Στοίχημα σνούκερ: Συντηρητικά με Σέλμπι

Στοίχημα σνούκερ: Συντηρητικά με Σέλμπι

Ο υψηλός βαθμός δυσκολίας στο στοίχημα σνούκερ φάνηκε όλες αυτές τις μέρες. Οπότε θα μπούμε συντηρητικά στα πονταρίσματα για τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ανάμεσα στον Μαρκ Σέλμπι και τον Σον Μέρφι.

Όχι ότι θα μας σώσει το γεγονός ότι λόγω των τεσσάρων σκελών του αγώνα, θα έχουμε τη δυνατότητα αναθεώρησης των δεδομένων. Γενικά η φετινή διοργάνωση δεν μας πήγε εξίσου καλά όσο περσινή, οπότε δεν θα ξανοιχτούμε τώρα που τελειώνει.

Χωρίς πολλά-πολλά, μια και η ώρα (και η ημέρα) είναι περίεργη, πάμε στο ζουμί. Άλλωστε, ακόμα και επιφανειακά να ασχολείστε με το σπορ, δεν γίνεται να μη γνωρίζετε τα βασικά για τους δύο φιναλίστ.

Ο Μαρκ Σέλμπι (Νο 4 στην παγκόσμια κατάταξη), είναι ο ιδανικός all around παίκτης, που δεν διστάζει να αφιερώσει χρόνο σε τακτικές μάχες μέχρι να βρει την ευκαιρία που θα χτυπήσει. Αν κάνεις το λάθος να του αφήσεις τραπέζι, όμως, χάθηκες. Κάπως έτσι έχει κατακτήσει τρεις παγκόσμιους τίτλους και άλλα 16 βαθμολογούμενα τουρνουά.

Ο Σον Μέρφι (Νο 7) από την άλλη, έχει καλύτερη τεχνική (cue action) και το παιχνίδι του είναι σαφέστατα πιο θεαματικό, αφού του αρέσει να επιτίθεται. Ωστόσο, υστερεί στο τακτικό κομμάτι, χωρίς φυσικά να είναι κακός. Δεν θα είχε φτάσει αλλιώς τους 9 ranking τίτλους (ανάμεσά τους κι ένας παγκόσμιος).

Το γεγονός ότι οι δύο παίκτες είναι «σειρούλες» και φίλοι, καθώς και ότι τους τελευταίους μήνες συνεργάζονται με τον ίδιο προπονητή (τον Κρις Χένρι, ο οποίος έπιασε πραγματικά… τζακ ποτ), καθιστά ακόμα πιο δύσκολη την εκτίμηση για το ποιος θα είναι ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής.

Πάμε, λοιπόν, να πιαστούμε απ’ τις λεπτομέρειες.

Ο Μέρφι κέρδισε τις εντυπώσεις στους δύο τελευταίους γύρους. Ειδικά χθες έπαιξε απίστευτα θεαματικό και αποτελεσματικό σνούκερ για να γυρίσει τον ημιτελικό με τον Κάιρεν Γουίλσον (17-12 από 4-10!).

Αλλά και η νίκη επί του Τζαντ Τραμπ στον προημιτελικό (13-11), δεν ήταν καθόλου απλή υπόθεση. Δεν έχει σημασία που ο Νο 1 στον κόσμο δεν παρουσιάστηκε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Ο Σέλμπι, από την άλλη, ζορίστηκε υπερβολικά στον ημιτελικό με τον Στιούαρτ Μπίνγκαμ (17-15). Όμως, αρκεί το γεγονός ότι βρήκε το κουράγιο να νικήσει έναν φορμαρισμένο αντίπαλο, για να μας πει πολλά για τη δυναμική του.

Και φυσικά δεν πρέπει να παραβλέπουμε και τις άνετες νίκες του στους προηγούμενους γύρους. Τότε που συνδύαζε τις νίκες, με εξαιρετικές εμφανίσεις (κυρίως στο 13-3 επί του Μαρκ Γουίλιαμς).

Ο Σέλμπι δίνεται ως ξεκάθαρο φαβορί (1.50 έναντι 2.62) επειδή είναι συνολικά ανώτερος παίκτης του Μέρφι. Η πνευματική του δύναμη είναι ασύγκριτη και αντιπαρέρχεται δύσκολες καταστάσεις, ενώ ο Μέρφι έχει πιο μονόπλευρο παιχνίδι. 

Φυσικά, αν ο Magician εξακολουθήσει να ευστοχεί στα πάντα από παντού, όπως χθες, έχει καλές πιθανότητες να κερδίσει τον τελικό. Θα του επιτρέψει, όμως, ο Jester να κάνει τα δικά του (γιατί ο Γουίλσον δεν φυλαγόταν και πολύ); Ή θα γελάσει εκείνος τελευταίος;

Λίγες ώρες μετά το τέλος των ημιτελικών, κλίνουμε προς το δεύτερο. Για κάποιον λόγο, η φάση μας θυμίζει το 2016: Τότε που ο Σέλμπι προερχόταν από έναν σκληρό ημιτελικό με τον Μάρκο Φου και αντίπαλός του ήταν ο πολύ πιο συμπαθής, Ντινγκ Τζουνχούι, τον οποίο κανείς δεν υπολόγιζε πριν αρχίσει το τουρνουά.

Ακολουθώντας αυτήν τη διαίσθηση, θα ξεκινήσουμε ποντάροντας σε νίκη Σέλμπι με μικρό χάντικαπ και ως fun bet το σκορ του προ πενταετίας τελικού (18-14). Ήδη βγήκε η μία σύμπτωση με το 17-15 των ημιτελικών τις χρονιές που κατακτά το τρόπαιο. Και κακώς δεν την ακολουθήσαμε χθες, προτιμώντας το 17-16.

Με την ίδια λογική, ποντάρουμε σε καλύτερο ξεκίνημα από τον Jester και προβάδισμά του στο πρώτο mini session (3-1 ή 4-0). Κουρασμένος ήταν και το 2016, όμως το απρόσμενο προβάδισμα με 6-0 στο ξεκίνημα, του χάρισε ουσιαστικά τον τίτλο.

Στον αντίποδα, ακόμα κι αν ο Μέρφι τα βρει μπαστούνια, θα καταφέρει να σκοράρει σε αρκετά frames. Έτσι, ποντάρουμε σ’ αυτόν για το υψηλότερο break του τελικού, αλλά για τουλάχιστον τρία century. Ήδη έχει το κορυφαίο της διοργάνωσης (144).

Όπως αναφέραμε ήδη, ο τελικός κρίνεται στα 18 frames (best of 35) και εκτείνεται σε τέσσερα σκέλη, τα οποία θα αρχίσουν στις 15:00 και τις 21:00 της Κυριακής (2/5) και της Δευτέρας (3/5).

Μονό
15:00
Μαρκ Σέλμπι - Σον Μέρφι
1 (-2,5)
1.83
Μονό
15:00
Μαρκ Σέλμπι - Σον Μέρφι
Μέρφι over 2,5 century breaks
1.66
Fun Bets
15:00
Μαρκ Σέλμπι - Σον Μέρφι
Σέλμπι νικητής frames 1-4
2.50
15:00
Μαρκ Σέλμπι - Σον Μέρφι
Μέρφι υψηλότερο break
2.20
15:00
Μαρκ Σέλμπι - Σον Μέρφι
18-14 ακριβές σκόρ
10.00
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις