Μία δυάδα και ένα… χρυσό combo στο AFC

Champions League Ασίας

Ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα η φάση των ομίλων της Δυτικής Ζώνης για το θεσμό του Champions League Ασίας, με τη διεξαγωγή των δύο τελευταίων αγωνιστικών. Πλέον μπαίνουμε στην καθοριστικότερη φάση, αφού πλην της Περσέπολις, καμία ομάδα δεν έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή της στους νοκ άουτ αγώνες του ερχόμενου Σεπτεμβρίου. Πριν περάσουμε στις επιλογές μας και για σήμερα, ας κάνουμε μια σύνοψη όσων μας έκαναν εντύπωση στην 3η και 4η αγωνιστική της προηγούμενης εβδομάδας.

Καταρχάς είδαμε εξαιρετικό θέαμα. Για να πούμε την αμαρτία μας, σε αυτή τη Ζώνη λίγες ομάδες μας προϊδέαζαν για επιθετικό ποδόσφαιρο. Περιμέναμε πολλά κλειστά παιχνίδια, καθώς η ποιότητα πολλών ομάδων είναι κάτω του μετρίου. Αντ’ αυτού όμως είχαμε στα 20 ματς των δύο τελευταίων αγωνιστικών 64 γκολ, είδαμε ματς να κρίνονται στο τελευταίο λεπτό, είδαμε τα μεγάλα αστέρια της διοργάνωσης να βάζουν ήδη τη σφραγίδα τους στη φετινή διοργάνωση.

Είδαμε πανέμορφα γκολ, τόσο σε δημιουργία, όσο και σε εκτέλεση, είδαμε και παραδοσιακές δυνάμεις να πέφτουν θύματα εκπλήξεων, ενώ θαυμάσαμε τη δυναμική κάποιων άλλων ομάδων που εμφανίστηκαν ως αουτσάιντερ στη διοργάνωση. Όπως και να έχει, το φορμάτ της φετινής διοργάνωσης, έστω και αν ακόμα είναι στο αρχικό της στάδιο, προμηνύει μια συναρπαστική σεζόν μπροστά μας.

Champions League Ασίας: Η νίκη επιβάλλεται πριν τον «τελικό»

Στον όμιλο που διεξάγεται στο Άμπου Ντάμπι των Εμιράτων, η οικοδέσποινα Σαρίγια έχει μεγάλη ευκαιρία με νίκη απόψε να πλησιάσει το στόχο της απευθείας πρόκρισης. Με δύο νίκες και δύο ισοπαλίες μέχρι στιγμής κράτα στα χέρια της την τύχη της, ούσα πρώτη στον όμιλο με 8 βαθμούς. Δύο βαθμούς πίσω της βρίσκεται η έτερη διεκδικήτρια της πρωτιάς, Τράκτορ από το Ιράν, με την οποία η Σαρίγια θα αναμετρηθεί τη τελευταία αγωνιστική. Πριν φτάσει εκεί πρέπει να κάνει απόψε όμως το χρέος της κερδίζοντας την Ιρακινή Αλ Κουβά, η οποία έχει απογοητεύσει με την πορεία της, βρισκόμενη δικαίως στην τελευταία θέση του ομίλου με μόλις 2 βαθμούς, προϊόν δύο ισοπαλιών. Το ματς σε καμία περίπτωση δεν θα είναι εύκολο για τους γηπεδούχους, αλλά είμαστε σίγουροι, ότι με όπλο την υπομονή που χαρακτηρίζει το παιχνίδι τους θα βρουν το τρόπο να ξεκλειδώσουν την άμυνα των Ιρακινών, κάνοντας αποφασιστικό βήμα πρόκρισης.

Στο δεύτερο ματς του ομίλου η απογοητευτική φέτος παραδοσιακή δύναμη από το Ουζμπεκιστάν, Παταχτκόρ, έχει μια τελευταία ευκαιρία, να πάρει μια νίκη απέναντι στους Ιρανούς της Τράκτορ και να τους φτάσει στους 6 βαθμούς της βαθμολογίας. Σε καμία των περιπτώσεων δεν κατανοούμε το φαβοριτισμό των Ουζμπέκων, όταν μάλιστα σε κανένα από τα 4 προηγούμενα ματς που έδωσαν δεν κέρδισαν, αλλά ούτε θύμισαν έστω και λίγο την κραταιά δύναμη των τελευταίων ετών. Αντίθετα οι Ιρανοί και καλύτερα παίζουν στη διοργάνωση και κυρίως φαίνεται να έχουν αισθητά καλύτερη φυσική κατάσταση από τη γηρασμένη και καταπονημένη από τα συνεχή παιχνίδια ομάδα της Παταχτκόρ. Επιλογή μας να μην χάσουν οι Ιρανοί λοιπόν απόψε, για το Champions League Ασίας.

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα

Και πάμε στον όμιλο που εξαρχής φαινόταν και ο δυσκολότερος, αφού σε αυτόν συμμετέχουν δύο εκ των φαβορί συνολικά της Ζώνης αλλά και της διοργάνωσης. Η Αλ Νασρ, κερδίζοντας απόψε τους αδύναμους Ιορδανούς της Αλ Γουεχντάτ, φτάνει τους 11 βαθμούς και βρίσκεται με το ένα πόδι στην επόμενη φάση. Η Αλ Σαντ του Τσάβι και η έκπληξη του ομίλου Φουλάντ κοντράρονται απόψε, με μοναδικό σκοπό τους 3 βαθμούς της νίκης. Οι Καταριανοί με δύο νίκες παίρνουν αυτοί την πρώτη θέση, ενώ οι Ιρανοί με δύο νίκες στα εναπομείναντα ματς μπορούν να φτάσουν τους 11 βαθμούς, που δεν θα φτάσουν για την πρωτιά, αλλά θα είναι αρκετοί για να περάσουν ως μια από τις καλύτερες δεύτερες στη Δυτική Ζώνη του Champions League Ασίας.

Αναμένουμε πραγματική μάχη ανάμεσα στις δύο ομάδες. Σαφέστατα καλύτερη ποιοτικά η Αλ Νασρ, με παίκτες που έχουν φάει τις μεγάλες διοργανώσεις με το κουτάλι. Πιο δεμένο σύνολο οι Ιρανοί, αλλά καλούνται να σκοράρουν για να φτάσουν σε νίκη και αυτό είναι ίσως και το πιο αδύναμο σημείο τους. Με οδηγό το ματς της πρεμιέρας και το τελικό 1-1, θα ρισκάρουμε καταρχήν με το αμφίτερμα, αφού αμυντικά η Αλ Σαντ δεν πείθει. Παρόλα αυτά, έχοντας στο πάγκο της τον Τσάβι, που ως παίκτης πέτυχε αμέτρητες μεγάλες προκρίσεις μέσω παρόμοιων προκλήσεων, πιστεύουμε, ότι η Αλ Σαντ θα είναι αυτή που θα υπερισχύσει, εκτοξεύοντας έτσι την απόδοση του combo.

Δυάδα απόδοσης 2.60
18:00
Τράκτορ Σάζι – Παταχτκόρ Τασκένδης
1X
1.61
21:00
Σαρίγια – Αλ Κουβά
1 dnb
1.61
Μονό
21:00
Φουλάντ – Αλ Σαντ
2 & goal/goal
4.25
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις