Υπερασπίζονται το πλεονέκτημα

Προγνωστικά Euroleague

Καλημερίζω τους απανταχού Κουβανέζους! Η στήλη μας επανέρχεται με προγνωστικά Euroleague, πλέον για την τελική οκτάδα της διοργάνωσης.

Οι οκτώ μονομάχοι έχουν στόχο να φτάσουν στο Final 4 της Κολωνίας. Εφές, Αρμάνι, ΤΣΣΚΑ και Μπαρτσελόνα έχουν το πλεονέκτημα έδρας. Όλες θα έλεγα πως έχουν τον πρώτο λόγο όπως ανέλυσα και στα μακροχρόνια την προηγούμενη βδομάδα. Μοναδικό ερωτηματικό ήταν η Φενέρμπαχτσε. Πίστευα πως μπορεί να ανταγωνιστεί την ΤΣΣΚΑ, όμως στο μεταξύ, ο κορονοϊός της χτύπησε την πόρτα. Οκτώ κρούσματα και η κατάσταση μοιάζει δυσοίωνη για την ομάδα του Κοκόσκοφ.

Προγνωστικά Euroleague στην Πόλη

Πάμε όμως στα σημερινά, ξεκινώντας από τον αγώνα της Εφές με τη Ρεάλ. Οι Τούρκοι τερμάτισαν στη 3η θέση με έναν εκπληκτικό δεύτερο γύρο και αντιμετωπίζουν την 6η Ρεάλ, της οποίας η πορεία ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη.

Η ομάδα του Αταμάν είναι ίσως η πιο φορμαρισμένη στη διοργάνωση αυτή τη στιγμή. Με οργανωτή τον Μίσιτς και ανεβασμένο το Λάρκιν φαίνεται να έχει βάλει πλώρη για αυτό που πέρυσι άφησε στη μέση. Στον πρώτο γύρο έχασε από τη σημερινή της αντίπαλο με 73-65, όμως στη Μαδρίτη πήρε το αίμα της πίσω, κερδίζοντας με 108-83! Μοναδικός αμφίβολος ο Σιμόν.

Η Ρεάλ, όπως προ είπα, έχει καθοδική πορεία μέσα στη χρονιά. Ορόσημο σε αυτή την αλλαγή ήταν η φυγή του Καμπάτσο. Εξίσου σημαντικοί οι τραυματισμοί μέσα στη χρονιά όπως η απώλεια του Ράντολφ. Κινδύνεψε να χάσει ακόμα και την είσοδο στην οκτάδα, αλλά οι συγκυρίες και η βαριά της φανέλα ήταν καθοριστικά. Σε όλα αυτά, έχασε και τον Ντεκ που πήγε στην άλλη μεριά του Ατλαντικού.

Εκτίμηση: Η Εφές μπορεί και πρέπει να υπερασπιστεί την έδρα της. Με δύο νίκες στην Πόλη αυτή τη βδομάδα, πάει για ένα μπρέικ στη Μαδρίτη και μετά τυπώνει εισιτήρια για Κολωνία. Βλέπω τη σειρά να καταλήγει σε 3-0 ή 3-1. Δε θα πάω σε συνολικούς πόντους, γιατί το παιχνίδι μπορεί να μείνει στους 140 ή να φτάσει στους 180!

Την έχει για πελάτισσα

Στο δεύτερο παιχνίδι της βραδιάς, η Αρμάνι φιλοξενεί τη Μπάγερν. Οι Ιταλοί κέρδισαν δύο φορές τους Γερμανούς φέτος. Στο Μόναχο χρειάστηκαν παράταση, όμως στο Μιλάνο επικράτησαν με 24 πόντους διαφορά.

Η ομάδα του Μεσίνα βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Ειδικά επιθετικά φαίνεται πως βρίσκει λύσεις, με κυριότερη τον φορμαρισμένο Σιλντς. Ο Ντιλέινι επέστρεψε και μοναδικός αμφίβολος είναι ο Ρολ.

Η Μπάγερν είναι σίγουρα η ομάδα που πήγε καλύτερα απ’ ότι περιμέναμε όλοι στη regular season. Το ερώτημα είναι αν μπορεί να πάει και παρακάτω. Στηρίχτηκε κυρίως στην έδρα της, ενώ μακριά από αυτήν είχε 8 νίκες. Αμφίβολοι είναι οι Ντέντοβιτς και Γκιστ.

Εκτίμηση: Η Αρμάνι έχει το βάθος στο ρόστερ, έναν έμπειρο προπονητή και το πλεονέκτημα έδρας που την κάνουν φαβορί σ’ αυτή τη σειρά. Θα πάω στο άσσο, σε ένα παιχνίδι που περιμένω να πάει κλειστά στο σκορ, κυρίως από τους φιλοξενούμενους.

  • Αναρτήσεις αλλά, πλέον, και pre game picks, και live στοίχημα, και στο Twitter μας! 
Δυάδα απόδοσης 2.16
20:00
Εφές – Ρεάλ Μαδρίτης
1 (-2,5)
1.47
21:45
Αρμάνι Μιλάνο – Μπάγερν Μονάχου
1 (-1,5)
1.47
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις