Θρίαμβοι, εκπλήξεις και μία επική ανατροπή

Θρίαμβοι, εκπλήξεις και μία επική ανατροπή

Οκτώ παίκτες διαφόρων ηλικιών και εθνικοτήτων, προέκυψαν από τη χθεσινή πρώτη Ημέρα της Κρίσης των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Σνούκερ.

Η ημέρα κύλησε χωρίς έντονες συγκινήσεις, όμως δεν έλειψαν τα «πάνω» και τα «κάτω». Είχαμε βαρβάτες εκπλήξεις, θριάμβους παικτών που δεν θεωρούνταν ακλόνητα φαβορί, αλλά και μία επική ανατροπή.

Την πέτυχε ο Μαρκ Ντέιβις, ο οποίος νίκησε 10-8 τον Ουαλό, Τζέιμι Κλαρκ, παρότι με την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους έχανε με 7-2! Ο 48χρονος Άγγλος θα αγωνιστεί για 11η φορά στο Crucible, έχοντας περάσει τις 10 μέσω της διαδικασίας των προκριματικών. Σπουδαίο, πραγματικά, επίτευγμα.

Στα πρόσωπα της χθεσινής ημέρας συγκαταλέγεται και ο εικονιζόμενος Τζέιμι Τζόουνς. Ο Ουαλός νίκησε εύκολα με 10-5 τον Λι Χανγκ και επιστρέφει στο Crucible για πρώτη φορά μετά το 2018. Τότε που απέκλεισε στον 1ο γύρο τον Σον Μέρφι, λίγους μήνες πριν την… κατραπακιά, με την ποινή ετήσιου αποκλεισμού, που τον έθεσε εκτός Tour και λίγο έλειψε να του κόψει την καριέρα.

Δύο ήταν οι μεγάλες εκπλήξεις: Ο Λίαμ Χάιφιλντ επικράτησε 10-7 του Τζόου Γιεϊλόνγκ, παίζοντας επιθετικό σνούκερ από το πρώτο frame. Ο 23χρονος Κινέζος βρισκόταν διαρκώς υπό πίεση και πλήρωσε το κακό του ξεκίνημα στο βραδινό σκέλος: Τότε που το 4-5 μετατράπηκε σε 4-8.

https://twitter.com/WeAreWST/status/1382057003493785605

Ο Τζόου απάντησε με τρία διαδοχικά frames μειώνοντας σε 7-8, όμως ο 30χρονος Άγγλος ήταν πιο ψύχραιμος στα δύο επόμενα και πανηγύρισε δικαίως τη μεγάλη νίκη.

Δράστης της άλλης έκπληξης ήταν ο Τιάν Πενγκφέι, ο οποίος προηγήθηκε 8-1 του Γκρέαμ Ντοτ, πριν τελικά επικρατήσει με 10-7. Ο Σκωτσέζος αντέδρασε αργά και ήταν εξαιρετικά δύσκολο να καλύψει τόσο μεγάλη διαφορά. Ο 33χρονος Κινέζος, ήταν ασύλληπτα καλός στο πρώτο σκέλος, οπότε και πέτυχε τρία century breaks.

Εξίσου παραγωγικός στα «κατοστάρια» ήταν και ο Ματ Σελτ, ο οποίος συνέτριψε με 10-3 τον Σκοτ Ντόναλντσον, στην πιο ευρεία νίκη της ημέρας. Ένα frame περισσότερο άφησε ο Κερτ Μάφλιν, αν και χρονικά ο αγώνας του με τον Ρομπ Μίλκινς (10-4) τελείωσε νωρίτερα απ’ όλους.

Στα δύο κινέζικα ντέρμπι, επικράτησαν οι πιο έμπειροι: ο Λιανγκ Γουενμπό νίκησε 10-7 τον Λου Νινγκ, όντας καλύτερος στο δεύτερο σκέλος. Στο πρώτο έχανε με 5-4, έχοντας κερδίσει μάλιστα δύο από τα τέσσερα frames στα χρώματα. Γι’ αυτόν τον λόγο ο Λου έβγαλε εκνευρισμό με την ολοκλήρωση του αγώνα.

Ανάλογη εξέλιξη είχαμε και στη νίκη του Λιου Χαοτιάν επί του Τσανγκ Μπινγκγιού (10-6). Μετά το 135άρι που κοπάνησε στο ξεκίνημα ο 18χρονος Τσανγκ, είδε τον αντίπαλό του να παίρνει το προβάδισμα και να μην το αφήνει ποτέ. Το πρώτο σκέλος ήταν «κλειστό» (5-4), όμως στο δεύτερο «μίλησε» η πείρα του 23χρονου Λιου.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις