό combo και ο ημιτελικός

Προγνωστικά

Ακόμη μια γεμάτη Τετάρτη μπροστά μας. Αφενός δεσπόζει στο πρόγραμμα ο ημιτελικός του Champions League, αφετέρου η Super League αλλά και το πορτογαλικό πρωτάθλημα, προσθέτουν την απαραίτητη αίγλη, βγάζοντας προγνωστικά άξια στοιχηματισμού.

Προγνωστικά Champions League: Χρειάζεται γκολ

Στο Λονδίνο, η Τσέλσι υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης, στη ρεβάνς του 1-1 της Ισπανίας. Ένα μικρό προβάδισμα το έχουν οι Άγγλοι, ωστόσο αυτό το 1-1 δεν τους εξασφαλίζει. Φυσικά, η φανέλα των φιλοξενούμενων είναι πολύ βαριά, ίσως η πιο βαριά παγκοσμίως και δεν πρέπει να υποτιμάται σε καμία περίπτωση. Όμως αυτό το 2.35 της πρόκρισής τους, τους υποτιμά.

Είναι δύο ομάδες που τις ξέρουμε όλοι μας καλά και προφανώς το ματς είναι «τριπλή». Μπορεί να πάει οπουδήποτε. Ωστόσο, εκ των πραγμάτων ο Ζιντάν, κάποια στιγμή θα ψάξει το γκολ, δε γίνεται αλλιώς. Και με τον Μπενζεμά να διανύει κορυφαία φόρμα, λογικά θα το βρει. Μπορεί όμως να κρατήσει το μηδέν; Θεωρώ πως όχι, παρά την αμυντική προσήλωση που δείχνουν οι «μερένχες». Συνεπώς, το αμφίτερμα στο 1.90, το κρατάω.

Από κει και πέρα και μένοντας πάντα στα προγνωστικά, στη λογική μιας αναμέτρησης στο όριο αξίζει να κυνηγήσουμε την ισοπαλία στο 3.30. Και αφού το έφτασα ως εδώ, μια ζαριά στο ενδεχόμενο η πρόκριση να κριθεί στην παράταση, σε απόδοση δεκαπλασιασμού, αξίζει να πονταριστεί.

Τα αμυντικά προβλήματα παραμένουν

Φεύγοντας από το Champions League, στέκομαι στο ντέρμπι των «δικεφάλων». ΑΕΚ και ΠΑΟΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους για έκτη και τελευταία φορά φέτος. Τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες για τον ΠΑΟΚ ο μέχρι τώρα απολογισμός.

Στο +4 από τον Παναθηναϊκό πλέον η ΑΕΚ, και με ντέρμπι στη Λεωφόρο να έπεται, σήμερα χρειάζεται μόνο νίκη, αλλιώς το άγχος θα είναι περίσσιο… Παρά τις σημαντικές απουσίες των Γκαρσία, Ολιβέιρα αλλά και την αμφιβολία γύρω από τον Μάνταλο, ο Μανόλο Χιμένεθ πρέπει να πάρει ρίσκα.

Κι έχουμε δει κατά τη διάρκεια της σεζόν τι συμβαίνει, όταν η Ένωση παίρνει ρίσκα. Ανοιχτοί διάδρομοι στα μετόπισθεν, γκολ με το τσουβάλι στο παθητικό της (συγκεκριμένα το χειρότερο παθητικό εδώ και πολλά χρόνια, και με τέσσερα ματς ακόμη για να τελειώσει η σεζόν).

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ μετά την πρόκρισή του στον τελικό του κυπέλλου και με το μαξιλαράκι ασφαλείας στα play off, ίσως βγάλει μια χαλάρωση. Προφανώς, αυτή η χαλάρωση δεν είναι αρκετή να με στείλει στον outsider άσο, όμως το αμφίτερμα στο 2.05 είναι πολύ μεγάλο.

Ένα βήμα πιο κοντά

Τελευταία σημερινή στάση, προκύπτει από τη Liga Nos και την αναμέτρηση μεταξύ των Ρίο Άβε και Σπόρτινγκ Λισαβώνας.

Πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος μετά το μακρινό 2002 βρίσκονται τα «λιοντάρια» σε μια χρονιά που εξελίσσεται σε όνειρο, καθώς η ομάδα παραμένει αήττητη! Με δύο νίκες, επί των Μπράγκα (τεράστια εμφάνιση, με δέκα παίκτες για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα) και Νασιονάλ, άφησε πίσω της την «κοιλιά» στο πρώτο μισό του Απριλίου, και με το +6 από τη δεύτερη Πόρτο, μόνο αν αυτοκτονήσει θα χάσει την κούπα.

Απ’ τη μεριά τους οι γηπεδούχοι παλεύουν για τη ζωή τους, καθώς βρίσκονται μόλις δύο βαθμούς πάνω από τη 16η θέση που οδηγεί στο μπαράζ παραμονής. Η πρόσληψη του, γνωστού μας από το πέρασμα στην ΑΕΚ, Μιγκέλ Καρντόσο (μεγάλος… αρχιτέκτονας), δεν έχει αποφέρει (ως αναμενόταν) καρπούς και το club βρίσκεται κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού. Το πρόγραμμά της είναι δύσκολο στις τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν και με τα μέχρι τώρα πεπραγμένα (οκτώ ματς χωρίς νίκη), φαίνεται πως θα κινδυνεύσει.

Περνώντας στα προγνωστικά, στο χέρι της πρωτοπόρου το ματς, στο 1.75 το «ξερό» διπλό, ανεβαίνει στο 1.90 σε συνδυασμό με το under 4,5.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τα καλύτερα προγνωστικά
Δυάδα απόδοσης 3.90
21:30
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ
Goal/goal
2.05
22:00
Τσέλσι – Ρεάλ Μαδρίτης
Goal/goal
1.9
Mονό
22:00
Τσέλσι – Ρεάλ Μαδρίτης
Χ
3.30
Fun bet
22:00
Τσέλσι – Ρεάλ Μαδρίτης
Να κριθεί στην παράταση
10.00
Μονό
23:15
Ρίο Άβε – Σπόρτινγκ Λισαβώνας
2 & under 4,5
1.90
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις