Παγκόσμιο Σνούκερ: Βγήκαν οι 32

Παγκόσμιο Σνούκερ: Βγήκαν οι 32

Τα προκριματικά τελείωσαν, ζήτω το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σνούκερ! Το χθεσινό φινάλε δεν επιφύλαξε ιδιαίτερες εκπλήξεις η συγκινήσεις και η αγωνία μετατίθεται για την κλήρωση, σήμερα στη 1 το μεσημέρι.

Τα φαβορί των οκτώ χθεσινών αγώνων του 4ο γύρου δικαίωσαν τον χαρακτηρισμό. Άλλοι εύκολα, όπως ο Στιούαρτ Μπίνγκαμ, ο οποίος είχε υπό πλήρη έλεγχο το ματς με τον Λούκα Μπρεσέλ και επικράτησε 10-5, πετυχαίνοντας μάλιστα δύο breaks 140 πόντων στο πρώτο σκέλος! Κι όλα αυτά, ενώ είχε βρεθεί να χάνει 1-3 πριν το πρώτο διάλειμμα.

Δίχως αμφιβολία, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2015 θα είναι ο παίκτης που όλοι θα θέλουν να αποφύγουν στην αυριανή κλήρωση. Το ίδιο, όμως, ισχύει και για τον δύο φορές φιναλίστ, Άλι Κάρτερ, ο οποίος συνέτριψε με 10-4 τον Αλεξάντερ Ουρσενμπάχερ. Ξεκινώντας με ολικό «καθάρισμα» 139 πόντων και έχοντας στιβαρή παρουσία στη συνέχεια, ο 41χρονος άσος εξασφάλισε την επιστροφή στο Crucible.

Εκεί θα βρίσκεται και ο Ρίκι Γουόλντεν, ο οποίος επέβαλε από νωρίς το παιχνίδι του στον Ράιαν Ντέι κι έφτασε πιο εύκολα απ’ ό,τι θα περίμενε κανείς στη νίκη με 10-5. Πρόκειται μόλις για τη δεύτερη πρόκρισή του στην τελική φάση την τελευταία πενταετία. Την πιο άνετη νίκη της ημέρας σημείωσε ο Γκάρι Γουίλσον. Επιβλήθηκε 10-3 του Στίβεν Χόλγουορθ και επιστρέφει στο Crucible δύο χρόνια μετά την ονειρεμένη πορεία του μέχρι τους «4».

Ευρύ σκορ εξασφάλισε στο τέλος και ο Μάρτιν Γκουλντ (10-5), όμως στο πρώτο σκέλος τα είδε όλα από τον Μπάι Λανγκνίνγκ. Ο 18χρονος Κινέζος προηγήθηκε 5-2 και έχασε ευκαιρία να κατακτήσει και το 8ο frame. Η συνέχεια, όμως, ανήκει ολοκληρωτικά στον Γκουλντ, ο οποίος μείωσε 5-4 και το βράδυ δεν άφησε τον πιτσιρικά να πάρει ανάσα. Ο Μπάι υποβιβάστηκε από το επαγγελματικό Tour με αυτήν την ήττα.

Ντεμπούτο στο Crucible θα κάνουν δύο Άγγλοι παίκτες. Πρώτος, ο 37χρονος, Μαρκ Τζόις, ο οποίος έσβησε το όνειρο του Βραζιλιάνου, Ίγκορ Φιγκεϊρέντο, νικώντας τον με 10-7. Ο δεύτερος είναι ο Σαμ Κρέγκι. Στο πιο δραματικό ματς της ημέρας, νίκησε 10-9 τον Τζάο Ζιντόνγκ, με ψύχραιμο break 89 πόντων στο τελευταίο frame.

Το παζλ συμπλήρωσε ο Κρις Γουέικλιν, ο οποίος ολοκλήρωσε την απίθανη πορεία του νικώντας 10-7 τον Ζιάο Γκουοντόνγκ. Ο Κινέζος μπήκε καλύτερα και έκλεισε το πρώτο σκέλος προηγούμενος με 5-4, η συνέχεια όμως ανήκε ολοκληρωτικά στον Άγγλο, που επιστρέφει σε τελική φάση ύστερα από το ντεμπούτο του, το 2018.

Παγκόσμιο Σνούκερ: Βγήκαν οι 32

Κάθε ένας από τους 16 προκριθέντες (εδώ το ρεπορτάζ για τα χθεσινά παιχνίδια) θα κληρωθεί με έναν παίκτη από το top 16. Η «πυραμίδα» του τουρνουά, το οποίο αρχίζει το Σάββατο 17 Απριλίου (ο τελικός θα διεξαχθεί στις 2-3 Μαΐου) έχει ήδη διαμορφωθεί βάσει της παγκόσμιας κατάταξης και μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Το koubanezos.gr θα συνεχίσει να καλύπτει τα τεκταινόμενα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σνούκερ, προσφέροντας καθημερινά tips για το στοίχημα. Η αρχή θα γίνει την Παρασκευή 16 Απριλίου, με αναλυτικό αφιέρωμα για τις μακροχρόνιες επιλογές.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις