Παγκόσμιο Σνούκερ: Μέρφι… ανέστη!

Παγκόσμιο Σνούκερ: Μέρφι... ανέστη!

Ο Σον Μέρφι… αναστήθηκε πρόωρα και προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Σνούκερ νικώντας με 17-12 τον Κάιρεν Γουίλσον!

Κι όμως γυρίζει… Η ιστορική φράση του Γαλιλαίου για τη Γη, βρήκε εφαρμογή και στο σνούκερ από τον Σον Μέρφι, ο οποίος έπιασε απόδοση που νικούσε… και τον Θεό τον ίδιο στα δύο τελευταία σκέλη του ημιτελικού.

Έτσι, από κει που έχανε με 10-4 προς το τέλος του δεύτερου σκέλους, άφησε… σύξυλο τον Κάιρεν Γουίλσον νικώντας τον με 17-12! Και δεν είναι μόνο ότι κέρδισε τα 13 από τα 15 τελευταία frames του αγώνα, αλλά πώς το έκανε.

Παίζοντας φουλ επίθεση, με ποσοστά ευστοχίας 99% στα τελευταία frames, δεν άφησε τον αντίπαλό του να πάρει ανάσα και πανηγύρισε δεόντως μία επιτυχία που ουδείς περίμενε πριν αρχίσει το τουρνουά!

Ο 38χρονος άσος θα παίξει για τέταρτη φορά σε τελικό ύστερα από τον θρίαμβο-έκπληξη του 2005 (18-16 τον Μάθιου Στίβενς) και τις δύο ήττες του 2009 (18-9 από τον Τζον Χίγκινς) και του 2015 (18-15 από τον Στιούαρτ Μπίνγκαμ).

Ο πανηγυρισμός με υψωμένη γροθιά, όπως στο φινάλε της νίκης επί του Τζαντ Τραμπ στον προημιτελικό, φανερώνουν τη δίψα του Μέρφι για τον μεγάλο τίτλο.

Τα κομβικά σημεία

Ανατρέχοντας προς τα πίσω, τα κομβικά σημεία που συνέβαλαν ώστε το μομέντουμ να αλλάξει υπέρ του Μέρφι ήταν τρία:

  • Τα ωραία breaks με τα οποία μείωσε σε 10-6 το βράδυ της Παρασκευής, παρότι ο Γουίλσον είχε πάρει πρώτος τραπέζι. Ενα miscue του Warrior σε μία κίτρινη με το rest στο 15ο frame, ξύπνησε τον Magician.
  • Η απίθανη τελευταία μαύρη που έβαλε στο 20ό frame, με εντυπωσιακή στεκιά από απόσταση, για να μειώσει σε 11-9 πριν από το πρωινό mid session.
  • Το εξίσου εντυπωσιακό «καθάρισμα» 76 πόντων στο τελευταίο frame του τρίτου σκέλους, χάρη στο οποίο ισοφάρισε σε 12-12, αν και μετά το διάλειμμα είχε μείνει πάλι στο -3 (12-9).

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Μέρφι πανηγύρισε υψώνοντας τη γροθιά του και στο 11-9 και στο 12-12, δείχνοντας πόσα πολλά σήμαινε για αυτόν αυτό το ματς.

https://twitter.com/WeAreWST/status/1388470572204576770

Ο Γουίλσον δεν έπαιξε άσχημα, σίγουρα όμως κλονίστηκε βλέποντας την αντεπίθεση του αντιπάλου του. Άρχισε να χάνει μπάλες τις οποίες έβαζε χθες και προχθές, ενώ στάθηκε και άτυχος στο 26ο frame. Πάνω που «έτρεχε» ένα καλό break, είδε την άσπρη να καταλήγει στην τρύπα. Ο… νόμος του Μέρφι είχε τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Το breakbuilding του Magician, πάντως, ήταν πράγματι… μαγικό στο τέταρτο σκέλος: 78, 91, 117, 77, 58, με κάθε μπάλα να καταλήγει στο κέντρο της τρύπας!

Στο τέλος, έκανε τη νίκη να μοιάζει εύκολη και κέρδισε δικαιωματικά την αποθέωση του κοινού, υψώνοντας (λιγότερo παθιασμένα σε σχέση με πιο πριν) τη γροθιά του στον αέρα!

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις