Κορεατικά μηχανάκια και ιρανικά αυτοκίνητα….

Κορεατικά μηχανάκια και ιρανικά αυτοκίνητα….

Αν έχεις τύχη διάβαινε και ριζικό περπάτει, λέει ο σοφός λαός μας και το μεσημέρι του Σαββάτου, λίγο πριν πάρω τα κουβαδάκια μου και τραβήξω σε παραλία κρυφή και απομονωμένη, έσωσα τις δύο από τις τρεις προτάσεις της στήλης, χάρη στα γκολ που επιτεύχθηκαν στις καθυστερήσεις των αγώνων. Η Κόφου στην Ιαπωνία δεν παράτησε το ματς στο 2-3 και με συνεχή πίεση στα τελευταία λεπτά, ισοφάρισε και πλήρωσε τη πρόταση του 2.40. Στη Κορέα η Νταέντζεον, δεχόμενη από το πουθενά δύο πανομοιότυπα γκολ από κόρνερ μένοντας πίσω στο σκορ, επίσης με 2-3, έσωσε και αυτή την παρτίδα, με το γκολ της ισοφάρισης να έρχεται κυριολεκτικά στα χασομέρια του ματς, επιβεβαιώνοντας και τη δεύτερη πρόταση της ημέρας σε απόδοση του 2.25.

Καλά, για το ματς της Εχίμε δεν χωρούν και πολλά σχόλια, με τον αγώνα, να είναι 0-3 στο ημίχρονο και να λήγει τελικά 4-3!

Για άλλη μια φορά η μελέτη και ανάλυση των παιχνιδιών βάδισε σε σωστό δρόμο και απέφερε θετικότατο πρόσημο. Μάλιστα στη διαδικτυακή μας παρέα στο Telegram δεν δίστασα να προτείνω και τα γκολ μετά το 80’ σε αποδόσεις τριπλασιασμού, προτάσεις που επιβεβαιώθηκαν πανηγυρικά. Πολλοί από εσάς πληρωθήκατε και έτσι ξεκινήσαμε άπαντες νικητές για τις απαραίτητες βουτιές χαλάρωσης.

Τι όμορφο που είναι το καλοκαίρι…Μπορεί να έχω ζήσει ήδη 42 από αυτά, αλλά κάθε φορά νιώθω σαν να είναι το πρώτο μου. Η αίσθηση της θάλασσας και του ζεστού ήλιου, η χαλαρή διάθεση του κόσμου και οι ατελείωτες βόλτες έξω από το σπίτι σε κάνουν, να παρακαλάς, να μην τελειώσει ποτέ. Φέτος βέβαια προσθέσαμε μπόλικη μελέτη για τις ανάγκες της στήλης, μειώνοντας τις ώρες χαλάρωσης, αλλά δεν βαριέσαι… Η πανδημία μας έβγαλε εκτός προγράμματος και έτσι θα αναγκαστούμε, ελπίζω για μία και μοναδική φορά, να συνδυάσουμε παραλία και στοίχημα.

Ντέρμπι στη Κ2

Πριν αρχίσετε λοιπόν, να προετοιμάζετε την εξόρμηση για τη κοντινότερη παραλία, πιείτε το πρωϊνό καφεδάκι σας παρακολουθώντας μια πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση για την 8η αγωνιστική της Κ2 ανάμεσα στη Τζετζού και την Γκιέονγκαμ. Το ματς ξεκινά στις 10:00 το πρωί και από εκεί έρχεται και η πρώτη χρονικά πρόταση της ημέρας.

Μετά και το χθεσινό στραβοπάτημα της Νταέτζεον, η Τζετζού έχει την ευκαιρία με νίκη, να πιάσει κορυφή. Η ομάδα με το ένα πρωτάθλημα και τα 3 κύπελλα Κορέας, θεωρείται ένας από τους διεκδικητές της ανόδου στα μεγάλα σαλόνια, έναν τίτλο, που τουλάχιστον στις αρχές δεν δικαιολογούσε στο ελάχιστο, με μόλις ένα βαθμό στις 3 πρώτες αγωνιστικές. Από εκεί και πέρα όμως η ομάδα άρχισε, να ξεδιπλώνει τις αρετές της και με ένα νικηφόρο σερί καρέ αγώνων έχει σήμερα μπροστά της την ευκαιρία, να βρεθεί μόνη πρώτη στη κορυφή. Απέναντι της η ομάδας της Γκιέονγκαμ, που βρίσκεται στη 5η θέση, 3 βαθμούς πίσω από τη Τζετζού.

Η φιλοξενούμενη ομάδα ,που μετρά μόλις 14 χρόνια ζωής, φέτος παρουσιάζεται αρκετά καλή, κυρίως στο επιθετικό κομμάτι, όπου και σκοράρει ακατάπαυστα εδώ και 6 αγωνιστικές, αλλά με χτυπητές αδυναμίες στην αμυντική της λειτουργία. Αυτό που την χαρακτηρίζει είναι, ότι παίζει χωρίς σκοπιμότητα και πολλές φορές με άγνοια κινδύνου.

Τεστ χαρακτήρα για τη Τζετζού σήμερα, αφού ο αντίπαλος είναι στα μέτρα της, αρκεί βέβαια, να παρουσιαστεί με το ίδιο αγωνιστικό πρόσωπο των τελευταίων της αναμετρήσεων. Πιστεύω όμως, ότι δεν θα είναι εύκολο το ματς. Ένα γκολ μπορεί να βρει η φιλοξενούμενη με τη δεδομένη επιθετική της φόρμα, οπότε θα καλύψω το προβάδισμα, που δίνω στη γηπεδούχο και μια πιθανή ισοπαλία με εκατέρωθεν γκολ. 

Και τώρα οι δυο τους

Παραμένω στη Νότια Κορέα, όπου δύο ώρες αργότερα, στις 12:00, δεσπόζει το ντέρμπι κορυφής στη Κ1, ανάμεσα στην Ουλσάν και την Τζέονμπουκ. Δεύτερος (20 β.) εναντίον πρώτου (21β.) σε μία συναρπαστική μονομαχία για το φετινό τίτλο του πρωταθλητή, αλλά και ώρα αποδείξεων.

Η Ουλσάν τα πηγαίνει περίφημα σε αυτές τις πρώτες οκτώ αγωνιστικές, ούσα αήττητη με έξι νίκες και δύο ισοπαλίες. Τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές μάλιστα δεν έχει δεχθεί ούτε γκολ. Tο κίνητρο αλλά και η φόρμα της δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Άλλωστε άπαντες στην ομάδα δεν ξεχνούν, πως χάθηκε το περσινό πρωτάθλημα και φέτος είναι αποφασισμένοι, να μην τη ξαναπατήσουν. Παρουσιάζεται σοβαρή σε κάθε αναμέτρηση, σκοράρει σταθερά, ενώ και η αμυντική της λειτουργία είναι εξαιρετική, έχοντας δεχθεί μόλις τέσσερα γκολ. Το σημερινό ντέρμπι δεν θα μπορούσε, να έρθει σε καλύτερο χρονικό σημείο, αφού η ομάδα και καλό ποδόσφαιρο παίζει, αλλά και θα παραταχθεί πλήρης χωρίς τραυματισμούς.

Η περσινή πρωταθλήτρια Τζέονμπουκ παραμένει πρώτη, αλλά ακόμα δεν πείθει με τις εμφανίσεις της. Φυσικά τα αποτελέσματα είναι αυτά που μετράνε, αλλά η ομάδα πορεύεται κάθε αγωνιστική παίζοντας με τη φωτιά. Εκτός έδρας παραδόξως σκοράρει πιο εύκολα, έχοντας ένα μ.ο 2 γκολ ανά ματς. Διαθέτει μαζί με τη σημερινή της αντίπαλο τη καλύτερη άμυνα της Κ1 με μόλις 4 γκολ παθητικό.

Στις 27 μεταξύ τους αναμετρήσεις στο γήπεδο της Ουλσάν οι αριθμοί δείχνουν μια ισορροπία με 8 νίκες των γηπεδούχων, 9 των φιλοξενούμενων και 10 ισοπαλίες.

Το ματς φαντάζει αμφίρροπο ανάμεσα στους 2 διεκδικητές του τίτλου. Επιτρέψτε μου όμως, να δίνω σήμερα μεγάλο προβάδισμα στους γηπεδούχους της Ουλσάν. Θεωρώ ,ότι το κίνητρο τους είναι ισχυρό, αφού αναζητούν την εκδίκηση για το περσινό χαμένο τίτλο, ενώ τη παρούσα χρονική στιγμή παράγουν και καλύτερο ποδόσφαιρο από τους αντιπάλους τους. Η επιθετική γραμμή των φιλοξενούμενων είναι όμως επίσης πολύ δυνατή και το αμφίτερμα φαντάζει αρκετά πιθανό. Με αυτό θα πορευτούμε σήμερα συνδυάζοντας το με τη διπλή ευκαιρία των γηπεδούχων. 

Επανεκκίνηση και στο Ιράν

Αφήνουμε και τη Νότια Κορέα για να περάσουμε σε άλλο ένα πρωτάθλημα, που θα φιλοξενείται στη στήλη μας. Ύστερα από σχεδόν τέσσερις μήνες αγωνιστικής απραξίας στο πολύπαθο Ιράν, η επιστροφή στη κανονικότητα, μετά το ιδιαίτερα βαρύ τίμημα σε νεκρούς, που άφησε πίσω της η πανδημία, επιτρέπει και την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Για όσους δεν ασχολείστε ιδιαίτερα, να πω απλά, ότι η Λίγκα επιστρέφει με τη διεξαγωγή της 22ης αγωνιστικής. Φέτος η ομάδα της Περσέπολις έχει σχεδόν εξασφαλίσει το τίτλο, αφού έχει αέρα 10 βαθμών από τη δεύτερη Σεπαχάν.

Το απόγευμα στις 19:30 δοκιμάζεται στην έδρα της Παϊκάν, η οποία ιδρύθηκε το 1967 με χρηματοδότηση της ιρανικής κρατικής αυτοκινητοβιομηχανίας και πήρε το όνομα της από ένα θρυλικό μοντέλο της. Τα τελευταία χρόνια η πορεία της ομάδα της Παϊκάν είναι καθοδική, ενώ φέτος βρίσκεται ουραγός στο πρωτάθλημα, 4 βαθμούς μακριά από τη σωτηρία της. Ενώ διαθέτει καλή επιθετική γραμμή, η άμυνα της είναι παιδική χαρά, που την έχει καθηλώσει στο πάτο του βαθμολογικού πίνακα.

Το ματς διεξάγεται στη Τεχεράνη με τον υδράργυρο να φτάνει τους 32 βαθμούς την ώρα του αγώνα. Εδώ και με δεδομένη την απραξία και την ενδεχόμενη χαλαρότητα της πρωτοπόρου, βρίσκω τεράστια αξία στα γκολ. Οι φιλοξενούμενοι έχουν το πρώτο λόγο για τη νίκη και ένα γκολ το έχουν σε αυτή την άμυνα, ενδεχομένως και περισσότερα. Πιστεύω επίσης, ότι και οι γηπεδούχοι μπορούν να συνεισφέρουν στο σκοράρισμα, οπότε η διπλή ευκαιρία της Περσέπολις θα συνδυαστεί και με το να μπουν τουλάχιστον 3 γκολ.

Μονό

10:00 Τζετζού – Γκιέογκναμ: 1Χ & goal/goal (2.40)

Μονό

12:00 Ουλσάν – Τζέονμπουκ: 1X & goal/goal (2.50)

Μονό

19:30 Παϊκάν – Περσέπολις: Χ2 & οver 2,5 (3.00)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις