Δύο φορες διπλό, την ίδια σεζόν, επί του Παναθηναϊκού, μόνο ο Αρης!

Δύο φορες διπλό, την ίδια σεζόν, επί του Παναθηναϊκού, μόνο ο Αρης!

Το έκανε κι αυτό ο Αρης. Νίκησε ξανά τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας και μάλιστα σε διαφορετικό γήπεδο και κατέγραψε μία ιστορική επίδοση: έγινε η πρώτη ομάδα που πανηγύρισε δύο «διπλά» επί του «τριφυλλιού» την ίδια σεζόν!

Ούτε ο Ολυμπιακός ούτε η ΑΕΚ ούτε ο ΠΑΟΚ έχουν γευτεί αυτό που κατάφερε φέτος η εκπληκτική ομάδα του Ακη Μάντζιου, η οποία είχε φύγει νικήτρια και από το ΟΑΚΑ, στο ματς του α’ γύρου της κανονικής διάρκειας στις 4 Οκτωβρίου 2020 (1-0 με γκολ του Ντάνιελ Μαντσίνι).

Δεν υπολογίσαμε, μάλιστα, μονάχα τις λίγες χρονιές που διεξάγονται πλέι οφ, αλλά και το Κύπελλο. Οποια ομάδα νίκησε εκτός έδρας τους «πράσινους» στον δεύτερο τη τάξει θεσμό, δεν τα κατάφερε στο ματς πρωταθλήματος της ίδιας χρονιάς (όπως, για παράδειγμα, ο ΠΑΣ Γιάννινα φέτος).

Αναφερόμαστε, φυσικά, στα χρόνια από την καθιέρωση της Α’ Εθνικής και μετά (1959-60). Ωστόσο, στις σεζόν της δεκαετίας του ‘50, για τις οποίες υπάρχουν πλήρη στοιχεία, δεν προκύπτει καμία ανάλογη περίπτωση (π.χ. το 1957-58 έχασε από τον Απόλλωνα στο Πρωτάθλημα Αθηνών, τον νίκησε όμως στο Πανελλήνιο). Κάτι που κάνει το επίτευγμα του Αρη ακόμα πιο ξεχωριστό.

Πάλι με ανατροπή

Ο Αρης έσπασε και την κακή παράδοση στο «Απόστολος Νικολαΐδης», όπου είχε να νικήσει τον Παναθηναϊκό από τις 13 Φεβρουαρίου 1983! Μάλιστα και τότε επικράτησε 2-1 ανατρέποντας το εις βάρος του 1-0 (5’ πέν. Τσινός / 43’ Μιχαλήτσος, 50’ Κούης), όπως και χθες με τα γκολ του Δημήτρη Μάνου και του Ματέο Γκαρσία! Οι νίκες στη Λεωφόρο είναι συνολικά τρεις, με πρώτη αυτήν στις 10 Ιουνίου 1962 (1-0 με γκολ του Ηλία Κεμαλίδη).

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις