Γλασκώβη, Νάπολη ή Βεστφαλία…

Προγνωστικά Κυριακής:

Καλημερίζω τους αναγνώστες του koubanezos.gr! Όμορφη Κυριακή σε όλους εύχομαι! Ελπίζω να είναι καλύτερη στοιχηματικά από την Παρασκευή, καθώς η Σεντ Μίρεν με γκολ στο 90’ μας χάλασε τόσο τη βασική επιλογή (Χ2) όσο και η πρόκριση της Ινβερνές. Προγνωστικά Κυριακής, λοιπόν, με μια μίξη από Σκωτία, Ιταλία και Γερμανία για να βγούμε… bet a tet με το ταμείο!

Ακούω στο ραδιόφωνο την «Ταξιδιάρα Ψυχή» από τις Τρύπες του Γιάννη Αγγελάκα. Δανείζομαι τον στίχο «Λονδίνο, Άμστερνταμ ή Βερολίνο» μετουσιώνοντάς τον σε… Γλασκώβη, Νάπολι ή Βεστφαλία, μιας κι εκεί είναι οι έδρες των ομάδων που θα μας απασχολήσουν. Καφέ στο χέρι και πάμε να δούμε αναλυτικά…

Προγνωστικά Κυριακής: Ντέρμπι «Old Firm» στο Κύπελλο Σκωτίας

Ξεκίνημα με Κύπελλο Σκωτίας θα κάνουμε στα προγνωστικά Κυριακής, με το ντέρμπι του «Old Firm» ανάμεσα σε Ρέιντζερς και Σέλτικ, σε έναν… πρόωρο τελικό στη φάση των «16» του θεσμού.

Από τη μια έχουμε μια ομάδα που είναι ήδη πρωταθλήτρια και έχει μόλις δυο ήττες μέσα στη σεζόν (μια από τη Σεντ Μίρεν στο Λιγκ Καπ και μια από τη Σλάβια Πράγας στο Europa League). Από την άλλη πλευρά, έχουμε την αιώνια αντίπαλό της, η οποία φέτος μετά από 9 διαδοχικά πρωταθλήματα θα δει τον τίτλο να πηγαίνει στο αντίπαλο στρατόπεδο. Χωρίς να έχει καμία άλλη επιτυχία μέσα στη σεζόν, το Κύπελλο αποτελεί το μοναδικό της στόχο.

Αξίζει να επισημανθεί ότι ο αγώνας είναι μονός και σε περίπτωση ισοπαλίας στο 90λεπτο, θα ακολουθήσει παράταση και εν συνεχεία (αν παραμείνει ισόπαλο το ματς και μετά το 30λεπτο της παράτασης) η διαδικασία των πέναλτι. Έστω και χωρίς την παρουσία φιλάθλων στις κερκίδες, η έδρα μπορεί να παίξει το ρόλο της. Την τελευταία πενταετία, μετά την επιστροφή της Ρέιντζερς στα μεγάλα σαλόνια, οι δυο ομάδες έχουν συναντηθεί πέντε φορές σε νοκ άουτ ματς (Κύπελλο, Λιγκ Καπ), με τους Κέλτες να έχουν το πάνω χέρι.

  • 08/12/2019 Ρέιντζερς – Σέλτικ 0-1
  • 15/04/2018 Σέλτικ – Ρέιντζερς 4-0
  • 23/04/2017 Σέλτικ – Ρέιντζερς 2-0
  • 23/10/2016 Ρέιντζερς – Σέλτικ 0-1
  • 17/04/2016 Ρέιντζερς – Σέλτικ 2-2 (πρόκριση Ρέιντζερς στα πέναλτι)

Εκτίμηση: Μπορεί οι «Καθολικοί» να έχουν πάρει τον αέρα των αντιπάλων τους στα νοκ-άουτ ματς με τέσσερις προκρίσεις έναντι μιας στις τελευταίες πέντε μεταξύ τους συναντήσεις, ωστόσο σήμερα τα πράγματα ενδεχομένως να κυλήσουν διαφορετικά. Στα μάτια μου ο υπερδιπλασιασμός που προσφέρει ο άσος έχει μεγάλη αξία. Η διαφορά των 20 βαθμών που έχουν οι δυο ομάδες στο πρωτάθλημα αντικατοπτρίζει την αγωνιστική διαφορά που έχουν τη φετινή σεζόν. Στηρίζω το φαβορί να πάρει την πρόκριση στο 90λεπτο και να βάλει πλώρη για το νταμπλ!

Η Νάπολι μπορεί να βάλει… φρένο στην Ίντερ

Συνεχίζουμε με προγνωστικά Κυριακής. Αφήνουμε τη Σκωτία και πάμε στη νότια Ιταλία, συγκεκριμένα στη Νάπολι, όπου η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται την πρωτοπόρο της Serie A, Ίντερ, στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής. Οι «νερατζούρι» μετράνε 11 διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα και βρίσκονται στο +11 από τη 2η Μίλαν, 8 στροφές πριν το φινάλε της σεζόν. Δηλαδή, υπολείπεται 13 βαθμών για εκθρονίσει τη Γιουβέντους και να φτάσει στη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 11 χρόνια!

Η Νάπολι, όμως, μόνο εύκολος αντίπαλος δε θα είναι για τους παίκτες του Αντόνιο Κόντε. Οι «παρτενοπέι», αν και δεν παρουσιάζουν την εικόνα των «νερατζούρι», μετά από ένα άσχημο ξεκίνημα έχουν βρει το δρόμο τους και χτίζουν ένα δικό τους σερί με στόχο την 4αδα και την έξοδο στο Champions League. Η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο στους τελευταίους 8 αγώνες πρωταθλήματος μετρούν 6 νίκες, μια ισοπαλία και μόλις μια ήττα, από τη Γιουβέντους στο Τορίνο. Μάλιστα, στην έδρα τους μετρούν 6 διαδοχικές νίκες!

Εκτίμηση: Αν κάποιος μπορεί να βάλει… φρένο στην ξέφρενη πορεία της Ίντερ, αυτή δεν είναι άλλη από τη Νάπολι. Αφενός η εξαιρετική φόρμα, κυρίως εντός έδρας, αφετέρου το κίνητρο για αναρρίχηση στη βαθμολογία και είσοδο στην τετράδα (νωρίτερα μέσα στη μέρα κοντράρονται Αταλάντα-Γιουβέντους που βρίσκονται λίγους βαθμούς παραπάνω), δίνουν πιθανότητες στη Νάπολι. Ο άσος σε εξαιρετική τιμή, τον «αγκαλιάζουμε».

Δείχνει… πολλά γκολ η προϊστορία

Συγκεφαλαιώνοντας το… ταξίδι μας στα προγνωστικά Κυριακής, κάνουμε την τελευταία στάση στη Βεστφαλία, όπου η Ντόρτμουντ υποδέχεται τη Βέρντερ Βρέμης στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Bundesliga.

Οι Βεστφαλοί άγγιξαν το «θαύμα» στο Champions League απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, ωστόσο επαληθεύτηκε η ποιοτική διαφορά μεταξύ των δυο ομάδων. Πλέον, στρέφουν το κεφάλι τους στο πρωτάθλημα όπου καλούνται να υπερκαλύψουν τη διαφορά 7 βαθμών που έχει δημιουργηθεί από την 4αδα. Στα πέντε τελευταία ματς πρωταθλήματος οι «κίτρινοι» μετρούν μόλις μια νίκη, την προηγούμενη αγωνιστική απέναντι στη Στουτγκάρδη.

Από την άλλη πλευρά, η Βέρντερ Βρέμης έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 30 βαθμούς, τέσσερις περισσότερους από την 16η θέση, η οποία οδηγεί σε μπαράζ για την παραμονή στην κατηγορία. Σε καμιά περίπτωση δε θα ήθελε η ομάδα της Βρέμης να έχει τις περσινές περιπέτειες και στις εναπομείναντες αγωνιστικές θα επιδιώξει να μαζέψει τους απαραίτητους βαθμούς προκειμένου να αποφύγει τους μπελάδες. Όπως και η σημερινή της αντίπαλος, έτσι κι αυτή, μετράει μόλις μια νίκη στα τελευταία ματς. Ένα διπλό στην έδρα της Αρμίνια Μπίλεφεντ πριν έναν μήνα (10/3) και έκτοτε τέσσερις διαδοχικές ήττες.

Κύριο χαρακτηριστικό στις τελευταίες μεταξύ τους αναμετρήσεις στην έδρα της Ντόρτμουντ είναι τα γκολ. Συγκεκριμένα, από το 2015 κι έπειτα σε 7 ματς έχουν σημειωθεί συνολικά 33 γκολ! Σε όλα τα ματς είχαμε σκορ κι από τις δυο πλευρές, σε δυο παιχνίδια τρία γκολ και στα υπόλοιπα πέντε ματς σημειώθηκαν περισσότερα από τέσσερα τέρματα!

  • 28/09/2019 Ντόρτμουντ – Βέρντερ 2-2
  • 05/02/2019 Ντόρτμουντ – Βέρντερ 3-3 (Για το Κύπελλο, πρόκριση στα πέναλτι η Βέρντερ)
  • 15/12/2018 Ντόρτμουντ – Βέρντερ 2-1
  • 09/12/2017 Ντόρτμουντ – Βέρντερ 1-2
  • 20/05/2017 Ντόρτμουντ – Βέρντερ 4-3
  • 02/04/2016 Ντόρτμουντ – Βέρντερ 3-2
  • 23/05/2015 Ντόρτμουντ – Βέρντερ 3-2

Εκτίμηση: Δεν μπορώ να παραβλέψω το γεγονός ότι στα τελευταία 7 παιχνίδια μεταξύ των δυο ομάδων στην έδρα της Ντόρτμουντ έχουν σημειωθεί 33 γκολ. Επιπλέον, τα 58 γκολ ενεργητικό και 41 παθητικό σε 28 ματς που μετράνε φέτος η γηπεδούχοι, δείχνουν… ανοιχτό το δρόμο για γκολ με το τσουβάλι. Για αυτό θα ποντάρουμε στο αμφίτερμα σε συνδυασμό με over 3,5.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τα καλύτερα προγνωστικά
Μονό
16:30
Ντόρτμουντ - Βέρντερ Βρέμης
Goal/goal & over 3,5
2.77
Μονό
17:00
Ρέιντζερς - Σέλτικ
1
2.45
Μονό
21:45
Νάπολι - Ίντερ
1
2.92
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις