Κούρσα για τέσσερις!

προγνωστικά

Ίσως το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών, παρακολουθούμε στη La Liga. Τέσσερις ομάδες ερίζουν για την κούπα, και λέω τέσσερις γιατί δεν μπορεί να μείνει εκτός κουβέντας η αποτελεσματική Σεβίλλη. Πάμε, να δούμε τι προγνωστικά βγαίνουν απ’ το σημερινό πρόγραμμα.

Προγνωστικά La Liga: Με το πόδι στο γκάζι

Βιγιαρεάλ και Μπαρτσελόνα, συνθέτουν ίσως το πιο ενδιαφέρον ζευγάρι της αγωνιστικής. Σε τοπ φόρμα οι «μπλαουγκράνα», την προηγούμενη εβδομάδα επέστρεψαν στους τίτλους με την κατάκτηση του κυπέλλου, ενώ την Πέμπτη σκόρπισαν τη Χετάφε στους… πέντε ανέμους. Φορτσάρει ο Μέσι και η παρέα του, και με ένα ματς λιγότερο βρίσκονται στο -5 από την κορυφή.

Από την άλλη η Βιγιαρεάλ, έχει μπροστά της το μεγάλο ραντεβού με την Άρσεναλ για τα ημιτελικά του Europa League. Θαρρώ πως το μυαλό όλων στο «κίτρινο υποβρύχιο» βρίσκεται ήδη εκεί. Επιπλέον, ο Ουνάι Έμερι αρέσκεται σε rotation πριν και μετά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Με αλλαγές ή όχι στους γηπεδούχους, η Μπάρτσα είναι το δίκαιο φαβορί. Στο 1.65 το διπλό, κυκλώνεται.

Βόλτα στο πάρκο

Η Σεβίλλη του -6 από την κορυφή, υποδέχεται τη φίλη και συντοπίτισσα Γρανάδα. Σοβαροί και άκρως κυνικοί οι γηπεδούχοι, με μόνη εξαίρεση το τρελό 4-3 επί της Θέλτα προ δεκαπενθημέρου, συνεχίζουν να ονειρεύονται. Γιατί περί τέτοιου πρόκειται. Όταν έχεις από πάνω στου τα θηρία, και ένα να βάλεις από κάτω, επιτυχία είναι. Θα συνεχίσει την καλή δουλειά, κι όπου βγει.

Η Γρανάδα, έζησε μια ονειρική χρονιά. Παρθενική παρουσία στην Ευρώπη, όπου έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Europa League. Σίγουρα θα ήθελε να ξαναζήσει του χρόνου παρόμοιες καταστάσεις αλλά έχει μείνει λίγο πίσω στη βαθμολογία. Στο -7 από Μπέτις και Βιγιαρεάλ, με ματς στο χέρι, αλλά δε φαίνεται να προλαβαίνει.

Εξαιρετικές οι σχέσεις των δύο ομάδων σε κάθε επίπεδο, στο παρελθόν έχουμε δει όμορφα πράγματα. Τώρα αυτή που το θέλει περισσότερο είναι η Σεβίλλη. Θα το πάρει. Στο 1.42 ο άσος, και μαζί με το διπλό της Μπαρτσελόνα, συνθέτει μια τίμια δυάδα.

Για τη χαρά του αθλήματος

Ακόμη μια στάση στο ισπανικό πρωτάθλημα, και στη συνάντηση της Θέλτα με την Οσασούνα. Αμφότερες στη ζώνη του πουθενά, ούτε να κυνηγήσουν κάτι παραπάνω μπορούν, αλλά ούτε και να κινδυνέψουν. Φύσει επιθετική ομάδα η Θέλτα, απελευθερωμένη δείχνει εσχάτως η Οσασούνα.

Πολύ πιθανό να έχει αρκετά γκολ, το over στο 2.05 δεν περνά απαρατήρητο και το κρατάω για τα προγνωστικά.

Βρίσκει γκολ

Στα λημέρια μας, φαίνεται να ξεκαθαρίζει το θέμα των ευρωπαϊκών εισιτηρίων. Μετά και την ισοπαλία της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό, η Ένωση παρέμεινε στο +5, και μόνο αν αυτοκτονήσει θα καταφέρει να χάσει την τετράδα. Άρης και ΠΑΟΚ βρίσκονται στο +7 από το «τριφύλλι», πρακτικά αδύνατο να τους φτάσει.

Το ματς που θα με απασχολήσει είναι αυτό του Φαλήρου. Είναι πρόσφατος ακόμα, ο διασυρμός της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, μια πληγή που δύσκολα θα κλείσει. Φυσικά, ούτε λόγος για «εκδίκηση», οι δύο ομάδες είναι πολύ μακριά, ποιοτικά.

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός βγάζει χαλάρωση. Και πως αλλιώς, όταν έχει κλειδώσει τον τίτλο από τόσο νωρίς. Ο Μαρτίνς προσπαθεί μάταια να δώσει κίνητρο στους παίκτες του, όμως με τον ημιτελικό κόντρα στον ΠΑΣ να έπεται σε τρεις ημέρες, θεωρώ, πως ακόμα κι αυτός έχει εκεί το μυαλό του.

Περνώντας στα προγνωστικά, το αμφίτερμα που προσφέρεται στο 1.87, παίζεται με δεδομένη τη χαλάρωση των «ερυθρόλευκων» αλλά και της επιθετικής ποιότητας των «κιτρινόμαυρων».

Το αήττητο κινδυνεύει

Πέρασμα και από την Premier League, και το παραδοσιακό ντέρμπι της Λιντς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η ομάδα του Σόλσκιερ έχει κλειδώσει την τετράδα, τη Σίτι δεν τη φτάνει, ουσιαστικά ούτε η δεύτερη θέση κινδυνεύει. Μόνη της έννοια είναι το Europa League, ο μοναδικός δρόμος που μπορεί να οδηγήσει σε κάποιο τρόπαιο. Ο Νορβηγός τεχνικός, παρά την ιδιαιτερότητα του παιχνιδιού, θεωρώ πως θα προστατεύσει παίκτες καθώς την Πέμπτη υποδέχεται τη Ρόμα. Ίσως το μόνο κίνητρο των «κόκκινων διαβόλων» είναι η διατήρηση του εκτός έδρας αήττητου.

Από την άλλη η Λιντς του Μπιέλσα, ο οποίος δεν επιτρέπει καμία χαλάρωση. Θέλει να τερματίσει στο πάνω μισό, και το δείχνει σε κάθε ματς. Έρχεται από δύο πολύ σκληρά παιχνίδια, την τεράστια νίκη επί της Σίτι, και την ισοπαλία κόντρα στη Λίβερπουλ. Θέλει ακόμα ένα σκαλπ, στη φετινή συλλογή της.

Αν αξίζει κάτι, αυτό είναι μόνο ο άσος της διψασμένης για διακρίσεις, Λιντς. Στο 4.00, μια χαρά για τα προγνωστικά μας.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τα καλύτερα προγνωστικά
Μονό
16:00
Λιντς – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
1
4.00
Δυάδα απόδοσης 2.34
17:15
Βιγιαρεάλ – Μπαρτσελόνα
2
1.65
19:30
Σεβίλλη – Γρανάδα
1
1.42
Δυάδα απόδοσης 3.92
19:30
Θέλτα – Οσασούνα
Over 2,5
2.05
19:30
Ολυμπιακός – ΑΕΚ
Goal/goal
1.87
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις