Clasico ελλείψεων και παρασκηνίου στο Κάιρο

Clasico ελλείψεων και παρασκηνίου στο Κάιρο

Με μεγαλύτερη μίζα παίχθηκε, ως ανέφερα, το ασιατικό στη Μόσχα και πέρασε… αεράτα (4-1, ήταν 2-0 στο 6ο λεπτό, πλήρωσε και η Τσέλσι (είπαμε, δεν νοούνταν τέτοιος φαβοριτισμός για τη Σίτι), πλήρωσε και το αιγυπτιακό (2-2), πλήρωσε και… από προχθές ο Ο’Σάλιβαν (σ.σ. τα του σνούκερ στο Παγκόσμιο έτσι θα πηγαίνουν, εξ ου και αναφέρονται από νωρίς – και μια μέρα πριν).

https://twitter.com/nbozionelosgr/status/1383532625487269889

Ζάμαλεκ – Αλ Αχλι. Το clasico του Καΐρου και της χώρας, χωρίς κόσμο και φέτος. Οι δυο τους πήραν και τους 16 τελευταίους τίτλους, πέντε σερί έχει η Αλ Αχλι, το ’15 ο τελευταίος της Ζάμαλεκ, πέρυσι έγραψαν ιστορία συνθέτοντας το ζευγάρι του τελικού του CAF Champions League και το πήρε η Αλ Αχλι με 2-1, ως γενικά έχει το πάνω χέρι επί της αντιπάλου της τα τελευταία χρόνια: 6-3-3 στην τελευταία ντουζίνα επίσημων, μόλις ένας άσος τα τελευταία 20 χρόνια στην έδρα της Ζάμαλεκ κι αυτός… πέρυσι.

Και ναι μεν στη βαθμολογία η Ζάμαλεκ είναι πρώτη αλλά έχει δώσει 14 ματς έναντι μονάχα 11 της Αλ Αχλι, ελέω των διεθνών υποχρεώσεών τους έμειναν πίσω (άλλες ομάδες έχουν δώσει ήδη από 18 ματς).

Και η Αλ Αχλι κατεβαίνει χωρίς έξι παίκτες: πλήγμα η απουσία του βασικού κίπερ Ελ Σεναουί από την πρωτοπόρο, τραυματίστηκαν και νοκ άουτ ο Νιγηριανός μέσος Αγιάβι, ο μπακ Ιμπραχίμ, οι στόπερ Μααλούλ, Χανί και ο χαφ Φάχτι ενώ ο μπακ Ασχράφ και ο μέσος Σολίμαν δίνονται αμφίβολοι. Ο γνωστός μας, ως άλλοτε παίκτης του Ιωνικού, Μοσιμάνε Πίτσο ζήτησε από τους παίκτες να τηρήσουν φυσικά το ραμαζάνι, να μην απωλέσουν την αυτοσυγκέντρωσή τους και, μελετηρός γαρ, θύμισε στους παίκτες ότι κάποτε, δεκαετία ’80 ήταν, η Αλ Αχλι έπαιξε με τα δεύτερα σε ντέρμπι επειδή όλη η πρώτη ομάδα ήταν τιμωρημένη και… νίκησε.

Άλλες 12 φορές αντάμωσαν εν μέσω του ιερού μήνα των μουσουλμάνων και η Αχ Αχλι έκανε έξι νίκες έναντι τριών

Η Ζάμαλεκ ζήτησε ξένο διαιτητή, ως είθισται στα ντέρμπι της αιγυπτιακής Premier League, πλην όμως η FIFA τους αγνόησε και ορίστηκε ο ντόπιος Μαχμούντ ελ Μπάνα που θεωρείται από τους καλούς στη χώρα – η Αλ Αχλι ελέγχει πάντως, και το προσκήνιο και το παρασκήνιο.

Χωρίς κόσμο φυσικά το ντέρμπι του Καΐρου, ωστόσο ελέω των γεγονότων τα τελευταία χρόνια στη χώρα, σπάνια διεξήχθησαν ντέρμπι παρουσία φιλάθλων στις τελευταίες σεζόν.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά τι παίζουμε; Ελέω των ελλείψεων της Αλ Αχλι, ακυρώνεται ο φαβοριτσμός της, η Ζάμαλεκ έχει όμως ηττοπάθεια απέναντί της. Ασος μεν, με την κάλυψη του draw no bet, δε, σε ματς με (κατ’ εμέ) 60-65% ισοπαλία. Ο άσος στο 3.05 (και ήδη υποχωρεί), το draw no bet στο 2.02.


Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα υπόλοιπα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο FootballBet.gr

Μονό
22:30
Ζάμαλεκ – Αλ Αχλι
1 dnb
2.02
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις