Στοίχημα σνούκερ: Judgement Day, μέρος 2ο

Στοίχημα σνούκερ: Judgement Day, μέρος 2ο

Τα οκτώ τελευταία εισιτήρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σνούκερ θα βρουν κάτοχο σήμερα. Και το koubanezos.gr είναι εδώ για να σας βοηθήσει να τους προβλέψετε.

Η χθεσινή ημέρα δεν κύλησε άσχημα – αν και καλή, δεν τη λες. Η αλήθεια είναι πως τα εξεζητημένα στοιχήματα, με χάντικαπ και αβαντάζ, περιέπλεξαν αρκετά τα πράγματα, οπότε το «4 στα 8» δεν είναι απογοητευτικό.

Μας στενοχωρεί, όμως, που δεν πλησιάσαμε καν κάποια από τις δύο σημαντικές εκπλήξεις που σημειώθηκαν. Αυτό θα επιδιώξουμε σήμερα. Χωρίς άλλη χρονοτριβή, πάμε στην παρουσίαση κάθε ζευγαριού:

Ίγκορ Φιγκεϊρέντο – Μαρκ Τζόις

Η τύχη που είχε ο εικονιζόμενος Ίγκορ Φιγκεϊρέντο στα δύο τελευταία frames της νίκης του επί του Τεπτσάγια Αν-Νου, δύο τινά μπορεί να προμηνύει. Είτε ότι ο Βραζιλιάνος έχει τέτοιο «άστρο», που θα κάνει το όνειρο πραγματικότητα. Είτε ότι θα του γυρίσει εντελώς την πλάτη σήμερα στον σημερινό αγώνα με τον Μαρκ Τζόις. Ο 37χρονος Άγγλος έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα λόγω πείρας, αν και είναι έξι χρόνια νεότερος και δεν έχει προκριθεί ούτε αυτός σε Παγκόσμιο. Θα πέθαινα για μία κλήρωση του Τζόις με τον Άλεν στο Crucible (γκουγκλάρετε και θα καταλάβετε), όμως η καρδιά με ωθεί να στηρίξω τον Ίγκορ. Κι ας ξέρω κατά βάθος ότι θα χάσει.

Στίβεν Χόλγουορθ – Γκάρι Γουίλσον

Για να συμπληρώνει το εισόδημά του, ο Στίβεν Χόλγουορθ κάνει και δεύτερη δουλειά ως μπάρμαν. Μάλιστα, αναγκάστηκε να… ζητήσει ρεπό για σήμερα, αφού δεν περίμενε ότι θα προκρινόταν στην Judgement Day! Δεν θα είναι μία υπέροχη ιστορία αν περάσει, παρόμοια με εκείνη του παίκτη που δούλευε ως… ταξιτζής παλιότερα και έφτασε το 2019 στα ημιτελικά του Παγκοσμίου; Πώς τον λέγανε… Α ναι, ο Γκάρι Γουίλσον! Ο οποίος τυχαίνει να είναι ο αντίπαλός του Χόλγουορθ σήμερα! Μακάρι να προκρίνονταν και οι δύο, να ‘χουμε να λέμε και να γράφουμε. Αφού δεν υπάρχει «Χ» και αφού το «2» δίνει λίγα, παίζουμε το οβεράκι και ευχόμαστε να νικήσει ο καλύτερος.

Τζάο Ζιντόνγκ – Σαμ Κρέγκι

Εδώ έχουμε τον αναμφίβολα πιο χαρισματικό παίκτη της νέας φουρνιάς απ’ την Κίνα, τον Τζάο Ζιντόνγκ, με αντίπαλο έναν σοβαρό, σχετικά νέο Άγγλο παίκτη. Ο Σαμ Κρέγκι μάς θυμίζει τη χθεσινή περίπτωση του Τζέιμι Τζόουνς ή, αν προτιμάτε, την περσινή του Έλιοτ Σλέσορ. Ξέρουμε πόσο καλός all-round παίκτης είναι και τα σημάδια των προηγούμενων αγώνων του (ιδίως το εκπληκτικό 6-0 επί του Χοσεΐν Βαφάι στον προηγούμενο γύρο) «μυρίζουν» έντονα Crucible. Ο Τζάο είχε κάνει ντεμπούτο εκεί το 2019 και φέτος δεν ακούστηκε πολύ. Μπορεί να περιμένει.

Άλι Κάρτερ – Αλεξάντερ Ουρσενμπάχερ

Πονηρό παιχνίδι επιφύλαξε το πρόγραμμα για τον Άλι Κάρτερ, απέναντι στον περσινό qualifier, Αλεξάντερ Ουρσενμπάχερ. Είναι από τους παίκτες που χαίρεσαι να βλέπεις ο Ελβετός, λόγω του γρήγορου και επιθετικού στιλ παιχνιδιού. Βγάζει όμως συχνά και μία αφέλεια, που είναι πιθανό να του στοιχίσει σε ένα best of 19 παιχνίδι. Ειδικά κόντρα σε έναν σκληροτράχηλο αντίπαλο όπως ο Κάρτερ, ο οποίος είναι φορμαρισμένος και αναμένεται να παίξει όσο συγκεντρωμένα χρειάζεται για να νικήσει.

Κρις Γουέικλιν – Ζιάο Γκουοντόνγκ

Αν είχε «άστρο» ο Φιγκεϊρέντο, τι να πει και ο Κρις Γουέικλιν. Από του Χάρου τα δόντια γλίτωσε στο πρώτο παιχνίδι του με τον Φαν Ζενγκγί, το οποίο αν το έχανε, θα κινδύνευε να μείνει εκτός Tour. Και τώρα απέχει ένα βήμα από το Crucible, όπου το 2018 είχε απειλήσει με ήττα τον Τζαντ Τραμπ. Ίσως να του χρωστάει κάτι η μοίρα. Ο Ζιάο Γκουοντόνγκ ήταν η επιλογή μας στο μακροχρόνιο και νίκησε εύκολα τον Ίαν Μπερνς στον πρώτο του αγώνα. Η απόδοσή της νίκης του, όμως, είναι υπερβολικά χαμηλή και η επιλογή ενός συντηρητικού over, είναι μάλλον προτιμότερη.

Λούκα Μπρεσέλ – Στιούαρτ Μπίνγκαμ

Το blockbuster ματς της ημέρας, όπως αρέσκεται να το παρουσιάζει το World Snooker Tour. Και όχι άδικα. Ο Στιούαρτ Μπίνγκαμ προσαρμόστηκε εύκολα στο περιβάλλον των προκριματικών και έκανε περίπατο κόντρα στον Τσεν Ζιφάν (6-1). Είναι το φαβορί και σήμερα, στο ματς με τον Λούκα Μπρεσέλ. Ο Βέλγος δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα με τον Μαρκ Κινγκ (6-3) και είναι κλασικά απρόβλεπτος. Στη μέρα του μπορεί να νικήσει τους πάντες – απλώς δεν θυμόμαστε πότε συνέβη για τελευταία φορά κάτι τέτοιο. Είχαμε επιλέξει Μπρεσέλ στο μακροχρόνιο, όμως σήμερα θα του πάμε κόντρα.

Μπάι Λανγκνίνγκ – Μάρτιν Γκουλντ

Ποιος δεν έχει τρομάξει με τον Μπάι Λανγκνίνγκ; Ο 18χρονος Κινέζος δεν είχε κατέβει σε κανένα επαγγελματικό τουρνουά από πέρυσι τον Μάρτιο στο Γιβραλτάρ, μέχρι που επανεμφανίστηκε απρόσμενα στο φετινό Παγκόσμιο. Κι εδώ και λίγες ημέρες… παίρνει κεφάλια. Ο Άλαν Τέιλορ, ο Άλαν ΜακΜάνους και ο Μπεν Γούλαστον είναι τα θύματα του απίθανου πιτσιρικά και δεν ξέρουμε πόσο άνετα θα αισθάνεται ο Μάρτιν Γκουλντ, που τον αντιμετωπίζει σήμερα. Ο πολύπειρος Άγγλος θα νικήσει λογικά, εμείς όμως θα ποντάρουμε στον Μπάι. Μην μας ακολουθήσετε, αν δεν πειστήκατε ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μία αλλόκοτη περίπτωση που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής.

Ράιαν Ντέι – Ρίκι Γουόλντεν

Ακόμα δεν πρέπει να έχει καταλάβει ο Ράιαν Ντέι με ποιον τρόπο έφτασε στην Judgement Day (κάνει και ρίμα). Είχε τόσο τρελή εξέλιξη ο αγώνας του με τον Λούι Χίθκοτ (ναι, ο ξανθός τυπάκος που έπαιξε πανέξυπνα την κίτρινη χρησιμοποιώντας τα jaws, αλλά την έβαλε ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ, διάολε), που μάλλον κάποια στιγμή είχε πιστέψει ότι αποκλείστηκε. Κι όμως, ο Ουαλός νικητής του Shoot-Out βρίσκεται ακόμα εδώ και μάλλον είναι το φαβορί κόντρα στον Ρίκι Γουόλντεν. Ο 38χρονος Άγγλος παρουσίασε φέτος σημάδια βελτίωσης στο παιχνίδι του (ο ίδιος λέει ότι πονάει λιγότερο στην ταλαιπωρημένη μέση του). Δεν απειλήθηκε από τον Πίτερ Λάινς στον προηγούμενο γύρο και ίσως είναι η μέρα του σήμερα. Η διαίσθησή μας, όμως, λέει άλλα.

Προτάσεις
13:00
Ίγκορ Φιγκεϊρέντο - Μαρκ Τζόις
1 (+1,5)
1.72
13:00
Στίβεν Χόλγουορθ - Γκάρι Γουίλσον
Over 16,5 frames
1.80
13:00
Τζάο Ζιντόνγκ - Σαμ Κρέγκι
2
2.30
13:00
Άλι Κάρτερ - Αλεξάντερ Ουρσενμπάχερ
1 (-2,5)
1.83
13:00
Κρις Γουέικλιν - Ζιάο Γκουοντόνγκ
Over 16,5 frames
1.83
13:00
Λούκα Μπρεσέλ - Στιούαρτ Μπίνγκαμ
2 (-2,5)
2.10
13:00
Μπάι Λανγκνίνγκ - Μάρτιν Γκουλντ
1
4.00
13:00
Ράιαν Ντέι - Ρίκι Γουόλντεν
1 (-1,5)
2.25
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις