Πρωτάθλημα και Κύπελλο και Ευρωπαϊκό!

Προγνωστικά

Βραδιά πρώτων ημιτελικών για το Europa League η σημερινή, ωστόσο το πρόγραμμα βγάζει κι άλλα ενδιαφέροντα προγνωστικά. Πάμε να δούμε τι κρατάμε.

Προγνωστικά Κυπέλλου: Αναγκασμένη να ψάξει γκολ

Στην Τούμπα, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ συγκρούονται με φόντο τον τελικό και τον Ολυμπιακό που περιμένει εκεί μετά τη χθεσινή του πρόκριση επί των Ιωαννίνων. Το 1-0 του ΟΑΚΑ δίνει ισχυρό προβάδισμα στο «δικέφαλο του βορρά», μία νίκη που δεν την άξιζε. Ούτε φυσικά η ΑΕΚ, καθώς αμφότερες το φοβήθηκαν πολύ, δεν πήραν κανένα ρίσκο και κύριο μέλημά τους ήταν η αποφυγή της ήττας.

Αντίθετα, σήμερα, η Ένωση είναι αναγκασμένη να ψάξει το γκολ αν θέλει να διατηρήσει ελπίδες πρόκρισης. Η απουσία του Λιβάι Γκαρσία είναι σημαντικότατη, ωστόσο έχει τον τρόπο να θέσει ερωτήματα σε αυτή την άμυνα του ΠΑΟΚ. Φυσικά, η άμυνά της εξακολουθεί να είναι «ελβετικό τυρί», μπορεί να δεχθεί γκολ ανά πάσα στιγμή και με οποιοδήποτε τρόπο.

Εν κατακλείδι, το 2.07 του αμφιτέρματος είναι αρκετά υψηλότερα από εκεί που το περίμενα. Πέριξ του 1.80. Συνεπώς, το κρατάμε για τα προγνωστικά μας.

Ακόμη μια παράσταση

Στην Ισπανία, η Ατλέτικο συνεχίζει να μοιράζει δώρα, κι ενώ προ διμήνου μιλούσαμε για σίγουρη πρωταθλήτρια, τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Η Μπαρτσελόνα, με το εξαιρετικό ντεμαράζ νικών της, προβάλει ως πρώτο φαβορί για τον τίτλο.

Υποδέχεται τη Γρανάδα, σε εξ αναβολής αναμέτρηση, και αν κερδίσει, περνάει για πρώτη φορά φέτος στην κορυφή και στο +1 από τους Μαδριλένους. Οι φιλοξενούμενοι είδαν τη χρονιά τους ουσιαστικά να κλείνει, στον αποκλεισμό από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Europa League. Δεν έχουν κάτι άλλο να κυνηγήσουν, καθώς οι επτά βαθμοί που τη χωρίζουν απ’ τις ευρωπαϊκές θέσεις, δύσκολα καλύπτονται στις τελευταίες αγωνιστικές.

Φυσικά, δεν τίθεται θέμα νίκης, θα πρόκειται περί αυτοκτονίας αν δεν πάρουν το τρίποντο οι «μπλαουγκράνα». Αυτό που κράτησα για τα προγνωστικά, είναι το να πετύχει ένα τουλάχιστον τέρμα ο Λιονέλ Μέσι. Σε συνδυασμό με το να σκοράρουν τουλάχιστον τρεις φορές οι γηπεδούχοι, για να φτάσουμε σε απόδοση 1.86.

Ο Έμερι κόντρα στην πρώην του

Ημιτελικά Europa League, λοιπόν, και το ζευγάρι που θα με απασχολήσει είναι αυτό της Βιγιαρεάλ με την Άρσεναλ. Κόντρα στην πρώην του ο Ουνάι Έμερι, κάθισε για ενάμισι χρόνο στο τιμόνι των «κανονιέρηδων», έφυγε όμως αποτυχημένος. Είχε φτάσει μαζί της στον τελικό του 2019, αλλά τον έχασε από τη συμπολίτισσα Τσέλσι.

Άριστος γνώστης της συγκεκριμένης διοργάνωσης ο Ισπανός μάνατζερ, εκτός της παρουσίας του στον τελικό του ’19, έχει να επιδείξει τρεις σερί (!) κατακτήσεις με τη Σεβίλλη! Η φετινή του παρουσία είναι βόλτα στο… πάρκο, δέκα νίκες και μια ισοπαλία σε έντεκα παιχνίδια. Αν μη τι άλλο, ξέρει να διαχειρίζεται τα ματς Πέμπτη-Κυριακή, άψογα.

Η Βιγιαρεάλ, ως σύνολο, νομίζω πως ζει και αναπνέει για αυτά τα ματς, αν και δεν το διατυμπανίζει. Στη La Liga, θέλει να αποφύγει το εισιτήριο που οδηγεί στο νεοσύστατο και ταπεινό Conference League, ωστόσο Σοσιεδάδ και Μπέτις προσφέρουν ισχυρό ανταγωνισμό. Διαθέτει στο δυναμικό της, τον κατά πολλούς κορυφαίο Ισπανό στράικερ, τον Ζεράρδ Μορένο, ο οποίος είναι σε σούπερ φόρμα, και φυσικά πρώτος της σκόρερ με 26 τέρματα.

Απ’ την άλλη, η Άρσεναλ του Αρτέτα, στην Premier League… βολοδέρνει κάπου στη μέση της βαθμολογίας, δεν έχει απολύτως τίποτα να κυνηγήσει και ο μόνος της δρόμος για να παίξει και του χρόνου στην Ευρώπη, είναι η κατάκτηση του τροπαίου. Αμφίβολοι, έχοντας χάσει μερικές προπονήσεις δινόντουσαν οι Ομπαμεγιάνκ, Λακαζέτ, Ντ. Λουίζ και Τίρνεϊ. Ο Αρτέτα έσπευσε να δηλώσει πως άπαντες είναι ετοιμοπόλεμοι, ωστόσο μένει να φανεί ποιοι θα κριθούν απόλυτα έτοιμοι για να βρεθούν στην αρχική ενδεκάδα.

Η εμπειρία του Έμερι στη διοργάνωση, είναι τεράστια για να αγνοηθεί. Η εμπειρία της Άρσεναλ στην Ευρώπη είναι σημαντική, όμως το «πρέπει» που κρέμεται από πάνω τους, είναι πιο πιθανό να πέσει να τους πλακώσει παρά να λειτουργήσει ευεργετικά. Στο 2.50 ο άσος για τον παιχταρά Μορένο και την παρέα του.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τα καλύτερα προγνωστικά
Μονό
19:00
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ
Goal/goal
2.07
Combo
20:00
Μπαρτσελόνα – Γρανάδα
Μπαρτσελόνα οver 2,5 & Μέσι anytime scorer
1.86
Μονό
22:00
Βιγιαρεάλ – Άρσεναλ
1
2.50
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις