Προχωρούν μεν οι διαδικασίες προετοιμασίας των εταιρειών online betting που λειτουργούν με προσωρινές άδειες εδώ και 10 χρόνια, για να λάβουν μόνιμη αδειοδότηση, ωστόσο η… μονιμότητα φαίνεται ότι αργεί.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των φακέλων με τα δικαιολογητικά, η ΕΕΕΠ έχει περιθώριο δύο μηνών να απαντήσει και να εισπράξει τα τιμήματα των αδειών. Εφόσον δεν απαντήσει στο διάστημα αυτό σε κάποιον ενδιαφερόμενο, ο φάκελος απορρίπτεται. Σε περιπτώσεις έγκρισης φακέλου, ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να καταθέσει και μια εγγυητική που ανέρχεται στο ύψος των 500.000 €.

Από το υπουργείο Οικονομικών έχει  αποφασιστεί πως οι ενδιαφερόμενοι έχουν την ευχέρεια να καταβάλουν το αντίτιμο σε τέσσερις ισόποσες δόσεις, αντί των δύο που αρχικά είχαν οριστεί (ύψους 5 εκατ. ευρώ για 7ετή άδεια).

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εταιρείες του κλάδου,  έχουν ζητήσει, η εκκίνηση της λειτουργίας τους με τις νέες άδειες, αν δεν γίνει πριν το Euro 2020 (που ξεκινάει στις 13 Ιουνίου) να γίνει μετά τη λήξη του.

Σημειώνεται ότι μετά την έγκριση των φακέλων των εταιρειών, και την καταβολή του τιμήματος, χρειάζεται να ενημερωθούν οι εταιρείες για το είδος του reporting που θα ζητά η Επιτροπή Παιγνίων και μετά ένας μήνας για την προετοιμασία των  συστημάτων των εταιρειών στα νέα δεδομένα.

Από την πλευρά της η Επιτροπής Παιγνίων, αναφέρουν πληροφορίες, δείχνει διατεθειμένη να δείξει ευελιξία και να βοηθήσει ώστε το σύνολο των 11 προσωρινά αδειοδοτημένων εταιρειών να πάρουν μόνιμες άδειες.

Για τη χορήγηση άδειας, ο υποψήφιος οφείλει να καταθέσει:

  • Εγγυητική επιστολή 500.000 ευρώ
  • Παράβολο 10.000 ευρώ
  • Καταβεβλημένο κεφάλαιο του υποψήφιου κατόχου ύψους 200.000 ευρώ τουλάχιστον
  • Δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις των τελευταίων 3 ετών
  • Πιστοποιητικό οικονομικής και φορολογικής ενημερότητας
  • Πιστοποιητικό περί μη πτώχευσης και μη θέσης σε εκκαθάριση και μη αίτησης για πτώχευση και θέση σε εκκαθάριση

Θέλεις να μη χάνεις ανάρτηση στον δρόμο για το ταμείο;

Κάνε like στη σελίδα του Koubanezos.gr στο Facebook

Εντάξου στο μεγάλο chat του Telegram

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Koubanezos.gr στο Youtube

Follow το Koubanezos.gr στο Twitter

Ακολούθησε το Koubanezos.gr στο Instagram

Εντάξου στο group του Koubanezos.gr στο Facebook