Η Εθνική Ιταλίας ετοιμάζεται δυναμικά για το Euro που έρχεται, όμως υπάρχει ένας προβληματισμός. Ο Μαντσίνι επιλέγει τακτικές που έχουν τετράδα στην άμυνα, ενώ πολλές ομάδες του πρωταθλήματος χρησιμοποιούν τρείς κεντρικούς αμυντικούς και φουλ-μπάκ στις πλευρές.

Συγκεκριμένα έντεκα από τις είκοσι ομάδες της πρώτης κατηγορίας αγωνίζονται με τριάδα στην άμυνα. Αν σκεφτεί κανείς πως ο Ιταλός τεχνικός καλεί επί το πλείστον παίκτες από το εγχώριο πρωτάθλημα, η διαφορά στην τακτική θα αποτελέσει σίγουρα πρόβλημα.

Οι ομάδες της Ιταλίας χρησιμοποιούν την τριάδα στην άμυνα για να μην δέχονται εύκολα αντεπιθέσεις, να έχουν πάντα γεμάτο το κέντρο και να δημιουργούν πολύ γρήγορα επιθέσεις. Ο Μαντσίνι όμως πολύ δύσκολα θα χρησιμοποιήσει μία τακτική που δεν υπάρχουν winger, μιας και στην Εθνική Ιταλίας υπάρχουν πολλοί και καλοί σε αυτήν την θέση.

Επιπλέον, ο Ιταλός προπονητής θα προτιμήσει να επιλέξει πλάγιους αμυντικούς όσους παίζουν σε ομάδες με κοινή τακτική με αυτήν της εθνικής. Ίσως είναι άδικο, όμως Ο Μαντσίνι δείχνει έτοιμος για κάτι μεγάλο και δεν θα αφήσει τίποτα στην τύχη.

Όπως ανέφερα και εδώ ο Μαντσίνι δίνει ευκαιρίες σε όποιον αξιόλογο παίκτη κάνει την διαφορά στο πρωτάθλημα Ιταλίας, όμως επέλεξε να μην καλέσει τους Ντιμάρκο και Φαραόνι, παρά τις εξαιρετικές τους εμφανίσεις με την φανέλας της Ελλάς Βερόνα. Ένας φουλ-μπακ και ένας αριστερός πλάγιος αμυντικός που έγινε αριστερό στόπερ σε σύστημα με τριάδα στην άμυνα, τα πηγαίνουν εξαιρετικά φέτος κι όμως δεν έχουν θέση στην Εθνική, στην οποία κλήθηκαν 38 παίκτες την τελευταία φορά.

Θέλεις να μη χάνεις ανάρτηση στον δρόμο για το ταμείο;

Κάνε like στη σελίδα του Koubanezos.gr στο Facebook

Εντάξου στο μεγάλο chat του Telegram

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Koubanezos.gr στο Youtube

Follow το Koubanezos.gr στο Twitter

Ακολούθησε το Koubanezos.gr στο Instagram

Εντάξου στο group του Koubanezos.gr στο Facebook