Από Λαύριο μέχρι Μπολόνια με… 2.70!

προγνωστικά μπάσκετ

Καλημερίζω τη μπασκετική παρέα του Κουβανέζου! Τα πρωταθλήματα, αλλά και οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις μπαίνουν στην τελική τους ευθεία. Σήμερα είμαστε εδώ με προγνωστικά μπάσκετ σε Basket League, αλλά και Eurocup.

Προγνωστικά μπάσκετ στην  Basket League

Ξεκινάμε από τα μέρη μας. Το απόγευμα, στο κλειστό του Λαυρίου, η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται τον Ηρακλή, σε μια αναμέτρηση με βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τους δυο. Στον πρώτο γύρο, το Λαύριο είχε κερδίσει στο «Ιβανώφειο» με 77-60.

Η μεγάλη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος είναι η ομάδα του Χρήστου Σερέλη. Με μεγάλες νίκες, σταθερή πορεία και ωραίο μπάσκετ, έχει κλειδώσει το πλεονέκτημα στα playoffs του φετινού πρωταθλήματος. Ωστόσο το πλασάρισμα παίζει το ρόλο του στην πορεία. Καμία επανάπαυση λοιπόν. Ίσα ίσα, χρειάζεται μια απάντηση μετά την ανώμαλη προσγείωση στο ΟΑΚΑ. Η ήττα από τον Παναθηναϊκό με 105-69 μπορεί να βοηθήσει μακροπρόθεσμα. Το 2/2 με Ηρακλή και Λάρισα είναι εφικτός στόχος. Εντός έδρας έχει 8/9 νίκες, σκοράρει πάνω από 84 και δέχεται σχεδόν 76.

Ο «Γηραιός» ταλαιπωρήθηκε από κρούσματα το τελευταίο διάστημα. Οι απουσίες των Καββαδά και Σαρικόπουλου ήταν καθοριστικές και στη Λάρισα, όπου ηττήθηκε με 80-76. Ερωτηματικό αποτελεί η κατάσταση των παικτών στο σημερινό αγώνα. Στόχος είναι τα playoffs, για τα οποία χρειάζεται μία νίκη στα τελευταία τρία παιχνίδια. Ακούγεται εφικτό, όμως μετά το Λαύριο, φιλοξενεί στη Θεσσαλονίκη Προμηθέα και Παναθηναϊκό. Εκτός έδρας έχει μόλις 3/10 νίκες, σκοράρει 74 και δέχεται 82 πόντους.

Εκτίμηση: Σημαντικός αγώνας και για τους δυο. Λίγο περισσότερο για τον Ηρακλή που πρέπει να παλέψει. Το ερώτημα είναι αν μπορεί. Άλλωστε το Λαύριο προτιμάει να βγει δεύτερο και να μην πέσει πάνω σε ΠΑΟΚ και μετέπειτα Παναθηναϊκό. Άσσος με μικρό χάντικαπ σε έναν αγώνα που οι φιλοξενούμενοι πρέπει να σκοράρουν.

Με φόντο τον τελικό

Αργότερα, στη Μπολόνια, η Βίρτους φιλοξενεί την Ούνιξ στον τρίτο και τελευταίο ημιτελικό της σειράς. Μέχρι στιγμής, οι δυο ομάδες έχουν υπερασπιστεί τις έδρες τους και σήμερα δίνουν την τελική μάχη για την πρόκριση στον τελικό. Εκεί τους περιμένει ήδη η Μονακό που απέκλεισε με 2-0 την Γκραν Κανάρια.

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, που έληξε 85-81, η Ούνιξ ισοφάρισε τη σειρά την περασμένη Παρασκευή. Βρέθηκε να κερδίζει ακόμα και με 18 πόντους. Όμως η Βίρτους με έναν εκπληκτικό Μπελινέλι (33π.), ισοφάρισε σε 81-81. Ο ίδιος παίκτης ήταν και μοιραίος στο τέλος, και το παιχνίδι κατέληξε στους Ρώσους.  Αυτή ήταν και η πρώτη ήττα των Ιταλών στη διοργάνωση.

Εκτίμηση: Τις προάλλες είπα πως αυτή η Μπολόνια δεν κοντράρεται. Πολύ καλή η ομάδα του Πρίφτη, αλλά η παρέα του Τεόντοσιτς πάει να το σηκώσει. Άλλωστε μαζί με την πρόκριση, κερδίζει και μια θέση στη Euroleague της επόμενης σεζόν. Η Ούνιξ έφτασε κοντά στο μπρέικ στον πρώτο αγώνα και συνήθως σε τέτοιες σειρές δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία. Θα πάω σε χαμηλό χάντικαπ στη δυάδα μου, αλλά και σε μεγαλύτερο σαν μονό ποντάρισμα.

  • Αναρτήσεις αλλά, πλέον, και pre game picks, και live στοίχημα, και στο Twitter μας! 
Δυάδα απόδοσης 2.38
17:00
Λαύριο – Ηρακλής
1 (-2,5) & Ηρακλής over 63,5
1.58
21:45
Βίρτους Μπολόνια – Ούνιξ Καζάν
1 (-1,5)
1.50
Μονό
17:00
Λαύριο – Ηρακλής
1 & over 156,5
2.35
Μονό
21:45
Βίρτους Μπολόνια – Ούνιξ Καζάν
1 (-6,5) & Ούνιξ over 68,5
2.70
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις